Groen drukken: Onlineprinters krijgt Imprim'Vert-keurmerk / Milieuvriendelijke productie van drukwerk gecertificeerd

AMSTERDAM, September 12, 2017 /PRNewswire/ --

De dienstverlener van onlinedrukwerk Onlineprinters, heeft na het behalen van de milieu-certificering het Franse keurmerk "Imprim'Vert" (in het Nederlands: "groen drukken") ontvangen. De onderneming heeft aangetoond dat de gehele productieketen milieuvriendelijk is vormgegeven, van de inkoop via de productie tot en met energiemanagement en medewerkersbewustzijn. "Deze certificering is goed voor al onze klanten in heel Europa. Wij hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt, om onze productie, die al was afgestemd op duurzaamheid en een behoedzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen, nog milieuvriendelijker vorm te geven", zo licht dr. Michael Fries, CEO van Onlineprinters, deze stap toe.

(Photo: http://mma.prnewswire.com/media/554864/Onlineprinters_imprim_vert.jpg )

Imprim'Vert: criteria voor milieukeurmerk 

Het keurmerk wordt toegekend door een commissie van advies, die bestaat uit vertegenwoordigers van diverse beroepsverenigingen, instanties en federaties. Om voor de certificering in aanmerking te komen, moet worden voldaan aan vijf criteria: normconforme afvoer van gevaarlijk afval, veilige opslag van vloeistoffen die schadelijke stoffen bevatten, geen gebruik van giftige stoffen, bewaking van het energieverbruik evenals het bewust maken van medewerkers en klanten voor een behoedzame omgang met natuurlijke hulpbronnen.

Duurzaamheid maakt deel uit van het bedrijfsmodel 

"De certificering heeft ons geholpen om processen op verschillende plaatsen verder te optimaliseren. Tegelijkertijd zijn milieubescherming en duurzaamheid vanaf het begin belangrijke aspecten voor Onlineprinters en het bedrijfsmodel "online drukken", legt dr. Michael Fries uit en wijst onder andere op het gebruik van oud papier (misdrukken/papierverspilling) van minder gebruikte technologieën en de gebruikmaking van papier uit duurzaam bosbeheer  evenals de klimaatneutrale verzending. Milieu-adviseur Benoît Moreau heeft als gelicenseerde auditeur van Imprim'Vert de producielocaties van Onlineprinters kritisch bekeken en licht toe: "Onlineprinters heeft op veel gebieden al zeer milieuvriendelijke oplossingen gevonden." Alleen al het bundelen van drukopdrachten in zogenoemde gecombineerde bewerkingen voorkomt papierverspilling. Dankzij een centraal inktmanagement wordt een enorme hoeveelheid verpakkingsmateriaal bespaard, drukplaten worden gerecycled en het computercentrum van de onlineshop wordt klimaatneutraal geëxploiteerd.

Milieuvriendelijk drukken voor klanten steeds belangrijker 

Onlineprinters streeft in alle bedrijfsprocessen naar milieuvriendelijke en duurzame procesoplossingen. Zo verzendt de dienstverlener voor drukwerk alle pakketten zonder meerprijs in principe klimaatneutraal. Bovendien biedt Onlineprinters sinds 2013 ook de mogelijkheid om orders klimaatneutraal te laten drukken. Tot nog toe hebben klanten daarvan bij in totaal 200.000 opdrachten gebruik gemaakt, hetgeen bijna overeenkomt met 3900 economy-vluchten van Frankfurt naar New York. Met deze middelen worden verschillende internationale milieubeschermingsprojecten ondersteund.

Over Onlineprinters 

De Onlineprinters-groep behoort tot de grootste onlinedrukkerijen van Europa. Onder het motto "Drukwerk gewoon online bestellen" verkoopt de groep gedrukte producten via 17 webshops aan 700.000 klanten in 30 landen van Europa. Internationaal is de dienstverlener voor onlinedrukwerk bekend onder de merknaam "Onlineprinters", in Duitsland presenteert de onderneming zich als "diedruckerei.de". Bovendien behoort de in het Verenigd Koninkrijk marktleidende drukkerij voor onlinedrukwerk Solopress ook tot de ondernemingsgroep. Het productassortiment omvat 1.500 stuks drukwerk en varieert van visitekaartjes, briefpapier, flyers, catalogi en brochures tot en met grootformaat reclamesystemen. Onlineprinters produceert individuele producten op industriële schaal: Dankzij onlineverkoop, een IT-ondersteunde productie en "verzameldruk" is de onderneming succesvol. In dit laatste onderdeel worden in zogenoemde gecombineerde bewerkingen meerdere drukopdrachten gezamenlijk geproduceerd, waardoor kosten worden verlaagd en het milieu wordt ontzien. In totaal heeft de Onlineprinters-groep meer dan 900 medewerkers in dienst en heeft vorig jaar meer dan 2,5 miljard gedrukte producten vervaardigd.

Over Imprim'Vert 

Achter het keurmerk "Imprim'Vert" staat een netwerk van 200 milieufunctionarissen, dat in 1998 werd opgericht door de Kamer van Ambachten en Neringen van het district Loir-et-Cher (Frankrijk). Sinds 2007 is P2I (Printing Innovation Pole) eigenaar van het merk en beheert het nationale en internationale management. Momenteel zijn er meer dan 2200 drukkerijen in Frankrijk en in de Europese Unie gecertificeerd met het Imprim'Vert-label.

Videobijdrage "Een blik achter de schermen bij Onlineprinters" 

http://bit.ly/onlineprinters-nl-videoPerscontact
Onlineprinters GmbH
Patrick Piecha
Hoofd Pers en PR
Tel.: +49-9161-6209807
press@onlineprinters.nl
http://www.onlineprinters.nl
 Photo:
http://mma.prnewswire.com/media/554864/Onlineprinters_imprim_vert.jpg
PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234