Cardior Pharmaceuticals zamelt EUR 15 miljoen in en benoemd CEO en CSO

HANNOVER, Duitsland, 12 mei 2017 /PRNewswire/ -- Cardior Pharmaceuticals kondigde vandaag de voltooiing van een financingsronde aan van EUR 15 miljoen Series A onder leiding van LSP (Life Sciences Partners), Boehringer Ingelheim Venture Fund (BIVF), Bristol-Myers Squibb (BMS), BioMedPartners (met het nieuwe BioMedInvest III Fund) en High-Tech Gründerfonds (HTGF). Cardior is een pionier op het gebied van de gepatenteerd RNA-technologie om het voorspellen en behandelen van hartfalen te revolutioneren. De moleculaire doelen zijn niet-gecodeerde RNA's gekoppeld aan de ontwikkeling van hartfalen dat tegelijkertijd de cardiale groei en calciumbehandeling / contractiliteit van cardiomyocyten regelt. Het concentreren op bepaalde specifieke niet-gecodeerde RNA's keert de maladaptieve cardiale opbouw en herstelt de normale hartfunctie.

"We zijn zeer verheugd om leiding te mogen geven aan deze financiering" zei Dr. Joachim Rothe, Managing Partner bij LSP en directeur van Cardior. "Er is de afgelopen 15 jaar pijnlijk weinig wetenschappelijke en klinische vooruitgang geboekt op het gebied van hart- en vaatziekten en Cardior is goed gepositioneerd om deze situatie te veranderen."

In combinatie met deze financiering, benoemde Cardior Dr. Claudia Ulbrich als Chief Executive Officer. Claudia heeft twintig jaar ervaring op het gebied van operationeel beheer en bedrijfsontwikkeling binnen zowel de farmaceutische als de biotechnische industrie waaronder in beursgenoteerde ondernemingen.

"Het is een zeldzame kans om geavanceerde wetenschap te ontwikkelen op het gebied van hart- en vaatziekten met een hoge onvervulde medische behoefte. Ik ben blij om deel te kunnen gaan uitmaken van Cardior tijdens deze spannende ontwikkelingsfase en om samen met het gemotiveerde team snel een nieuwe klasse van geneesmiddelen en begeleidende diagnostiek te introduceren met het potentieel om eventueel hartfalen te voorkomen en overwinnen," zei Dr. Claudia Ulbrich.

"De aanzienlijke financiering in deze fase van de ontwikkeling van de onderneming zal de middelen verstrekken voor een ambitieus ontwikkelingsplan voor ons belangrijkste product," voegde Professor Thomas Thum toe, die deel zal gaan uitmaken van het managementteam als Chief Scientific Officer.

Met een translationele aanpak en meerdere gevestigde academische samenwerkingsverbanden is Cardior uniek gepositioneerd om de allerbeste innovatieve therapie te bieden aan patiënten met myocardinfarct en hartfalen. Cardior houdt zich momenteel bezig met het ontwikkelen van niet-gecodeerde RNA-gebaseerde activa en begeleidende diagnostiek. Bovendien heeft Cardior toegang tot een grote verscheidenheid aan ontdekkingsprogramma's van onbekende doelen in Prof. Thum's pijplijn.

Terwijl Dechert LLP (Berthold Hummel en Julia Braun, beide Corporate, München) optrad als vertegenwoordiger voor Life Sciences Partners, Boehringer Ingelheim Venture Fund, Bristol-Myers Squibb, BioMedPartners (met het nieuwe BioMedInvest III Fund) High-Tech Gründerfonds (HTGF) met betrekking tot alle wettelijke en fiscale aspecten van de transactie, werd Cardior Pharmaceuticals en diens oprichters bijgestaan door Fieldfisher (Dr. Stefanie Greifeneder, Commercial IP, München).

CONTACT: Dr. Claudia Ulbrich, CEO, Cardior Pharmaceuticals, claudia.ulbrich@cardior.de, +49 511 37484051, Prof. Dr. Thomas Thum, CSO, Cardior Pharmaceuticals, +49 511 532 5272, thomas.thum@cardior.de; Dr. Joachim Rothe, Managing Partner LSP, +49 (0) 89 330 666-0, jrothe@lspvc.com, Dr. Karin Kleinhans, Associate LSP, +49 (0) 89 330 666-0, kkleinhans@lspvc.com

Web site: http://www.dechert.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234