Vanwege een vertrouwensbreuk stopt BIRKENSTOCK met leveringen in Europa via Amazon - de samenwerking stopt per 1 januari 2018

NEUSTADT AN DER AISCH, Duitsland, December 12, 2017 /PRNewswire/ --

Consumenten worden misleid door imitatieproducten die op Amazon Marketplace te koop worden aangeboden   

BIRKENSTOCK GmbH & Co. KG en haar gelieerde ondernemingen beëindigen hun samenwerking met Amazon EU NV met ingang van 1 januari 2018. Per deze datum stopt BIRKENSTOCK volledig met directe leveringen via het in Luxemburg gevestigde dochterbedrijf van de Amerikaanse webwinkelier. Dit besluit is van toepassing op het volledige productassortiment van BIRKENSTOCK. 

Het familiebedrijf met een lange staat van dienst dient een claim in tegen ʹs werelds grootste webwinkelier vanwege een aantal wetsovertredingen op het Marketplace-platform dat wordt beheerd door Amazon. Het bedrijf heeft zelf nagelaten deze schendingen te voorkomen. BIRKENSTOCK heeft herhaaldelijk een klacht ingediend over de beschikbaarheid op het platform van imitatieproducten van slechte kwaliteit die BIRKENSTOCKʹs handelsmerkrechten schenden en consumenten misleiden over de herkomst van goederen.

Naast de kwestie van de wettelijke verplichtingen, meent BIRKENSTOCK dat een integraal onderdeel van een zakelijke vertrouwensrelatie is, dat wanneer de beheerder van de Marketplace voor het eerst wordt geïnformeerd over een dergelijke schending van de wet, Amazon vanuit zichzelf alles zal doen wat zij kan om dit soort en vergelijkbare schendingen te voorkomen. Tot op de dag van vandaag is er nog geen bindende verklaring gedaan als gevolg waarvan er geen producten van BIRKENSTOCK meer te koop worden aangeboden via het platform. In plaats daarvan vonden er de laatste maanden verdere wetsovertredingen van verschillende aard plaats. Amazon heeft nagelaten deze proactief te voorkomen.

Door deze vertrouwensbreuk beëindigt BIRKENSTOCK nu ook haar samenwerking met de online verkoper in Europa. Na een aantal vergelijkbare incidenten stopte BIRKENSTOCK in januari van dit jaar met de leveringen in de Verenigde Staten (VS) die werden afgehandeld door Amazon USA.

Over BIRKENSTOCK   

BIRKENSTOCK is een wereldwijd schoeiselmerk dat staat voor kwaliteit, functionaliteit, en algeheel welbevinden. Met meer dan 3.500 werknemers is dit traditionele familiebedrijf, dat wordt gerund door de zesde generatie, is het een van de grootste werkgevers in de Duitse schoenenindustrie. De historische wortels van het bedrijf zijn terug te herleiden tot 1774. In de jaren 30 van de vorige eeuw gebruikte BIRKENSTOCK de term 'voetbed' al, en gaf het de betekenis die consumenten over de hele wereld vandaag de dag kennen - als een synoniem voor uitstekende comfort tijdens lopen en stilstaan. In de vroege jaren 70 werd BIRKENSTOCK een wereldspeler. De sandalen worden geproduceerd in Duitsland en nu verkocht in meer dan 100 landen op alle continenten. BIRKENSTOCK heeft ook een groeiend assortiment gesloten schoenen, kinderschoenen, werkschoenen en ook specialistische producten voor orthopedische detailhandelaren, sokken, tassen, en riemen. In 2017 voegde BIRKENSTOCK slaapsystemen en natuurlijke cosmetica (BIRKENSTOCK Natural Care) toe aan haar productenportfolio. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Neustadt (Wied). BIRKENSTOCK heeft 9 locaties in Duitsland, in de staten Noordrijn-Westfalen, Rijnland-Palts, Hessen, Beieren en Saksen. Het familiebedrijf met een lange staat van dienst beheert ook haar eigen verkoopvestigingen in de VS, Brazilië, China, Hongkong, Japan, Denemarken, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Birkenstock GmbH & Co. KG Burg Ockenfels, Linz

Kijk voor meer informatie op http://www.birkenstock-group.com De webshop is te vinden op http://www.birkenstock.com
Perscontact:
Contactgegevens:
BIRKENSTOCK Campus, Neustadt (Wied)
Jochen Gutzy, Head of Communications
Telefoon: +49-2683-9359-1241
E-mail: jgutzy@birkenstock-group.com


 

.

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234