De 'Valenciaanse Gemeenschap: De campagne voor uw veilige, gastronomische bestemming begint met de ambassadeurs van deze campagne die al in het b

VALENCIA, Spanje, 14 december 2020 /PRNewswire/ -- Tijdens het Mediterránea Gastrónoma-congres werd de nieuwe campagne "Valenciaanse Gemeenschap: uw veilige, gastronomische bestemming" geïntroduceerd, gepromoot door Confederación empresarial de Hostelería y Turismo de la Comunidad Valenciana (CONHOSTUR), Turisme Comunitat Valenciana en L'Exquisit Mediterrani.

https://mma.prnewswire.com/media/1362315/CONHOSTUR_Ambassadors.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/1362315/CONHOSTUR_Ambassadors.jpg]


De president van Mediterránea Gastrónoma, Cuchita Lluch, en de met michelinster en Soles Repsol bekroonde chef-koks Raúl Resinoand Gemma Gimeno uit Castellón, Begoña Rodrigo en Luis Valls uit Valencia, en Susi Díaz en Kiko Moya uit Alicante, zijn de ambassadeurs voor deze campagne. Zij brachten een boodschap van hoop om de Valenciaanse Gemeenschap te versterken als een veilige, gastronomische bestemming.

Met het doel om een kwalitatieve en veilige bestemming te blijven, is de "Valenciaanse Gemeenschap: uw veilige, gastronomische bestemming" in het leven geroepen. Het wil gastronomisch toerisme aanmoedigen dat de gezondheid van zowel bezoekers als werknemers in de horeca garandeert, om op deze manier de Valenciaanse Gemeenschap als een sleutelregio op de Spaanse en wereldwijde culinaire kaart te houden.

De kwaliteit en verscheidenheid van het gastronomische aanbod van deze Spaanse gemeenschap en de gastvrije geest zijn ontstaan dankzij de 125 restaurants in dit gebied die in de Michelingids 2020 vermeld staan (waarvan 27 met één of meer sterren) naast de 66 die bekroond zijn met Repsol Suns en de 38 met de kenmerkende Bib Gourmand.

De bekendheid van de mediterrane eetgewoonte is zodanig dat UNESCO het in 2013 tot immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid heeft verklaard. De pantry van de Valenciaanse Gemeenschap heeft een scala aan voedingsmiddelen. Het bevat bekende producten, zoals de citrus (415.366 ton voor de campagne 2020-2021), de Benicarló-artisjok (met een jaarlijkse productie van 60.000 ton), de Valenciaanse rijst (met 128.645 ton), de tomaat uit El Perelló (76.663 ton), of de olijfolie, waarvan 9% van de totale Spaanse productie in dit gebied wordt geproduceerd. Dit komt tot uiting in de meer dan 20 Benamingen van oorsprong en de beschermde geografische aanduidingen die uit de regio zijn ontstaan.

De Valenciaanse Gemeenschap is onlosmakelijk verbonden met de zee en de visvangst. In 2017 werd de Peix de llotja (vismarkt) opgericht met de bedoeling om de consumptie van lokale vis te promoten.

"De horeca zal nooit het probleem zijn, maar de oplossing", stelt chef-kok Susi Díaz; "en daarom moeten we speciale aandacht besteden aan de veiligheid van onze klanten", vervolgt chef Luis Valls. "De sleutel is om te blijven verbeteren en constant op zoek te gaan naar ideeën", stelt chef-kok Raúl Resino ter afsluiting.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1362315/CONHOSTUR_Ambassadors.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/1362315/CONHOSTUR_Ambassadors.jpg] Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1362316/CONHOSTUR_Logo.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/1362316/CONHOSTUR_Logo.jpg]

https://mma.prnewswire.com/media/1362316/CONHOSTUR_Logo.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/1362316/CONHOSTUR_Logo.jpg]

CONTACT: Patricia Sánchez, patricia.sanchez@riosytoth.com / rrpp@riosytoth.com, +34 911 124 785

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234