mPrest gaat samenwerken met San Diego Gas & Electric (SDG&E) voor het leveren van intelligente Underground Residential Distribution (URD)-kabelan

TEL AVIV, Israël, January 14, 2019 /PRNewswire/ --

De AI-gestuurde technologie van mPrest maakt de voorspellende URD

kabelonderhoudsplanning van SDG&E mogelijk en verbetert zo de betrouwbaarheid en

vermindert onderhoud/vervangingskosten   

mPrest [https://bit.ly/2HiGloI ], de missiekritieke marktleider op het gebied van monitoring-, controle- en big-data-analysesoftware voor het industriële IoT en de Internet of Energy (IoE)-markten heeft vandaag bekendgemaakt dat het URD Cable Fleet Maintenance Optimization-applicatie heeft geleverd aan San Diego GAs & Electric (SDG&E), een hulpmiddel voorzien van kunstmatige intelligentie dat dreigende kabelstoringen voorspelt en SDG&E in staat stelt om het onderhoud aan de kabels te optimaliseren. mPrest en SDG&E presenteren tijdens de komende DistribuTECH 2019 [https://www.mprest.com/distributech-2019 ]-conferentie gezamenlijk een nota komen met hun baanbrekende datagestuurde aanpak voor URD-kabelonderhoud.

(Logo: http://mma.prnewswire.com/media/546428/mPrest_Logo.jpg )

Door het beperkte zicht van nutsbedrijven op de staat van hun kabels is het prioriteren van onderhouds- en de vervangingsactiviteiten en het voorzien en voorkomen van dreigende gebreken lastig.Het gevolg is dat het vervangen van kabels voornamelijk gebaseerd wordt op een combinatie van ervaring en vervanging achteraf. Zelfs wanneer er een proactief vervangingsplan is, zijn deze plannen in de meeste gevallen hoofdzakelijk gebaseerd op de ouderdom van kabels, bekende slechte kwaliteit of standaardprocedures zoals het verwijderen van kabels zonder mantel. Met behulp van kunstmatige intelligentie en een combinatie van systeeminformatie en de operationele en technische inzichten van het nutsbedrijf, kan mPrest een applicatie leveren die superieure operationele en financiële resultaten oplevert.

"We zijn op zoek naar een manier die de prestaties van onze kabels beter voorspelt," zegt Jade Thiemsuwan, team leader en engineer bij SDG&E. "Door gebruik van het op data-analyse gebaseerde product van mPrest, kunnen we de ontelbare gegevens in onze systemen benutten voor waardevolle inzichten over de staat van onze URD-kabels. Dit heeft geleid tot een betere planning van de onderhoudsbegroting en goedkopere onderhoudsactiviteiten.We kunnen nu op een proactieve manier de kabelsegmenten vervangen die naar verwachting het snelst voor problemen gaan zorgen, waardoor we de vervangingskosten aanzienlijk verminderen en tegelijkertijd het aantal onverwachte storingen beperken.Dit vertaalt zich in een betere service voor onze klanten, wat ons voornaamste doel is.

Met behulp van het interactieve begrotingoptimaliseringstool kan de technische dienst van SDG&E historische gegevens over storingen en de huidige werking van de kabels importeren en analyseren. Dit geeft ze een overzicht van de voor de levensduur van kabels meest relevante aspecten, alsmede een gedetailleerde lijst met kabelsegmenten die als eerste vervangen moeten worden op basis van een specifieke begroting.

Door beter inzicht te krijgen in eventuele kabelstoringen, op segmentniveau, is SDG&E nu in staat om intelligent predictief onderhoud toe te passen en wat de noodzaak voor dure reactieve vervanging van kabels beperkt. Door financiële en analytische tools met elkaar te combineren, kunnen de financiële teams van SDG&E een proactieve begroting samenstellen op basis van de kosten voor het vervangen van kabels op proactieve of reactieve wijze, opgesplitst in zowel CapEx en OpEx-kosten. De gebruiksvriendelijke dashboards geven een overzicht van de 10-jarige prognoses van reactieve, proactieve en betrouwbaarheidskosten per jaar, inclusief de verwachte besparingen. Als onderdeel van het 'systeem-der-systemen'-dienstenplatform  integreert de applicatie alle relevante achterliggende systemen in een enkelvoudig OT/IT-geïntegreerd platform, waarmee tevens het planningsproces voor het vervangen van de kabels geautomatiseerd kan worden.

"Datagestuurde, digitale transformatie verandert de manier waarop nutsbedrijven zakendoen, met analyses en kunstmatige intelligentie-tools binnen de sector", aldus Ron Halpern, Chief Commercial Officer bij mPrest. "Door gebruik te maken van onze applicatie die gebaseerd is op big-data-analyse kan SDG&E nu inzicht krijgen in de duurzaamheid van URD-kabels en de planning van het onderhoud/de vervanging optimaliseren, wat resulteert in enorme besparingen en een betere dienstverlening naar de klant."

Over mPrest:  

mPrest [http://bit.ly/2DvF2Fd ]  is een missiekritische aanbieder van monitoring-, controle- en big-data-analysesoftware. Gebruikmakend van de kracht van het industriële IoT, vormt het integratieve "systeem-der-systemen" van mPrest een beproefde katalysator voor digitale bedrijfstransformaties. Onze innovatieve beheerproducten zijn geïmplementeerd in next-gen-applicaties voor serviceproviders, systeemintegrators, slimme steden maar ook voor IoE-toepassingen (Internet of Energy), m.b.t. energievoorzieningen [http://bit.ly/2mZNS4f ], defensie en HLS. Ga voor meer informatie over mPrest naar  http://www.mprest.com [https://www.mprest.com ].mPrest-persvoorlichter:
Brandon Weinstock
Headline Media
brandon@headline.media
+1-914-336-4878


 

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234