ExaGrid Versie 5.0 voegt extra ondersteuning toe voor Oracle RMAN-kanalen, Veeam SOBR en replicatie naar AWS

Unieke architectuur zorgt voor ongeëvenaarde back-up- en herstelsnelheden, permanent kort back-upvenster, en laagste TCO in de branche

WESTBOROUGH, Massachusetts, 20 april 2017 /PRNewswire/ -- ExaGrid [http://www.exagrid.com/]®, een toonaangevende leverancier van volgende-generatie disk-gebaseerde back-upopslag [http://www.exagrid.com/exagrid-products/product-architecture/] met data deduplicatie [http://www.exagrid.com/exagrid-products/data-deduplication/] oplossingen, kondigde vandaag de vrijgave aan van haar nieuwe Versie 5.0 met ondersteuning voor Oracle RMAN-kanalen, Veeam Scale-Out Backup Repository (SOBR), en replicatie naar de publieke cloud van Amazon Web Services (AWS) voor herstel bij calamiteiten.

http://mma.prnewswire.com/media/288171/exagrid_logo.jpg [http://mma.prnewswire.com/media/288171/exagrid_logo.jpg]

Met ExaGrid v5.0 stelt het bedrijf haar Oracle RMAN-klanten in staat om Oracle RMAN-kanalen te gebruiken met maximaal 25 apparaten in een ExaGrid scale-out GRID-systeem. Data-"onderdelen" worden naar ieder apparaat verzonden voor een verbeterde prestatie en voor prestatielastverdeling, aangezien RMAN-kanalen het volgende data-onderdeel naar het volgende beschikbare apparaat in de GRID sturen. In tegenstelling tot scale-up deduplicatie-apparaten van de eerste generatie, die één enkel front-end besturingsmechanisme hebben en waarbij gewoonweg disk-shelves worden toegevoegd, bevat ieder ExaGrid-apparaat CPU, geheugen, netwerkpoorten en een schijf. Als een apparaat in het GRID niet goed functioneert, blijven de RMAN-kanalen back-upgegevens sturen naar de overblijvende apparaten. In het scale-upmodel worden alle back-ups, indien het front-end besturingsmechanisme niet werkt, stopgezet. Indien er, bij de scale-out apparaten van ExaGrid en haar wereldwijde deduplicatie in het GRID, gekoppeld aan RMAN-kanalen, een apparaat niet functioneert, zullen de back-ups ongestoord doorgaan, als onderdeel van een natuurlijk failover-mechanisme. ExaGrid kan in totaal maximaal 1 PB aan database-gegevens of één enkele database van 1 PB in één enkel GRID opnemen. Daarnaast behoudt de unieke landingszone van ExaGrid de meest recente back-ups in hun niet-gededupliceerde oorspronkelijke vorm, voor snelle hersteloperaties van Oracle-databases, en alle retentie op langere termijn wordt op een gededupliceerde opslagplaats bewaard.

"Administratoren en back-upadministratoren van Oracledatabases worstelen met het maken van snelle Oracle back-ups, en nog meer met snelle hersteloperaties", zei President en CEO van ExaGrid Bill Andrews. "ExaGrid v5.0 is de eerste oplossing voor back-up opslag die zorgt voor snelle back-ups, met een snelheid van maximaal 200TB/uur per PB, en snelle hersteloperaties met de ExaGrid landingszone, gekoppeld aan prestatielastverdeling en failover bij het werken met Oracle RMAN. Er bestaat op de markt geen oplossing die zelfs maar in de buurt komt van de aanpak van ExaGrid voor Oracle RMAN."

De v5.0 van ExaGrid ondersteunt ook de recentelijk aangekondigde SOBR van Veeam, waarmee back-upadministratoren die Veeam gebruiken ook alle taken naar één enkele opslagplaats, bestaande uit ExaGrid-onderdelen over meerdere ExaGrid-apparaten in een scale-out GRID, kunnen verwijzen, waarbij taakbeheer wordt geautomatiseerd naar ExaGrid-apparaten. ExaGrids ondersteuning van SOBR zorgt ook voor automatisering van de toevoeging van apparaten aan het ExaGrid-systeem bij datagroei, door simpelweg apparaten aan een opslaggroep van Veeam toe te voegen. De combinatie van Veeam SOBR en apparaten van ExaGrid in een scale-out GRID zorgt voor een strak geïntegreerde volledige back-upoplossing waarmee back-up administratoren de voordelen van scale-out kunnen benutten bij zowel de back-uptoepassing als de back-upopslag. De combinatie van Veeam back-ups naar de landingszone van ExaGrid, de geïntegreerde ExaGrid-Veeam Accelerated Data Mover, en de ondersteuning van ExaGrid voor Veeam SOBR is een strak georganiseerde, geïntegreerde oplossing op de markt, voor een scale-out back-uptoepassing bij scale-out back-upopslag.

"ExaGrid blijft werken aan een intensivering van haar productintegratie met Veeam, waarbij ongeëvenaarde prestaties en waarden voor het 24-uursbedrijf worden voortgedreven", zei Bill Andrews, President en CEO van ExaGrid. "ExaGrids scale-out architectuur in combinatie met Veeam SOBR zorgen voor onbeperkte schaalbaarheid en verwijderen eenvoudigweg drempels voor datagroei die in de scale-upopslag van de eerste generatie aanwezig waren, en die kostbaar en inefficiënt kunnen zijn, met name in grotere datacentra".

Daarnaast bevat de v5.0 ook ondersteuning voor replicatie vanuit het ExaGrid back-upsysteem van de primaire locatie naar AWS, voor offsite herstel bij calamiteiten. ExaGrid ondersteunde altijd al replicatie op een tweede locatie, van datacentrum naar datacentrum, en nu ondersteunt het ook replicatie van datacentrum naar AWS. De aanpak van ExaGrid met een ExaGrid VM in AWS naar AWS-opslag zorgt ervoor dat veel ExaGrid-eigenschappen worden bewaard bij replicatie naar AWS, zoals een interface met een enkele gebruiker voor de onsite ExaGrid en de data in AWS, replicatie-encryptie, en afstelling en afremming van bandbreedte. Daarnaast ondersteunt de v5.0 data-encryptie in rust in AWS. Bij een hersteloperatie in het geval van een calamiteit, kan de back-uptoepassing in AWS of in een dataherstellocatie van de klant een dataverzoek doen bij de ExaGrid VM in Amazon voor herstel naar iedere locatie. ExaGrid heeft volledige ondersteuning voor herstel bij calamiteiten naar een ExaGrid in een tweede datacentrum, naar een gehuurd datacentrum van derden, naar een ExaGrid in hybride cloudproviders, en nu ook naar de publieke cloud.

"IT heeft behoefte aan een nieuwe strategie, een die voldoet aan de verwachtingen, terwijl er ook wordt gewerkt aan daadwerkelijke veerkracht in het bedrijf," zei George Crump, Oprichter en President van Storage Switzerland, een toonaangevend IT-analysebedrijf. "ExaGrid laat steeds weer zien dat het een van die bedrijven is met de juiste technologie op het juiste moment. De landingszone van het bedrijf lijkt op maat gemaakt om zowel problemen met back-up als herstelprestaties op te lossen, en de keuze voor een scale-out architectuur is ideaal voor de use case. Met de schaalbaarheid van systemen van ExaGrid kunnen klanten gelijke tred houden met hun groeiende datavolumes zonder op prestaties in te leveren, en de vrijgave van de v5.0 maakt deel uit van een blijvende inzet van het bedrijf om dat te bouwen en leveren wat IT-datacentra daadwerkelijk nodig hebben voor back-upopslag."

Naast ondersteuning voor Oracle RMAN-kanalen, Veeam SOBR en AWS, breidt v5.0 ook haar ondersteuning uit voor Veritas OST om ExaGrid-apparaten op te nemen als doelopslag voor back-ups van de NetBackup 5200 en 5300-serie mediaserver-apparaten. De implementatie van ExaGrid is gecertificeerd door Veritas. Daarnaast heeft ExaGrid zich ook uitgebreid naar Veritas NetBackup OST-implementaties voor ondersteuning van NetBackup mediaservers die op IBM AIX draaien.

Zorg voor veiligheid is een steeds belangrijker onderwerp binnen ExaGrid, en heeft geleid tot strengere preventie en hersteloperaties bij ransomware-aanvallen.-- Volledige veiligheid toegang - Toegang tot ExaGrid-onderdelen is alleen
mogelijk vanuit aangewezen back-up/mediaservers
-- SMB-ondertekening kan worden ingeschakeld voor onderdelen van ExaGrid,
waarbij toegangsgegevens voor Windows moeten worden gecontroleerd en
geautoriseerd voordat toegang wordt verleend
-- Iedere ExaGrid-server heeft een deugdelijke firewall en een
Linux-distributie op maat die alleen poorten opent en alleen die
diensten draait die nodig zijn voor het ontvangen van back-ups,
webgebaseerde GUID, en ExaGrid-to-ExaGrid replicatie.
-- Communicatie tussen ExaGrid-servers is beveiligd met behulp van
autorisatie en authenticatie van Kerberos, die beschermd tegen een
aanval 'uit het midden' door kwaadwillende gebruikers of software.
-- Als de primaire opslaglocatie aangetast is, zijn hersteloperaties van
ExaGrid 20 keer sneller dan enig ander deduplicatie-apparaat, omdat
ExaGrid de meest recente back-up in een niet gededupliceerde vorm
opslaat, waardoor nadelen als gevolg van rehydratie van data bij opslag
van alleen gededupliceerde data worden voorkomen. Gebruikers zijn
sneller terug online.

Versie 5.0 van ExaGrid wordt vanaf mei 2017 verzonden.

Over ExaGrid
Organisaties komen bij ons omdat wij het enige bedrijf zijn dat data-deduplicatie zo heeft geïmplementeerd dat alle problemen die verbonden zijn aan back-upopslag worden verholpen. Het tweede generatie-product van ExaGrid heeft een unieke landing zone en scale-out architectuur, voor de snelst mogelijke back-up - hetgeen resulteert in het kortst mogelijke vaste back-upvenster, de snelst mogelijke lokale hersteloperaties, de snelste offsite tape-kopieën en directe VM-hersteloperaties, terwijl de lengte van het back-upvenster permanent wordt gerepareerd, en dit alles met lagere initiële en lopende kosten. Kom te weten hoe u zonder stress back-ups verzorgt op www.exagrid.com [http://www.exagrid.com/] of neem contact met ons op via LinkedIn [https://www.linkedin.com/company/exagrid-systems]. Zie wat klanten van ExaGrid [http://www.exagrid.com/Customers/Customer-Case-Studies/] te zeggen hebben over hun eigen ervaringen met ExaGrid, en waarom zij nu significant minder tijd aan back-ups kwijt zijn.

ExaGrid is een geregistreerd handelsmerk van ExaGrid Systems, Inc. Alle andere handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

Contactpersoon Media:
Christine Murphy
ExaGrid
cmurphy@exagrid.com [mailto:cmurphy@exagrid.com]
508-898-2872 x248

Photo: http://mma.prnewswire.com/media/288171/exagrid_logo.jpg


ExaGrid


Web site: http://www.exagrid.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234