Nederlandse mannen- en vrouwenploegen bevestigd voor 'spelveranderende' Hockey Pro League 2019

LAUSANNE, Zwitserland, June 12, 2017 /PRNewswire/ --

- Nederlandse hockeymannen en -vrouwen gaan deelnemen aan unieke wereldwijde divisie 

- De competitie krijgt de officiele naam 'Hockey Pro League' 

- Afgeladen stadions overal ter wereld klaar om hockey te verwelkomen 

- Nieuwe divisie geroepen om 'de groei van hockey de komende jaren te stimuleren' 

De International Hockey Federation (FIH) heeft bevestigd dat de Nederlandse veldhockeyploegen voor mannen en vrouwen (4 & 1 in het klassement) zullen deelnemen aan de Hockey Pro League, een unieke, wereldwijde, internationale teamsportdivisie.

(Logo: http://mma.prnewswire.com/media/521797/FIH_Logo.jpg )

De nieuwe divisie, die in januari 2019 van start zal gaan, zal een totaal van 144 wedstrijden organiseren, zowel thuis als uit, tussen de negen beste mannen- en vrouwenploegen uit de hele wereld. Er zullen elke week, van januari tot juni, wedstrijden plaatsvinden. De Nederlandse mannenploeg, een van de beste ter wereld, zal in de nieuwe divisie spelen tegen Argentinie, Australie, Belgie, Engeland/Groot-Brittannie, Duitsland, India, Nieuw-Zeeland en Pakistan; voor het laatstgenoemde land zullen de thuiswedstrijden in Schotland plaatsvinden.

Nederland is, als winnaar van twee Olympische gouden medailles in hockey plus drie wereldkampioenschappen in hockey, een van de toonaangevende naties voor mannenteams in deze internationale sport. De meest recente successen waren het wereldkampioenschap hockey 2014, waar zij voor de ogen van hun eigen publiek zilver wonnen, en vervolgens de EuroHockey-kampioenschappen 2015, waar zij goud wonnen.

De Nederlandse vrouwelijke hockeyploeg was de afgelopen jaren een van de meest succesvolle. Zij hebben sinds 1996 op alle Olympische Spelen een medaille gewonnen, inclusief drie keer goud. Ze domineerden de wereldkampioenschappen hockey en hebben bij zeven gelegenheden goud gewonnen, inclusief tijdens de meest recente kampioenschappen in 2014. Hun laatste drie prestaties tijdens belangrijke hockey-evenementen werden allemaal beloond met zilveren medailles: EuroHockey 2015, Hockey Champions Trophy 2016 en de Olympische Spelen in Rio in 2016.

De Nederlandse vrouwenploeg zal het opnemen tegen Argentinie, Australie, China, Engeland/Groot Brittannie, Duitsland, India, Nieuw-Zeeland en de VS.

De aankondiging van de deelnemende teams is het vervolg op een buitengewoon competitief beoordelingsproces voor de kandidaten, waarbij 13 mannenteams en 12 vrouwenteams door nationale hockey-associaties werden aangemeld. De teams zijn bevestigd na de goedkeuring door de Bestuursraad van de FIH. Hun beslissing was gebaseerd op aanbevelingen van het FIH Event Portfolio Implementation Panel (EPIP), dat de taak had om elke aanmelding te beoordelen volgens specifiek gedefinieerde criteria. Jason McCracken, CEO van de FIH, zei na de bekendmaking van dit nieuws: "We zijn zeer verheugd dat we de officiele naam en de teams kunnen bekendmaken die aan deze spelveranderende competitie gaan deelnemen. Er worden op regelmatige basis wereldtoernooien en eenmalige internationale competities gespeeld, maar dit is zeker een uniek programma, waarin nationale teams zes maanden in het jaar eenmalige wedstrijden spelen, zowel uit als thuis, op locaties in de hele wereld. De organisatie van Hockey Pro League heeft vier jaar geduurd en is gebaseerd op een uitgebreid beraadslagings- en beoordelingsproces."

Hij voegde eraan toe: "We zijn er absoluut van overtuigd dat deze nieuwe competitie de groei van onze sport de komende jaren zal stimuleren en de inkomsten van hockey aanzienlijk zal doen toenemen. Als gevolg daarvan zal hockey een carrierekeuze worden voor atleten, die regelmatig in de gelegenheid zullen worden gesteld om te presteren in grote, volle en geanimeerde locaties, zowel in hun thuisland als overzees. Ook fans krijgen vaker de kans om een hockeyspel met meer wereldklasse te beleven, ongeacht of dat op tv is of live op een nationaal speelveld. We verheugen ons erop om te kunnen werken aan de organisatie van een echt uitzonderlijke divisie en willen daarbij ook zorgen dat de lat voor onze andere internationale wedstrijden op alle niveaus van deze sport hoger zal worden gelegd."

De voorzitter van de FIH, Dr Narinder Dhruv Batra, voegde eraan toe: "De Hockey Pro League vertegenwoordigt de eerste belangrijke mijlpaal voor de hockey-revolutie. Deze divisie belichaamt alles wat onze tienjarige strategie wil bereiken: van hockey een sport van wereldniveau maken die een inspiratie is voor de volgende generatie. Er zijn voor elke divisie slechts negen teams geselecteerd, maar de kwaliteit van de informatie en het enthousiasme dat getoond is door degenen die niet zijn geselecteerd, zijn aanwijzingen dat onze sport zich op een uiterst positieve manier ontwikkelt, en dat geeft duidelijk aan dat de hockeysport een opwindende toekomst heeft." Er zal de komende maanden nieuws over omroeppartners, programma's, verdere achtergrondinformatie over de Hockey Pro League en andere opwindende ontwikkelingen bekendgemaakt worden via FIH.ch [http://www.fih.ch ] en via FIH Twitter [https://twitter.com/FIH_Hockey ], Facebook [https://www.facebook.com/fihockey ] en Instagram [https://www.instagram.com/fihockey ].

NOOT VOOR DE REDACTIE

Hockey Pro League, veelgestelde vragen: http://www.fih.ch/news Download van de officiele lanceringsvideo's: http://bit.ly/2rZjV7V


 
INTERVIEWS 
Voor interviews met de CEO van de FIH kunt u contact opnemen met: 
Danny Parker, Communications Manager 
daniel.parker@fih.ch 
+41 (0) 79-619-77-24 


  Over de International Hockey Federation (FIH) De International Hockey Federation (FIH) is de wereldwijde, overkoepelende bond voor de hockeysport, die erkend is door het Internationaal Olympisch Comite (IOC). De FIH is in 1924 opgericht en telt momenteel 137 nationale associaties als leden. Breng voor meer informatie over de hockey-revolutie een bezoek aan: http://www.fih.ch/inside-fih/our-strategy.


 
Contactpersoon bij de nationale associatie: 
Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) 
Clarinda Sinnige, Media and Communication Manager 
clarinda.sinnige@knhb.nl  
+61-419-587-300 
http://www.hockey.org.au 


 

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234