Canada Life Reinsurance sluit herverzekeringovereenkomst langlevenrisico ter waarde van £ 1,7 miljard af met MMC U.K. Pension Fund

ST. MICHAEL, Barbados, September 14, 2017 /PRNewswire/ --

Canada Life Reinsurance is verheugd om te mogen aankondigen dat het onlangs een langlopende herverzekeringsovereenkomst is aangegaan om de langlevenrisico-schuld van GBP 1,7 miljard voor ongeveer 7.500 pensioenleden van het Marsh & McLennan Companies (MMC) U.K. Pension Fund af te dekken. Deze transactie werd opgesteld door de Barbados-branche van Canada Life via een herverzekeringsovereenkomst met de in Guernsey gevestigde captive verzekeraarscellen die door Marsh Guernsey beheerd worden.

Tom O'Sullivan, algemeen directeur van de Barbados-branche van Canada Life merkte op, "Ik ben verheugd om deze belangrijke herverzekeringsovereenkomst te mogen aankondigen. Deze overeenkomst is een weerspiegeling van ons vermogen om effectief met het MMC U.K. Pension Fund samen te kunnen werken om een oplossing te creeren waarmee hun langlevenrisico beperkt wordt." 

Jeff Poulin, wereldwijd hoofd van Canada Life Reinsurance, voegde toe, "Deze transactie benadrukt onze expertise bij het onderschrijven van grote, complexe en innovatieve initiatieven voor risico-overdrachten alsmede de waarde van onze financiele kracht."

Canada Life Reinsurance biedt een scala aan innovatieve oplossingen voor risico- en kapitaalbeheer die betrekking hebben op sterfte-, levensduur-, gezondheids- en vervalrisico's voor verzekeraars, herverzekeraars en pensioenfondsen binnen de V.S. en Europa. Canada Life Reinsurance blijft innovatieve herverzekeringsoplossingen ontwikkelen die zij aan verzekeraars en herverzekeraars in vele Europese markten aanbiedt, waaronder Nederland, het V.K., Frankrijk, Duitsland, Italie, Spanje, Portugal, Zweden, Belgie en Ierland.

Over Canada Life  

Canada Life maakt deel uit van een groep bedrijven die het eigendom zijn van Great-West Lifeco Inc., een gediversifieerde holdingmaatschappij voor financiele diensten met het hoofdkantoor in Winnipeg, Canada. Great-West Lifeco en zijn verzekeringsmaatschappijen hebben goede beoordelingen ontvangen van belangrijke ratingbureaus.

Over Great-West Lifeco  Great-West Lifeco Inc. is een internationale holdingmaatschappij voor financiele diensten met belangen in bedrijven op het gebied van levensverzekeringen, ziektekostenverzekeringen, pensioenen en beleggingsdiensten, vermogensbeheer en herverzekeringen. Great-West Lifeco heeft vestigingen in Canada, de Verenigde Staten en Europa via Great-West Life, London Life, Canada Life, Irish Life, Great-West Financial en Putnam Investments. Great-West Lifeco en zijn bedrijven hadden op 30 juni 2017 GBP 809 miljard (meer dan C$1,3 biljoen) in geconsolideerde activa in beheer en zij zijn lid van de bedrijvengroep Power Financial Corporation. Ga voor meer informatie naar http://www.greatwestlifeco.com.Contact:
Tom O'Sullivan
F.S.A., F.C.I.A., M.A.A.A.
Algemeen directeur en Actuaris
Canada Life (Barbados-branche)
T: +1-246-227-1025 | C: +1-246-266-8651


 

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234