Gezamenlijke APP voor China's Banksector "Mobile QuickPass" Vandaag Officieel Gelanceerd

SHANGHAI, 12 december 2017 /PRNewswire/ -- Op 11 december heeft China UnionPay in samenwerking met ruim 30 commerciële banken en betalingsinstellingen de "Mobile QuickPass" gelanceerd, een gemeenschappelijke APP voor China's banksector. De zojuist gelanceerde APP is de eerste in zijn soort door de integratie van mobiele betalingsfuncties en voordelen aangeboden door diverse instellingen, verschillende spelers in financiële diensten en aanverwante sectoren. Het biedt gebruikers een gemakkelijke, gestroomlijnde en naadloze ervaring met mobiel betalen. De doeleinden van de lancering van deze gezamenlijke APP zijn het samenbrengen van gebruikerservaringen, gebruikers de moeite besparen van het leren van verschillende APPs van diverse providers, inspelen op de steeds diverser wordende behoeften van gebruikers en het aanbieden van een open platform voor alle deelnemende partijen voor samenwerking en bevordering van financiële innovaties.

De lanceringsceremonie werd bijgewoond door: Fan Yifei, Plaatsvervangend Gouverneur van People's Bank of China, Yu Bangli, Hoofdaccountant van China Railways Corporation, Shi Wenchao, President van China UnionPay, de hoofden van 17 nationale commerciële banken en 14 regionale banken, alsmede vertegenwoordigers van People's Bank of China, Payment and Clearing Association of China, niet-bancaire betalingsinstellingen, producenten van mobiele telefoons en samenwerkende handelaren.

De "Mobile QuickPass" APP is een gemeenschappelijk portaal voor mobiele betalingen, gezamenlijk ontwikkeld en onderhouden door commerciële banken en UnionPay, onder begeleiding van People's Bank of China. Klanten kunnen hun bankpassen koppelen aan de APP, verschillende bankrekeningen beheren, en gebruikmaken van mobiel betaalgemak en voordelen die iedere bank de klant biedt. De diensten die met deze APP worden aangeboden zijn onder meer betaling met UnionPay QR code, registratie voor diverse mobiele betalingsoplossingen, complete credit card diensten, p2p real-time transfer en betalingsdiensten in diverse scenario's. Met deze Mobile QuickPass zullen alle betalingsfuncties die standaard voor mobiele telefoons beschikbaar zijn worden gerealiseerd. UnionPay heeft zijn gloednieuwe geoptimaliseerde Visual Identity gelanceerd om klanten duidelijk inzicht te geven waar zij deze APP kunnen gebruiken.

Plaatsvervangend Gouverneur van People's Bank of China, Fan Yifei, verklaarde: "De snelle ontwikkeling van China's betalingssector over de afgelopen jaren heeft een cruciale rol gespeeld in de bevordering van financiële innovatie en verduurzamen van de snelle economische groei. People's Bank of China voert de instructie uit die is gegeven door de Chinese regering en is toegewijd aan het creëren van gelijke voorwaarden voor concurrenten in de betalingssector door het vaststellen van strikte regelgeving, het voorkomen van financiële risico's en het faciliteren van consumptie om zo beter de reële economie en het Inclusieve Financiële Stelsel te ondersteunen."

Fan voegdehieraan toe: "Deze gezamenlijk gelanceerde mobiele betalings APP maakt gebruik van gemeenschappelijke portaal standaarden in gebruikersidentificatie en gebruikerservaringen. Het is een belangrijke maatregel in de bevordering van financiële innovatie en het promoten van naadloze betalingsopties voor klanten in winkels. Ondernemers moeten de behoeften van mensen correct vaststellen, het serviceniveau in mobiel betalingsverkeer verhogen, en op grote schaal betalingsgemak aan de consument leveren. Terwijl wij verdere financieel-technologische innovaties bevorderen dienen we een hoog niveau te handhaven in betalingsveiligheid, de belangen van de klant voorop stellen, en de geldmiddelen en persoonlijke informatie van klanten veilig stellen. Ik hoop oprecht dat alle betrokken partijen de lancering van deze mobielen APP zullen aanwenden als een startpunt om verder te gaan met uitbreiding van samenwerking, integratie van middelen, en gezamenlijk aanbieden van uitgebreide, veelzijdige, gemakkelijke en efficiënte mobiele betalingsdiensten om aan de steeds meer uiteenlopende behoeften van de consumenten tegemoet te komen."

Volgens Shi Wenchao, President van China UnionPay, is de gemeenschappelijke APP die Commerciële Banken en China UnionPay samen hebben ontwikkeld het resultaat en de voortgang in samenwerking voor de lange termijn binnen de bankensector, waarmee het de collectieve wijsheid van alle partijen aantoont. Gebaseerd op het principe van "drie-gezamenlijk", hebben Commerciële Banken en China UnionPay rekening gehouden met de verzoeken van alle partijen om gezamenlijk de initiële ontwikkeling te voltooien van deze APP. Gedurende het proces van ontwikkeling en promotie van de APP houdt China UnionPay zich aan zijn principe van "Openheid, Samenwerking en Dienstverlening", en streeft het bedrijf ernaar een dienstverlener te zijn die zich niet bezighoudt met kaartuitgifte of verwerving, en niet te concurreren met openbare dienstverleners. In plaats daarvan zullen wij doorgaan met het aanbieden van meer uiteenlopende en complete betalingsoplossingen aan bedrijven in alle sectoren, door optimaal gebruik te maken van onze voordelen als open platform. Wij zullen gebruikerservaringen en producteigenschappen blijven verbeteren om de markt te voorzien van betalingsdiensten met meer gemak en betere efficiëntie en veiligheid."

Financieel-technologische innovatie bevorderen en beveiligingssysteem bouwen

Waar het gaat om innovatie in betalingsverkeer past de gezamenlijke APP geavanceerde technologieën toe waaronder mobiel Internet, big data, artificial intelligence en Internet of Things in verschillende scenario's voor mobiele betalingsdiensten, waardoor retailbetalingen vergemakkelijkt worden. De APP is compatibel met verschillende oplossingen zoals QR code scanning en mobiele betalingen, alsmede met de technologiën van Tokenisatie en HCE, daarmee zorgdragend voor meer gepersonaliseerde en gediversifieerde betalingservaringen bij klanten.

Met betrekking tot betalingsveiligheid maakt de gezamenlijke APP gebruik van technologieën als artificial intelligence en big data-analyse om een compleet en real-time beveiligingssysteem te bouwen via chipbeveiliging, biologische informatie en geografische lokalisering. Het biedt volledige diensten op het gebied van risicobeheer en garandeert gemakkelijke, veilige en efficiënte betalingsdiensten aan de gebruikers.

Bouw een open platform, integreer het mobiele portaal en creëer "solide scenario's", bied servicesystemen voor betalingsgemak

Als gezamenlijk mobiel portaal integreert de "Mobile QuickPass" APP de betalingsdiensten, betalingsscenario's en diensten van UnionPay die alle grote banken omvatten. Het is voorzien van de volgende vier kenmerken:

Allereerst is het een open platform. De APP is een gloednieuw open platform dat online en offline betalingstools integreert, en is gebaseerd op de technologie van big data, cloud computing en artificial intelligence. Het biedt een open en gezamenlijk betalingsdienstenportaal voor Commerciële Banken en samenwerkende partners, met meerwaardediensten van handelaren, uitvoering van marketingcampagnes, kaartaanvragen en online verkoop voor partners. Hierdoor fungeert de APP als een platform dat alle partijen verbindt en bedient.

Ten tweede is het toegankelijk voor het gehele bankieringssysteem. The APP is compatible with various bank accounts, and optimizes user experience through integrating the payment service tools previously offered by each institution. It provides various payment functions including mobile NFC payment, QR code payment, fund collection and transfer as well as remote payment.

Ten derde voorziet het in een groot aantal scenario's. De APP voorziet in alle belangrijke online en offline betalingsscenario's. Hij is nu te gebruiken op treinstations, voor het boeken van vluchten, bij 100.000 convenient stores en supermarkten, ruim 30 universiteiten en hogescholen, ruim 100 voedselmarkten en meer dan 300 openbare diensten. In de nabije toekomst zal de APP meer functies bieden waaronder het raadplegen van banksaldo's, het betalen van verkeersboetes, etc.

Daarnaast wordt de UnionPay QR code betalingsmethode die de "Mobile QuickPass" APP ook levert reeds geaccepteerd door handelaren in Singapore, Macao en Hongkong, en zal deze methode binnenkort in andere delen van Zuidoost-Azië en het Midden-Oosten worden gelanceerd. Inmiddels wordt de UnionPay mobile QuickPass geaccepteerd bij ruim 600.000 POS terminals buiten vasteland China in 10 landen en regio's waaronder Hongkong, Macao, Zuidoost-Azië, Australië en Rusland.

Ten vierde biedt het complete betalingsdiensten. De APP integreert functies en voordelen die worden aangeboden zowel door UnionPay als door de banken, waaronder saldo checken, snelle overboeking, one-stop termijnbetalingen, credit card diensten, opvragen van facturen, en gebruikmaken van kortingen en voordelen van banken en UnionPay. Daarnaast kunnen klanten de informatie krijgen waar UnionPay wordt geaccepteerd in meer dan 160 landen en regio's, meedoen in internationale marketingcampagnes, meldingen ontvangen over winkelkortingen, maar ook de voortgang checken van belastingteruggave bij aankopen in het buitenland. Daarmee helpt de APP de gebruiker om hun diverse bankrekeningen te beheren terwijl gebruik wordt gemaakt van diverse betalingsdiensten.

Teneinde meer waarde te bieden aan kaarthouders en om klanten aan te moedigen die functies en diensten van de "Mobile QuickPass" APP te proberen, heeft China UnionPay samengewerkt met commerciële banken om kortingen te kunnen bieden van 50% op de grote uitverkoop in China op "12·12" (12 december). Door te betalen met de "Mobile QuickPass" APP en UnionPay mobile QuickPass (inclusief Huawei Pay, Apple Pay, Samsung Pay en MI Pay) bij 100.000 handelaren in China, kunnen klanten direct een korting van 50% genieten. Daarnaast kunnen gebruikers van de "Mobile QuickPass" APP nog meer exclusieve voordelen en privileges genieten voor 31 maart 2018. De "Mobile QuickPass" APP kan worden gedownload in de Apple of Android APP Stores. Meer informatie over handleidingen en marketingactiviteiten is te vinden in de officiële WeChat en Weibo accounts van China UnionPay alsmede op de webpagina van deze promotie (http://62.95516.com [http://62.95516.com/]).

CONTACT: Hou Lingwei, +86-21 20265843, houlingwei@unionpayintl.com

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234