Kavalan wint vijf Platinum Awards op International Review of Spirits

TAIPEI, Taiwan, 13 september 2017 /PRNewswire/ -- Kavalan, de beste whisky van Taiwan, heeft vijf Platinum Awards en 13 Golds gewonnen op de 2017 International Review of Spirits (IRS).

Foto - http://mma.prnewswire.com/media/553545/Kavalan_IRS.jpg [http://mma.prnewswire.com/media/553545/Kavalan_IRS.jpg]

De Solist Port Single Cask Strength Single Malt Whisky [http://www.tastings.com/Spirits-Review/Kavalan-Solist-Port-Single-Cask-Strength-Single-Malt-Whisky-Taiwan-117-2-Proof-09-01-2017.aspx] werd uitgeroepen tot de beste whisky van 2017 in zijn categorie, met de hoogste score van 98 in zijn categorie.

Algemeen Directeur YT Lee van Kavalan zei dat de jury vond dat de Port "een voorbeeldige studie" in vatselectie was, met een "schitterende diepte, complexiteit, duur en ziel."

"De erkenning van de kwaliteit waaraan we zo hard hebben gewerkt, betekent veel voor ons. Vooral als je denkt dat niemand 10 jaar geleden dacht dat het mogelijk was een whisky van wereldklasse te brouwen in Taiwan," zei de heer Lee.

De juryleden beschreven de Port als 'Gekonfijt, Fruitig, Complex, Rijk & Rokerig' met een aroma van 'een gedroogde fruitmix, chocolade grenache, rijpe donkere kersen en gezouten pindanoten' en een smaak en geur van 'geroosterde zoete maïs, kaneel, kruidnagel, zwarte peper, rozenjam, wintersinaasappelschil en anijs.'

Alle whisky's van Kavalan zijn Single Malt. Vier van de vijf Platinum Award-winnaars zijn tegelijkertijd Single Cask Strength en hun scores worden eerst getoond:

98 - Kavalan Solist Port 97 - Kavalan Solist ex-Bourbon [http://tastings.com/Spirits-Review/Kavalan-Solist-ex-Bourbon-Single-Cask-Strength-Single-Malt-Whisky-Taiwan-09-01-2017.aspx] 96 - Kavalan Solist Sherry [http://tastings.com/Spirits-Review/Kavalan-Solist-Sherry-Single-Cask-Strength-Single-Malt-Whisky-Taiwan-09-01-2017.aspx] 96 - Kavalan Solist Amontillado Sherry [http://tastings.com/Spirits-Review/Kavalan-Solist-Amontillado-Sherry-Single-Cask-Strength-Single-Malt-Whisky-Taiwan-114-2-Proof-09-01-2017.aspx]

De vijfde Platinum-prijs werd toegekend aan de Kavalan Distillery Reserve Peaty Cask with a score of 97 [http://tastings.com/Spirits-Review/Kavalan-Distillery-Reserve-Single-Malt-Whisky-Peaty-Cask-Taiwan-300-ml-09-01-2017.aspx].

Volgens de IRS-jury zijn de single malts van Kavalan "ongelofelijk smaakvol, complex, sterke dranken van wereldklasse... een product van vernuft... en het unieke tropische klimaat van Taiwan dat het rijpingsproces versnelt." Kavalan dankt zijn succes aan wijlen Dr. Jim Swan, technisch deskundige van Kavalan sinds de oprichting van de distilleerderij begin de jaren 2000 tot februari van dit jaar.

Over Kavalan Whisky

De belangrijkste whiskydistilleerderij in Taiwan is gewijd aan de kunst van single malt whisky sinds 2006. De Kavalan-whisky rijpt in de intense hitte en vochtigheid en wordt nog beter door de zee- en berglucht en het bronwater van de besneeuwde bergen. Samen creëren deze factoren de typische smeuïge smaak van Kavalan. De naam Kavalan is de inheemse naam van de provincie Yilan waar de distilleerderij zich bevindt. De distilleerderij geniet de steun van haar moederbedrijf, King Car Group, dat al 30 jaar actief is in het maken van dranken. De distilleerderij heeft meer dan 250 keer goud gehaald en haar producten zijn beschikbaar in 60 landen. Bezoek www.kavalanwhisky.com/EN/age.aspx [http://www.kavalanwhisky.com/EN/age.aspx]

Mediacontacten:

Yvonne Chou 886-3922-9000#7162 yvonne@kavalandistillery.com [mailto:yvonne@kavalandistillery.com]

Web site: http://www.kavalanwhisky.com/en/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234