Fastned breidt uit naar Duitsland

AMSTERDAM, April 19, 2017 /PRNewswire/ --

Laadbedrijf zet volgende stap naar realisatie van een pan-Europees netwerk  

Fastned, dat bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations, breidt uit naar Duitsland. Vandaag maakt Fastned bekend dat de eerste 14 Duitse locaties zijn verworven. Het betreft locaties voor stations met meerdere snelladers welke geschikt zijn voor de volgende generatie elektrische auto's die kunnen laden op een vermogen van 150 kW tot 350 kW. Het worden de eerste stations in Duitsland die toegankelijk zijn voor alle automerken en waar in 15 minuten tot 500 kilometer range geladen kan worden. Fastned committeert zich ertoe om de stations te openen voor de introductie van belangrijke nieuwe elektrische auto's, zoals de Audi Q6 e-tron, Volkswagen I.D., Porsche Mission E, Tesla Model 3 en de Jaguar I-PACE. 

Fastned is concessionair voor 201 snellaadstations langs de Nederlandse snelwegen en heeft momenteel 60 stations operationeel. Op deze locaties verkoopt Fastned stroom aan elektrische rijders. De omzet van Fastned groeit al twee jaar zeer snel met 10% maand-op-maand. 

Fastned werkt al enige tijd aan de ontwikkeling van locaties buiten Nederland. Voor de realisatie van snellaadstations benadert Fastned (lokale) overheden en private partijen die over kwalitatief hoogwaardige locaties vlak langs de snelweg beschikken. Fastned verwacht de komende maanden meer locaties te verwerven in zowel Duitsland als andere landen. Hiermee zet Fastned concrete stappen in de ontwikkeling van een pan-Europees snellaadnetwerk waar alle elektrische auto's snel kunnen laden.  
Michiel Langezaal, CEO Fastned: "We staan aan de vooravond van de 'Autowende' van fossiel naar elektrisch. Dit gaat gepaard met een transitie van tankstations naar snellaadstations waar elektrische auto's supersnel kunnen opladen. Fastned bouwt een pan-Europees netwerk van snellaadstations waardoor elektrische auto's door heel Europa kunnen rijden. Laden wordt als tanken en snellaadstations zijn de tankstations van de toekomst." 

Fastned werkt voor de locaties in Duitsland samen met de gemeente Limburg, hotelketen Van der Valk en projectontwikkelaar Lutzenberger Projektentwicklung (Lu.pe). 

Vincent Van der Valk, Directeur Van der valk Deutschland GmbH: "Zowel Van der Valk als Fastned richt zich op mensen die onderweg zijn. Onze hotels zijn gelegen in de buurt van belangrijke verbindingswegen en deze locaties zijn daarmee ook interessant voor Fastned. Dit vormt de basis voor onze samenwerking. We zijn blij dat we deze kwalitatieve laadvoorzieningen binnenkort aan onze gasten en passanten kunnen aanbieden terwijl wij er verder geen omkijken naar hebben. Fastned regelt alles, zorgt dat de laders het altijd doen. En andersom kan de EV-rijder uiteraard ook gebruik maken van de voorzieningen van Van der Valk. Een duidelijke win-win." 

Elmar Lutzenberger, Managing Partner Lutzenberger Projektentwicklung: "Wij ontwikkelen al sinds 2001 verzorgingsplaatsen langs Duitse snelwegen ten behoeve van automobilisten. Het is duidelijk dat elektrische auto's een onderdeel zijn van toekomstige mobiliteit. Daarom vind ik het belangrijk dat er nu ook goede snellaadstations op mijn locaties komen. Fastned is een leidende partij in deze markt en biedt zeer kwalitatieve laaddiensten."   

Marius Hahn, burgemeester van de gemeente Limburg an der Lahn: "We zijn blij met het commitment van Fastned in Limburg. Voor ons is dit een kans om elektrische mobiliteit te stimuleren. Met de komst van het Fastned snellaadstation maken we elektrisch rijden aantrekkelijker in het gebied tussen Frankfurt en Keulen. Het snellaadstation is tevens een mooie toevoeging aan het industrieterrein bij het ICE treinstation en business park, hier willen we namelijk innovatieve bedrijven vestigen met creatieve ideeën. Het internationale karakter van Fastned is bijzonder waardevol voor onze stad. "De burgemeester van Limburg hoopt dat deze duurzame mobiliteit een superieure waarde biedt aan zowel bestaande als toekomstige bedrijven op het ICE treinstation en business park. 

>>>> 

Noot voor de redactie (niet voor publicatie): 
Voor meer informatie, zie http://www.fastned.nl. Of ga naar de pressroom [http://fastned.pr.co ], in de presskit [http://pers.fastned.nl/presskit?reheat_cache=1 ] zijn logo's, foto's en filmpjes beschikbaar. 

Algemene informatie Fastned
Fastned bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations voor alle elektrische auto's. De stations worden gebouwd op A-locaties langs de snelweg en in steden, waar elektrische auto's in gemiddeld 20 minuten kunnen opladen. Hiermee wil Fastned de elektrische rijder de vrijheid geven om straks door heel Europa te kunnen rijden. Momenteel zijn er in Nederland 60 snellaadstations operationeel. Daarnaast werkt Fastned aan uitbreiding van haar netwerk naar de rest van Europa. Fastned is genoteerd aan de Nxchange effectenbeurs. 

De realisatie van een netwerk van Europees snellaadstations door Fastned speelt in op de snelle ontwikkeling van elektrisch rijden. Fabrikanten zoals Tesla, Audi, Volvo, Aston Martin, BMW, Nissan, Mitsubishi, Porsche, Volkswagen, Mercedes, Ford, General Motors en Renault en andere fabrikanten investeren miljarden in de ontwikkeling en productie van deze auto's. Het aantal elektrische auto's op de weg groeit steeds sneller en daarmee groeit de vraag naar kwalitatieve laadinfrastructuur. Fastned speelt in op deze ontwikkeling en bouwt nu aan de duurzame tankstations van morgen. Mede-oprichter Michiel Langezaal: "Wij zijn de Shell van de toekomst, alleen onze bronnen zijn zon en wind." Voor meer informatie ga naar http://www.fastned.nl .

Fastned

CONTACT: Voor meer informatie en/of een interview met een van deoprichters, Bart Lubbers of Michiel Langezaal, kun je contact opnemen metKyra Hartlief: kyra.hartlief@fastned.nl, tel nr 020-7055320 (ook buitenkantooruren bereikbaar).

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234