EMS ontwikkelt nieuw opslagsysteem voor waterstof

JÜLICH, Duitsland, April 19, 2017 /PRNewswire/ --500 bar stationaire oplossing voor waterstoftankstations voor de opslag van meer dan 1.000 kg waterstof.  
EMS begint met de ontwikkeling van een nieuw opslagsysteem voor waterstof. De oplossing van EMS is bedoeld voor de opslag van meer dan 1.000 kg waterstof (H2) bij een nominale werkdruk van 500 bar. Het systeem bevat zeer sterke en lichte drukvaten (type 4) van composiet (CFRP), die worden opgenomen in standaard containers voor gebruik bij H2-tankstations. Met dit nieuwe systeem voegt EMS een innovatieve oplossing toe aan de toenemende activiteiten op het gebied van H2-infrastructuur.
(Photo: http://mma.prnewswire.com/media/487766/EMS.jpg )

De toekomst van mobiliteit gaat verder dan fossiele brandstoffen   
"Mobiliteit gaat in de toekomst verder dan fossiele brandstoffen ", stelt Pieter Folkers, de Managing Director van EMS. "En waterstof gaat deel uitmaken van de energiemix van de toekomst, voor zowel energieopslag als wereldwijde, emissievrije mobiliteit. Het tanken van waterstof wordt niet alleen belangrijk bij individueel vervoer, maar is ook bijzonder aantrekkelijk voor bussen, treinen en zware transporten."
Voor de eerste keer te zien tijdens de Hannover Messe 2017   
Binnen dit gefinancierde project wordt voor de eerste keer 40 jaar aan unieke expertise in het ontwikkelen en wikkelen van composietmaterialen gebruikt in het kader van H2-brandstof. EMS is aanwezig op de Hannover Messe van 24 t/m 28 April 2017, hall 27, E40.
Over EMS  
EMS is een Duits-Nederlands engineeringbedrijf, gevestigd in Jülich (Duitsland) en Almelo (Nederland). We zijn een toonaangevende fabrikant van geavanceerde, hoogwaardige CFRP-producten en specialiseren ons ook in diensten op het gebied van Electron Beam lassen, precisiebuizen en warmtebehandeling.
Contact: +31(0)54654-4030, contact@ems-evolves.com, Twitter: @EMS_evolves [https://twitter.com/EMS_evolves ] 


Photo:
http://mma.prnewswire.com/media/487766/EMS.jpg


EMS


CONTACT: Tobias Gottwald, +49-2461-65-308, info@ems-evolves.com

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234