ZTE: eerstekwartaalwinst stijgt met 27,8% door stijgende verkoop van carrier-netwerken en smartphones

SHENZHEN, China, 18 april 2017 /PRNewswire/ -- ZTE Corporation (0763.HK / 000063.SZ), een belangrijke internationale provider van solutions op het gebied van telecommunicatie en zakelijke en consumententechnologie voor het mobiele internet, heeft in het eerste kwartaal een winststijging geboekt van 27,8% door de toegenomen verkoop van carrier-netwerksolutions en smartphones.

Het nettoresultaat dat is toe te rekenen aan de houders van gewone aandelen van het beursgenoteerde bedrijf steeg naar RMB 1,21 miljard in de eerste drie maanden, zo blijkt uit ZTE's kwartaalresultaten die vandaag zijn bekendgemaakt. De omzet in het eerste kwartaal groeide met 17,8% tot RMB 25,75 miljard.

Innovatie is de drijvende kracht achter de groei van ZTEʹs activiteiten: onderzoek en ontwikkeling in de eerste drie maanden is verantwoordelijk voor bijna 13% van de kwartaalgroei.

ZTE versterkt haar positie van wereldwijde leider op het gebied van 5G-onderzoek, terwijl het bedrijf haar samenwerking met ʹs werelds grootste netwerkproviders verder verdiept met de nieuwe gepatenteerde FDD-LTE-gebaseerde Grootschalige MIMO-solution. ZTEʹs innovatieve Pre-5G-producten zijn geïmplementeerd in meer dan 40 netwerken in meer dan 30 landen. ZTE ligt op schema om te beginnen met de pre-commerciële implementaties van 5G in het eerste kwartaal van 2018. De volledige commerciële implementatie begint in 2019. ZTEʹs solutions voor netwerkvirtualisatie zijn geïmplementeerd in meer dan 180 netwerken wereldwijd en daarnaast heeft het bedrijf dit jaar ʹs werelds eerste Carrier DevOps-platform onthuld.

Wat betreft bekabelde producten zette ZTE de toon in innovaties voor 5G-dragernetwerkproducten die IP- en optische transporttechnologieën integreren met de introductie van de 5G Flexhaul-solution februari jongstleden. Het bedrijf behoudt haar momentum als een van ʹs werelds industrieleiders op het gebied van PON (passief optisch netwerk)-producten en producten voor vaste toegang, en kreeg 70% marktaandeel in een recente jaarlijkse aanbesteding van China Mobile voor datacenterservers.

In het eerste kwartaal heeft ZTE meer dan 25% groei geboekt in verzendingen van settop boxes vanwege de sterker wordende activiteiten op het gebied van Big Video. ZTE verkrijgt ook marktaandeel in Rich Communications Suite (RCS) en solutions voor cloudcomputing door het benutten van innovaties in netwerkcloudificatie en kunstmatige intelligentie.

Op het gebied van IoT (Internet der Dingen) is ZTE toonaangevend in de ontwikkeling van Narrowband-IoT (NB-IoT)-diensten, en was de eerste verkoper die een pre-commerciële NB-IoT-gebaseerd smart-parkingsysteem lanceerde met behulp van gepatenteerde innovaties in netwerken, chipsets en apparaten. In het eerste kwartaal boekte ZTE een groei van 70% van zendingen zelfontwikkelde chipsets.

In februari introduceerde ZTE, producent van de smartphoneseries AXON en Blade, een geüpgrade versie van de AXON 7, het eerste apparaat van ZTE dat Google Daydream ondersteunt voor de levering van overtuigende virtual reality-ervaringen aan consumenten. Tijdens de Consumenten Elektronica Show in Las Vegas in januari onthulde ZTE de Blade V8, een nieuwe smartphone waarmee gebruikers bokehfoto's kunnen maken en die 3D-fotografie ondersteunt.

ZTE, een van de grootste smartphoneleveranciers in de VS, heeft haar samenwerkingsverbanden met toonaangevende exploitanten in Noord-Amerika en Japan versterkt door innovatieve consumentenapparaten en solutions voor connected voertuigen. Bovendien is ZTE een van de grootste partners van China Mobile wat betreft apparaten, en loopt het voorop in de markt met de ontwikkeling van versleutelde smartphones voor robuustere informatiebeveiliging.

Zowel op de overheidsmarkt als in het bedrijfsleven verstevigt ZTE haar positie als een van ʹs werelds leiders op het gebied van Smart City-technologieën, met nieuwe projecten in grote Chinese steden en op West-Europese markten zoals Duitsland en Frankrijk.

Vooruitkijkend zal ZTE proactief nieuwe groeimogelijkheden nastreven en zal het doorgaan met het versterken van haar doorlopende toewijding aan R&D en strenge operationele bedrijfsvoering. Bovendien zal ZTE haar samenwerking met partners en klanten verdiepen voor de bouw gezonde en duurzame industriële ecosystemen en wederzijds voordelige relaties.

Over ZTE

ZTE is een leverancier van geavanceerde telecommunicatiesystemen, mobiele apparaten en zakelijke technologische solutions voor consumenten, serviceproviders, bedrijven en klanten in de publieke sector. Als onderdeel van haar M-ICT-strategie is ZTE toegewijd aan het voorzien in geïntegreerde eind-tot-eind-innovaties voor de levering van uitmuntendheid en waarde nu de telecommunicatie- en informatietechnologiesector samenkomen. Met een notering aan de aandelenbeurzen van Hongkong en Shenzhen (H-aandelencode: 0763.HK / A-aandelencode: 000063.SZ), worden ZTE's producten en diensten verkocht aan meer dan 500 exploitanten in meer dan 160 landen. ZTE reserveert 10 procent van haar jaarlijkse inkomsten voor onderzoek en ontwikkeling en vervult leiderschapsrollen in internationale standaardisatieorganisaties. ZTE is toegewijd aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en is lid van de VN Global Compact. Kijk voor meer informatie op www.zte.com.cn [http://www.zte.com.cn/].


Mediacontacten:

Margrete Ma Mark Lee

ZTE Corporation Cohn & Wolfe

Tel: +86 755 26775207 Tel: +852-36651008

E-mail: ma.gaili@zte.com.cn E-mail: mark.lee@cohnwolfe.com


ZTE Corporation

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234