Uitbreiding samenwerking Airbnb en Concur t.b.v. integratie Airbnb-aanbod bij Concur Travel

Uitbreiding samenwerking om meer content te bieden aan zakelijke reisorganisaties

BELLEVUE, Washington, 14 juli, 2017 /PRNewswire/ -- Concur® [http://www.concur.com/?pid=pr&cid=201713], een SAP-onderneming en 's werelds nummer-1 aanbieder van managementoplossingen voor reis-, declaratiekosten en factuurbeheer, maakte vandaag bekend dat het Airbnb-aanbod in het Concur Travel-platform zal worden opgenomen, inclusief de mogelijkheid om accommodatie te boeken.

https://mma.prnewswire.com/media/244773/concur___logo.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/244773/concur___logo.jpg]

Het geïntegreerde aanbod stelt reizigers in staat om rechtstreeks, op de pagina met zoekresultaten van de online reserveringstool van Concur, naar het Airbnb-aanbod te zoeken. Deze verbeterde integratie biedt bedrijven meer mogelijkheden om de zakelijke reiziger, binnen hun bestaande managementprogramma en beleidskader, alternatieve accommodatie aan te bieden, zonder dat daarbij wordt ingeboet op het gebruiksgemak dat klanten van Concur gewend zijn; inclusief routebeschrijvingen en e-kwitanties die automatisch worden doorgestuurd t.b.v. onkostendeclaraties. Daarmee is Concur momenteel de enige online reserveringstool voor zakelijk reizen binnen het Airbnb-aanbod.

Het gebruik van Airbnb is in de afgelopen jaren sterk toegenomen, waarbij het percentage zakenreizigers dat onkosten declareerde voor Airbnb-accommodatie in Q2-2017 een jaar op jaar groei liet zien van 33%. Medewerkers van meer dan 250.000 bedrijven, verdeeld over ruim 230 landen en regio's maken gebruik van Airbnb. Concur Travel zorgt voor een naadloze aansluiting en biedt organisaties de mogelijkheid om de controle over de onkosten en het zicht op het naleven van de hiervoor geldende bedrijfsregels te bewaren.

"Onze klanten willen hun medewerkers de mogelijkheid bieden om profijt te trekken van Airbnb-accommodatie, maar dan wel binnen het kader en beleid van hun bestaande reisprogramma's", aldus Tim MacDonald, Chief Product Officer bij Concur. "En dat is de reden waarom we voor Airbnb als partner hebben gekozen. We zijn begonnen met TripLink en nu is er de Concur Travel-integratie en daarmee bieden we onze klanten de controle en zichtbaarheid die ze van ons eisen, en helpen we reismanagers bij hun taak om aan de vraag en behoeften tegemoet te komen."

"De grenzen tussen zakelijk en toeristisch reizen vervagen, het combineren van een zakentrip waaraan een 'weekendje weg' wordt gekoppeld, zit in de lift," aldus David Holyoke Global head of business travel bij Airbnb. "Wanneer ze onderweg zijn voor zaken, trekken mensen er graag op uit en willen ze de cultuur van een stad opsnuiven, maar de reismanager heeft behoefte aan inzicht in de onkostendeclaraties van de medewerkers in kwestie, om binnen het beleid te blijven en zijn/haar functie naar behoren te kunnen vervullen. En dankzij onze samenwerking met Concur, de meest vooraanstaande aanbieder van beheeroplossingen is het boeken van Airbnb-accommodatie voor zakelijke doeleinden een stuk gemakkelijker geworden."

Het Airbnb-aanbod zal naar verwachting in de komende maanden beschikbaar zijn. Kijk voor meer informatie op de Airbnb blog [https://press.atairbnb.com/airbnb-concur-2017].

Over Concur Concur, een SAP-onderneming, biedt bedrijven, van groot tot klein, een volledig geautomatiseerd platform voor het beheer van reizen, onkostendeclaraties, facturatie, naleving en risico's. Concur kan bogen op ruim 20 jaar ervaring, beschikt over wereldwijde expertise en biedt toonaangevende innovaties binnen de sector. Concur biedt zijn klanten tijdbesparende tools en maakt gebruik van geavanceerde technologie en dataconnectiviteit binnen een dynamisch ecosysteem van verschillende partners en toepassingen. Klanten profiteren van de gebruikersvriendelijke, business-ready oplossingen en het verbeterde en vereenvoudigde inzicht in de onkosten, waardoor ze deze op proactieve wijze kunnen beheren. Kijk voor meer informatie op concur.com [http://www.concur.com/?pid=pr&cid=201714] of de Concur blog [http://www.concur.com/newsroom?pid=pr&cid=201714].

Contactpersoon voor de media: Carrie Peters Concur +1-425-590-0311 Carrie.peters@concur.com [mailto:Carrie.peters@concur.com]

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/244773/concur___logo.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/244773/concur___logo.jpg]

Web site: https://www.concur.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234