De 14e FINA Wereldkampioenschappen Zwemmen (25 m) worden van 11 tot 16 december in Hangzhou gehouden

Hoe Hangzhou de rol van "Watersportbestemming" aanneemt

HANGZHOU, China, 14 augustus 2018 /PRNewswire/ -- De 14e FINA Wereldkampioenschappen Zwemmen (25 m) worden van 11 tot 16 december 2018 in Hangzhou gehouden. De eerste fase van de publieke aanmeldingsronde zal eind september dit jaar beginnen, en de twee fase gaat begin oktober van start.

Het wordt een bijeenkomst op niveau; atleten en zwemfans kijken uit naar dit evenement. Meer dan 900 atleten zullen naar verwachting deelnemen, waarbij ongeveer 150 landen worden vertegenwoordigd. Volgens een verslag in Zhejiang Online zal dit evenement een beweging in gang zetten die niet alleen het toerisme in Hangzhou zal stimuleren, doordat bezoekers uit verschillende landen worden aangetrokken, maar het zal de plaats ook verder brengen als Nationale Fitnesslocatie. Met minder dan vier maanden te gaan tot dit evenement houden sportfans hun adem in, en niet alleen onderwater.

Hangzhou is al enige tijd een belangrijke stad voor een aantal watersporten, waardoor sportfans worden aangetrokken - de sporten variëren van peddelen tot wedstrijdzwemmen. In verband hiermee zijn recentelijk meerdere sportwedstrijden gehouden in Hangzhou, waaronder de Hangzhou Gongshu Chinese Kayak Tour, de World Swimming Conference, meerdere exposities, grote prijsuitreikingen en de aanstaande 2018 FINA Wereldkampioenschap Zwemmen in december.

Ook al is peddelen niet echt populair in China, in Europa en de VS wordt het al lange tijd veel gedaan. Peddelen is een wedstrijd- en recreatiesport, meestal onderverdeeld in kajakken en kanoën. Hangzhou Bingjiang lanceerde in maart haar eerste peddeltoerisme, waarmee outdoor-enthousiastelingen de mogelijkheid krijgen om zich in Hangzhou te ontspannen.

Hierop volgde op 23 juni 2018 de 2018 Hangzhou Gongshu Chinese Kayak Tour op de rivier de Xitang, als eerbetoon aan het Grand Canal. Meer dan 150 kajakexports zetten indertijd een show neer. Door de inzet bij het "Vijf Wateren"-programma zijn de natuurlijke wateren in Hangzhou de afgelopen jaren geleidelijk verbeterd. In een interview van een verslaggever van Jiang Xin News zei oprichter en senior coach van Hangzhou Kayak Club: "de waterkwaliteit is sterk verbeterd en de omgeving van beide delen van de rivier wordt fraaier - ook is het geen enkel probleem om volledig onderwater te gaan."

CONTACT: Lu Lu, +86-13951986839

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234