Het 'coolste' vliegtuig ooit - met Icelandair stappen reizigers op een gletsjer voordat ze in IJsland aankomen

REYKJAVIK, May 15, 2017 /PRNewswire/ --

Transatlantische luchtvaartmaatschappij transformeert een Boeing 757-200 volledig tot

vliegend kunstwerk dat is geïnspireerd op de grootste gletsjermassa in Europa  


- Icelandair garandeert met het nieuwe Vatnajökull-vliegtuig een adembenemend
uitzicht op de IJslandse gletsjers aan passagiers uit de hele wereld
- Het Vatnajökull-vliegtuig is versierd met een prachtige handschildering van de
gletsjer die het vliegtuig zijn naam geeft en heeft een adembenemend interieur met
gletsjer-thema.
- Vatnajökull, de grootste gletsjermassa in Europa met een oppervlak van meer dan 8000
vierkante kilometer, wordt gezien als één van de zeven natuurlijke wonderen van Europa
- Het Vatnajökull-vliegtuig laat zien dat Icelandair zich inzet om haar gasten te
inspireren en unieke klantenervaringen te bieden, zodat passagiers de reis net zo
waarderen als de bestemming
- Het Vatnajökull-vliegtuig gaat deel uitmaken van de vloot van Icelandair en zal overal
in het netwerk te zien zijn tijdens dagelijkse vluchten over de Atlantische Oceaan.
Hier boeken: Icelandair.com


De transatlantische luchtvaartmaatschappij Icelandair, gaat het luchtruim verfraaien met de lancering van een vliegtuig dat de Vatnajökull-gletsjer als thema heeft.

(Photo: http://mma.prnewswire.com/media/511216/Icelandair_Vatnajokul_1.jpg )

(Photo: http://mma.prnewswire.com/media/511217/Icelandair_Vatnajokul_2.jpg )

(Photo: http://mma.prnewswire.com/media/511218/Icelandair_Vatnajokull_Plane_Interior.jpg )

(Photo: http://mma.prnewswire.com/media/511326/Icelandair_Boeing_757_200_Livery_1.jpg )

(Photo: http://mma.prnewswire.com/media/511327/Icelandair_Boeing_757_200_Livery_2.jpg )

Het Vatnajökull-vliegtuig maakt deel uit van de transatlantische vloot van Icelandair, waardoor passagiers gegarandeerd de gletsjer van Vatnajökull kunnen ervaren.

Alle vliegtuigen van Icelandair zijn vernoemd naar IJslandse vulkanen. Dit specifieke exemplaar sluit zich aan bij de Hekla Aurora, die in 2015 is gecreëerd en is geïnspireerd op het noorderlicht. Het Vatnajökull-vliegtuig wordt het tweede handgemaakte kunstwerk dat hun vloot versiert. Tijdens een transatlantische vlucht of een tussenstop kun je nu dus nóg een natuurverschijnsel bewonderen, nog voordat je geland bent.

Icelandair heeft dit vliegtuig in gebruik genomen in het kader van hun 80e verjaardag dit jaar. Het vliegtuig wordt met de hand gespoten, door hetzelfde team kunstenaars dat het Hekla Aurora-vliegtuig heeft gecreëerd. Het airbrushproces dat wordt gebruikt om de afbeelding van de gletsjer te creëren is een zeer ongebruikelijke, gespecialiseerde klus, die het team in 24 dagen zal voltooien met 195 liter verf. Om het hele vliegtuig te verven is 1062 liter verf nodig: meer dan 200 standaard verfblikken.

Ook het interieur van het nieuwe Vatnajökull-vliegtuig heeft prachtige magische gletsjerdetails, die de gletsjerervaring van de Vatnajökull zelf uitstralen. Er wordt bewegende blauwe led-omgevingsverlichting in de cabine geïnstalleerd; de hoofdsteunen worden voorzien van een mooi ijswit en briljant turkoois ontwerp. Zelfs het drankenkarretje wordt veranderd in een kleine ijsgrot, terwijl kopjes, servetten en zelfs braakzakjes worden versierd met gletsjerafdrukken!

De Vatnajökull is de meest actieve gletsjer in IJsland en is in de afgelopen 800 jaar 60 keer uitgebarsten. Dit is niet verrassend als je bedenkt dat er zich drie actieve vulkanen onder het oppervlak bevinden: Öræfajökull, Báròarbunga en Grímsvötn. De gletsjer beslaat een oppervlak van 8100-8300 kmsquared, 8% van de landmassa van IJsland, en wordt beschouwd als één van de zeven natuurlijke wonderen van Europa. Icelandair is, al sinds de oprichting van organisatie in 2009, supporter van 'Vrienden van Vatnajokull' [http://www.friendsofvatnajokull.is ]. Deze organisatie ondersteunt onderzoek en educatieve activiteiten.

Birkir Hólm Guethnason, CEO van Icelandair vertelt, "We staan te popelen om de Vatnajökull met onze passagiers te delen. Icelandair gelooft dat reizen een van de plezierigste dingen in het leven is, en door met dit vliegtuig te reizen, make onze klanten goed gebruik van hun reistijd, terwijl ze lekker achterover leunen en de meest extreme elementen van IJsland kunnen ervaren vanuit hun eigen stoel."

Er is een "Making Of"-film beschikbaar die hier [https://youtu.be/XdTbjzWdtss ]bekeken kan worden, en waarin het fantastische schilderproces van het vliegtuig is vastgelegd. De film laat ook zien hoe Icelandair creativiteit promoot en hiermee haar passagiers inspireert en verrijkt.

Een speciale feestvlucht op 13 mei 2017 markeerde de lancering van de Vatnajökull. Tijdens deze speciale vlucht ging de vluchtroute over de gletsjer waar het vliegtuig naar is vernoemd. Heeft u vragen over het Vatnajökull-vliegtuig? Lees hier meer over het vliegtuig, bekijk het vluchtschema, of vraag een vlucht met de Vatnajökull aan: http://www.icelandair.us/vatnajokull.

#MyStopover @Icelandair

http://www.icelandair.com

https://twitter.com/Icelandair

https://www.facebook.com/Icelandair

http://instagram.com/icelandair

Noot voor de redactie 

Icelandair  

Met Icelandair hebben passagiers de unieke gelegenheid om in IJsland een tussenlanding te maken van maximaal zeven nachten zonder extra vluchtkosten.  Icelandair moedigt klanten al vanaf de jaren '60 aan om te profiteren van een tussenlanding met Icelandair en biedt deze dienst nu aan vanuit 26 Europese bestemmingen naar 16 Noord-Amerikaanse steden. Icelandair biedt ook vluchten aan tussen IJsland en de volgende bestemmingen:

Canada: Edmonton, Halifax, Montreal, Toronto en Vancouver

Europa: Reykjavik, Akureyri, Aberdeen, Amsterdam, Barcelona, Belfast, Birmingham, Brussel, Frankfurt, Genève, Glasgow, Hamburg, Londen, Madrid, Manchester, Milaan, München, Parijs en Zürich

Scandinavië: Bergen, Billund, Göteborg, Helsinki, Kopenhagen, Oslo, Stavanger, Stockholm en Trondheim

Verenigde Staten: Anchorage, Boston, Chicago, Denver, Minneapolis, New York, Orlando, Philadelphia, Portland, Seattle, Tampa en Washington D.C

Vrienden van Vatnajökull  

Icelandair ondersteunt de  Vereniging Vrienden van Vatnajökull. Dit is een  non-profitorganisatie die op 21 juni 2009 is opgericht om fondsen te werven voor het nationale park Vatnajökull.  De rol van de vereniging is om geld in te zamelen ter ondersteuning van onderzoeks-, promotie- en educatieve activiteiten. Deze activiteiten zorgen ervoor dat zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van het natuurverschijnsel en de unieke natuurlijke geschiedenis die het Nationaal Park te bieden heeft. Voor meer informatie of om ook een vriend van deze vereniging te worden, zie: http://www.friendsofvatnajokull.is

Milieucertificering Icelandair  

Alle bedrijven binnen de Icelandair Group hebben een uitgebreid proces voor milieucertificering doorlopen conform de ISO 14001-norm. Deze meest gebruikte norm wordt gebruikt voor de integratie van milieuverantwoordelijkheid bij bedrijfsactiviteiten. De certificeringsdoelstellingen van de Icelandair Group zijn onder meer het verminderen van de koolstofvoetafdruk, het verminderen van afval door meer recycling en het gebruik van milieuvriendelijke producten en diensten.

Icelandair heeft een tweedefasecertificering toegekend gekregen van de internationale vereniging voor luchtvervoer (International Air Transport Association, IATA). Deze certificering is gebaseerd op een uitgebreid proces dat wereldwijd door slechts drie andere luchtvaartmaatschappijen is afgerond: Finnair, Latin American Airlines en South African Airways. 

CONTACT: Neem voor meer informatie contact op met Oliver Avent, oliveravent@thebrooklynbrothers.com; Teddy bij The Brooklyn Brothers op +44(0)20-7292-6200 / teddy@thebrooklynbrothers.com

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234