Jam City ondertekent licentieovereenkomst met Warner Bros. Interactive Entertainment voor Harry Potter: Hogwarts Mystery, een mobiel verhalend ro

Met deze verhaalgedreven mobiele RPG kunnen fans hun eigen pad in het verhaal kiezen als leerlingen aan Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus

LOS ANGELES, 13 december 2017 /PRNewswire/ -- Vandaag kondigde Jam City, een in Los Angeles gevestigde studio voor mobiele games, in samenwerking met Warner Bros. Interactive Entertainment, een licentieovereenkomst aan voor het creëren van Harry Potter: Hogwarts Mystery, het eerste spel waarin spelers hun eigen karakter kunnen creëren en het leven als leerling aan Zweinstein kunnen ervaren. Het spel wordt uitgegeven onder Warner Bros. Interactive Entertainments Portkey Games, een nieuw label gericht op de ontwikkeling van game-ervaringen die worden geïnspireerd door de magie en avonturen van J.K. Rowlings betoverende wereld.

http://mma.prnewswire.com/media/617617/Hogwarts_Mystery_Logo.jpg [http://mma.prnewswire.com/media/617617/Hogwarts_Mystery_Logo.jpg ]

"Het is echt een eer voor Jam City om een mobiel spel te ontwikkelen voor een van de grootste en meest beroemde merken in de geschiedenis," zei Chris DeWolfe, medeoprichter en CEO of Jam City. "Wij zijn zelf grote fans van Harry Potter en hebben enorm veel respect voor de miljoenen mensen over de hele wereld die de Harry Potter verhalen meer dan 20 jaar hebben gevolgd. Voor dit spel hebben onze ontwikkelaars en kunstenaars zich met hart en ziel ingezet. Zij zijn erop gericht de meest magische entertainment en game-ervaring voor iedereen die gek is op de betoverende wereld van J.K. Rowling te creëren"

In het nieuwe spel kunnen fans van Harry Potter de droom beleven, waarbij ze leerling worden aan Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus door hun eigen karakter te creëren en hun jaren op Zweinstein te doorlopen. Gaandeweg zullen de spelers meedoen aan allerlei magische lessen en activiteiten waar ze al die tijd van hebben genoten - zoals Verweer tegen de Zwarte Kunsten, Toverdranken, Duelleerclub en meer. De meeste beroemde leraren uit de Harry Potter-verhalen nemen hun rollen in het spel op.

"Harry Potter: Hogwarts Mystery is een mobiele gaming-ervaring, geïnspireerd door J.K. Rowlings betoverende verhalen, en het zal een spannende, leuke manier worden voor fans om deze sprookjesachtige wereld te ervaren", zei David Haddad, President, Warner Bros. Interactive Entertainment. "Het is fantastisch om met Jam City aan deze game te werken, omdat het bedrijf zich bewezen heeft waar het gaat om het ontwikkelen van rijke, populaire werelden voor spelers van mobiele entertainment."

Harry Potter: Hogwarts Mystery is onder licentie van Warner Bros. Interactive Entertainment en zal volgend jaar beschikbaar zijn voor mobiele apparaten in de App Store, Google Play en de Amazon Appstore. Ga voor meer informatie over Harry Potter: Hogwarts Mystery, wanneer deze bekend wordt, en om kennis te maken met andere Harry Potter-fans, terwijl je op je uil wacht, naar www.facebook.com/HPHogwartsMystery/ [https://www.facebook.com/HPHogwartsMystery/], www.twitter.com/HogwartsMystery [http://www.twitter.com/HogwartsMystery], en ga voor meer informatie naar www.HarryPotterHogwartsMystery.com/ [http://www.harrypotterhogwartsmystery.com/].

Over Jam City: Jam City is toonaangevend in mobiele entertainment, met sociale game-ervaringen voor miljoenen spelers over de hele wereld. Jam City werd opgericht in 2010 door de voormalige medeoprichters van MySpace Chris DeWolfe, Aber Whitcomb, en voormalig manager bij 20th Century Fox Josh Yguado. Het bedrijf is de maker van populaire en goed lopende games zoals Cookie Jam, Panda Pop, Family Guy: Another Freakin'; Mobile Game, Marvel Avengers Academy en andere titels. Jam City loopt voorop bij bedrijven die op grote schaal mobiele producten verkopen. Met meer dan 500 medewerkers in studio's in Seattle, San Francisco, San Diego en Buenos Aires en een hoofdkantoor in Los Angeles, heeft Jam City een wereldwijd bedrijf opgebouwd dat wordt aangedreven door cultuurvormende creativiteit.

Over Warner Bros. Interactive Entertainment: Warner Bros. Interactive Entertainment, een onderdeel van Warner Bros. Home Entertainment, Inc., is een vooraanstaande wereldwijde uitgever, ontwikkelaar, licentiegever en distributeur van entertainmentcontent voor de interactieve ruimte in alle platforms, waaronder console, handheld, mobiele en PC-gebaseerde gaming voor zowel interne gametitels als titels van derde partijen.

Over Portkey Games: Portkey Games, van Warner Bros. Interactive Entertainment, is een gameslabel, gericht op de ontwikkeling van game-ervaringen die worden geïnspireerd door de magie en avonturen van J.K. Rowlings betoverende wereld. Met deze nieuwe kunnen spelers ontdekken, verkennen en centraal staan in hun eigen betoverende avontuur.

Over de Harry Potter-serie: Harry Potter is nog altijd een wereldwijd fenomeen. Elk van de zeven boeken van de auteur J.K. Rowling heeft de verkooprecords gebroken, waarbij er tot nu toe wereldwijd meer dan 450 miljoen exemplaren van de serie verkocht zijn. De serie is in 80 talen vertaald. De Harry Potter-films, geproduceerd door Warner Bros. Pictures, hebben tot op heden meer dan $ 7,7 miljard opgebracht, waarmee Harry Potter de bestverkopende filmserie in de geschiedenis is.

HARRY POTTER: HOGWARTS MYSTERY software © 2017 Jam City, Inc. ontwikkeld door Jam City. Jam City® en het Jam City Logo zijn geregistreerde en/of niet-geregistreerde handelsmerken van Jam City, Inc. PORTKEY GAMES © 2017 Warner Bros. Entertainment Inc. Alle rechten voorbehouden. HARRY POTTER en FANTASTIC BEASTS Publicatierechten © J.K. Rowling. J.K. ROWLING'S WIZARDING WORLD is een handelsmerk van J.K. Rowling en Warner Bros. Entertainment Inc. PORTKEY GAMES, HARRY POTTER: HOGWARTS MYSTERY, HARRY POTTER en FANTASTIC BEASTS karakters, namen en aanverwante kenmerken zijn handelsmerken van en © Warner Bros. Entertainment Inc. Alle rechten voorbehouden.

Logo - http://mma.prnewswire.com/media/617617/Hogwarts_Mystery_Logo.jpg [http://mma.prnewswire.com/media/617617/Hogwarts_Mystery_Logo.jpg]

CONTACT: CONTACTPERSOON Sarah Ross voor Jam City / sarahr@jamcity.com / 310-924-1404; Kjell Vistad | Gilberto Williams-Gamboa; ONE PR Studio (voorr Jam City in de VS) / jamcity@oneprstudio.com / 510-893-3271

Web site: http://www.JamCity.com/ http://www.HarryPotterHogwartsMystery.com/ www.JamCity.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234