Lufthansa en Mindtree faciliteren contextrelevante reisplanning met API-functionaliteit voor direct boeken

WARREN, New Jersey en BANGALORE, India, August 14, 2018 /PRNewswire/ --

Mindtree ontwikkelt Lufthansa's Open API-initiatief door integratie van

boekingsfunctionaliteit voor rijkere reiservaringen 

Mindtree [https://www.mindtree.com ], een mondiaal bedrijf op het gebied van digitale transformatie, dat klanten begeleidt bij het behalen van snellere bedrijfsresultaten, heeft vandaag de lancering bekendgemaakt van de Lufthansa Open API-functionaliteit voor direct boeken. Mindtree heeft de Lufthansa Groep en Lufthansa Innovation Hub ondersteund bij de technische implementatie en het ontwerp binnen het Open API-initiatief. Door de boekings-API kunnen geautoriseerde ontwikkelaars binnen het bredere ecosysteem nu de verkoop van vliegtickets integreren in hun eigen websites en applicaties met behulp van de Lufthansa Open API-interface, en daarmee contextgebaseerde reisaanbiedingen versnellen.

(Logo: https://mma.prnewswire.com/media/633364/Mindtree_Logo.jpg )

"IATA-statistieken [https://www.iata.org/whatwedo/stb/Documents/OpenAPI.pdf ] laten zien dat Lufthansa deel uitmaakt van de exclusieve 4 procent IATA-leden die een Open API leveren. De boekingsmogelijkheid is ongelofelijke prestatie van het hele team bestaande uit Lufthansa Groep IT, Mindtree en de Lufthansa Innovation Hub," aldus Reinhard Lanegger, Senior Venture Development Manager van Lufthansa Innovation Hub en Projectleider Lufthansa Open API. "De opening van zo'n kernfunctie die gaat worden gebruikt door beginnende start-ups en ondernemingen schept veel mogelijkheden en versterkt Lufthansa Groep's directe distributiestrategie. Gezamenlijk hebben we een enorme stap voorwaarts gemaakt in onze Open API-ontdekkingstocht."

Veel reisdiensten maken gebruik van de API-interface voor functionaliteiten zoals reisplanning, vluchtstatus en stoelindeling.

Door toegang te verschaffen tot de boekingsfunctionaliteit van de luchtvaartmaatschappij, kunnen externe programmeurs nu gebruikmaken van de vluchtzoekmachine, vluchtselectie en ticketing-gegevens via developer.lufthansa.com om hun eigen diensten toe te voegen en een verhoogde klantervaring te leveren.

Mindtree is verantwoordelijk voor het managen en ondersteunen van de integratie van de functionaliteit voor direct boeken in de Lufthansa Open API. Als leider op het gebied van API-enablement, helpt Mindtree reis- en toeristische organisaties wereldwijd bij het conceptualiseren, bouwen en onderhouden van zakelijke solutions door middel van een benadering van end-to-endbetrokkenheid. Doordat Mindtree betrokken is bij de volledige levenscyclus van de zakelijke solution, is zij in staat tot identificatie van specifieke mogelijkheden voor het aanvullen van een digitale strategie van een onderneming met effectieve toepassing van API's.

"API's hebben geleid tot een razendsnelle crowdsourced innovatie in de reisbranche," aldus Nalin Vij, SVP & Global Head van de Travel, Transportation & Hospitality Groep van Mindtree. "Met Mindtree's 'API-firstbenadering' voor zakelijke connected services, heeft Lufthansa niet alleen nieuwe zakelijke mogelijkheden maar ook manieren van reisplanning gecreëerd die gestroomlijnde ervaringen mogelijk maken voor reizigers wereldwijd. We zijn zeer verheugd om deel uit te maken Lufthansa's reis en kijken ernaar uit om gezamenlijk meer onderdompelende digitale ervaringen te creëren."

Beginnende start-ups, ondernemingen en bedrijven die onbekend zijn met vliegreizen, kunnen nu gebruikmaken van de boekingsfunctionaliteit voor Lufthansavluchten vanuit het Verenigd Koninkrijk. Lufthansa wil deze functionaliteit geleidelijk uitbreiden naar andere markten.

Over Mindtree  

Mindtree (NSE: MINDTREE) is een mondiaal consultancy- en dienstenbedrijf dat Global 2000-ondernemingen helpt om schaal en flexibiliteit bij elkaar te brengen voor het behalen van concurrentievoordeel. 'Born digital' in 1999 vertrouwen meer dan 340 zakelijke klanten op onze diepgaande domeinkennis voor het afbreken van silo's, het verduidelijken van digitale complexiteit en het sneller naar de markt brengen van nieuwe initiatieven. Wij stellen IT in staat te bewegen op zakelijke snelheid en maken daarbij gebruik van opkomende technologieën en de efficiency van Continuous Delivery voor het aansporen van bedrijfsinnovatie. We zijn actief in 17 landen en worden consequent aangemerkt als een van de beste werkgevers, dagelijks belichaamd door onze winnende bedrijfscultuur bestaande uit 19.000 ondernemende, samenwerkende en toegewijde "Mindtree Minds". Kijk voor meer informatie op http://www.mindtree.com ons volg ons op @Mindtree_Ltd [https://twitter.com/Mindtree_Ltd ].

Alle genoemde product- en bedrijfsnamen kunnen handelsmerken zijn van hun geregistreerde eigenaars.Neem voor meer informatie contact op met:
India
Divya Jain
Value 360
+91-9999704100
divya@value360india.com

Verenigde Staten
Erik Arvidson
Matter
+1-978-518-4542
earvidson@matternow.com

Europa
Susie Wyeth
Hotwire
+44-20-7608-4657
susie.wyeth@hotwireglobal.com


 Photo:
https://mma.prnewswire.com/media/633364/Mindtree_Logo.jpg
PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234