Contego Medical kondigt aanvang aan van ENTRAP-onderzoek voor Vanguard IEP (Integrated Embolic Protection) perifeer dottersysteem met geïntegreer

RALEIGH, North Carolina, 13 september 2017 /PRNewswire/ -- Contego Medical, LLC kondigde vandaag de aanvang aan van het ENTRAP-onderzoek, waarin het gebruik van haar Vanguard IEP® perifeer dottersystem met geïntegreerde bescherming tegen embolie wordt geëvalueerd. De eerste casussen met het instrument werden uitgevoerd door Ralf Langhoff, M.D. aan het Sankt Gertrauden Krankenhaus in Berlijn, Duitsland, waarbij de eerste deelnemende patiënt werd behandeld door Koen Deloose, M.D. aan het AZ Sint Blasius in Dendermonde, België. Het Vanguard IEP-systeem ontving in april 2017 een CE-markering.

http://mma.prnewswire.com/media/494164/Contego_Medical_LLC_Logo.jpg [http://mma.prnewswire.com/media/494164/Contego_Medical_LLC_Logo.jpg]

Het Vanguard IEP-systeem is de nieuwste innovatie op het gebied van Contego's Integrated Embolic Protection (IEP)-technologie, met daarin een perifere dotterballon en distaal embolisch filter op dezelfde katheter. Het systeem beschermt de onderste ledematen tijdens het dotteren zonder dat er aanvullende instrumenten of uitwisselingen nodig zijn. "Het apparaat is erg duidelijk en intuïtief waardoor het gebruik eenvoudig is - helemaal geen extra handelingen", zei Ralf Langhoff, M.D. na een eerste gebruik.

Het ENTRAP-onderzoek is een prospectief, enkelarmig, multicenter onderzoek naar het Vanguard IEP-systeem, en is bedoeld om de directe veiligheid en prestaties van het instrument te evalueren. 130 personen zullen naar verwachting deelnemen aan het onderzoek in centra in België en Duitsland. Koen Deloose, M.D. zei, "Er werden zichtbare verontreinigingen opgemerkt bij de eerste casussen waaraan ik met het Vanguard IEP-systeem werkte, hetgeen de behoefte aan bescherming tegen embolie tijdens complexe femoropopliteale angioplastie benadrukte."

"Het ENTRAP-onderzoek is het nieuwste hoofdstuk van Contego in hun doorlopende inzet voor meer bescherming bij endovasculaire ingrepen", zei Ravish Sachar, M.D., CEO en oprichter van Contego Medical. "Omdat we weten dat embolisatie zich voordoet bij iedere ingreep, kijken wij ernaar uit gegevens te verzamelen over de veiligheidsimpact van het Vanguard IEP-systeem op de grote en groeiende patiëntpopulatie die perifere angioplastie ondergaat."

"Perifere slagaderziekte wordt steeds complexer, waarbij steeds meer patiënten aandoeningen hebben zoals acute ischemie van de ledematen of chronische totale occlusies, en meervatige aandoeningen, waarmee zij een verhoogd risico hebben op embolisatie en de klinische gevolgen daarvan", zei Professor Thomas Zeller, Director van de afdeling Angiologie aan het Unversitaets Herzzentrum, Freiburg in Bad-Krozingen, Duitsland, en hoofdonderzoeker van het ENTRAP-onderzoek. "In dit onderzoek zullen belangrijke gegevens worden verzameld over de voordelen voor de veiligheid bij het gebruik van het Vanguard IEP-system met geïntegreerde bescherming tegen embolie bij deze kwetsbare patiënten."

Over Contego Medical Contego Medical, LLC is een producent van medische apparatuur die zich specialiseert in de ontwikkeling van nieuwe medische apparaten voor cardiovasculaire en perifere vasculaire procedures. Het Integrated Embolic Protection (IEP)-platform van het bedrijf, waarbij bescherming tegen embolie gecombineerd wordt met behandeling in een apparaat, is ontworpen om katheter-gebaseerde procedures te vereenvoudigen en resultaten bij patiënten te verbeteren. Contego Medical is gevestigd in Raleigh, North Carolina, Verenigde Staten.

Het Vanguard IEP System is CE-gekeurd en te koop in een select aantal Europese landen.

Vanguard IEP, IEP en Integrated Embolic Protection zijn allen gedeponeerde handelsmerken van Contego Medical, LLC

Logo - http://mma.prnewswire.com/media/494164/Contego_Medical_LLC_Logo.jpg [http://mma.prnewswire.com/media/494164/Contego_Medical_LLC_Logo.jpg]

CONTACT: CONTACTPERSOON: David Stern, President & COO, +1-404-435-8137

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234