Chain benoemt Tom Jessop als President

SAN FRANCISCO, 17 april 2017 /PRNewswire/ -- Chain Inc. kondigde vandaag aan dat het met onmiddellijke ingang Tom Jessop heeft aangesteld als President.

http://mma.prnewswire.com/media/490429/Chain_Inc_President_Tom_Jessop.jpg [http://mma.prnewswire.com/media/490429/Chain_Inc_President_Tom_Jessop.jpg]

De heer Jessop komt van Goldman Sachs, waar hij de Managing Director, Technology Business Development en Chief Financial Officer van de Technologie-divisie was. Hij zal verslag uitbrengen aan Adam Ludwin, CEO van Chain en zal verantwoordelijk zijn voor het leiden van alle facetten van Chains commerciële inspanningen.

"Blockchain-technologie is markttechnologie, alleen opnieuw ontworpen," aldus de heer Ludwin. "Commercialisering van dit baanbrekende model vergt het smeden van diepe samenwerkingsverbanden binnen de markt en het doorvoeren van veranderingen waar elke deelnemer baat bij heeft. En dat is precies wat Tom herhaaldelijk heeft gedaan tijdens zijn ambtstermijn waarbij hij leiding gaf aan de bedrijfsontwikkeling en strategische investeringen bij Goldman Sachs. Hij is een ervaren leider met een indrukwekkende combinatie van operationele expertise gekoppeld aan wijd verspreide erkenning als strategisch denker op het gebied van financiële technologieën, kapitaalmarkten en de blockchain-sectoren. We zijn uitermate verheugd dat hij deel zal gaan uitmaken van ons managementteam."

"Ik ben vereerd om deel te gaan uitmaken van Chain en vooral nu deze dynamische sector zo'n ongelooflijke tijd doormaakt", aldus de heer Jessop. "Chain heeft zich gevestigd als het toonaangevende blockchain-platform voor bedrijven door een reeks projecten met een grote zichtbaarheid en een hoge mate van impact te leveren die erop gericht zijn om de financiële sector te transformeren. Ik kijk ernaar uit om met het team, de klanten en zakenpartners van Chain samen te werken om de introductie van blockchain-technologie in de financiële dienstverlening en andere sectoren te versnellen."

Toms gehele 17-jarige carrière bij Goldman Sachs was gericht op het creëren en investeren in technologische platformen voor kapitaalmarkten. In zijn rol als bedrijfsontwikkelaar op het gebied van technologieën, gaf Tom leiding aan een aantal succesvolle investeringen en joint ventures. Voorafgaand aan deze opdracht, was hij een vooraanstaande leider in de Principal Strategic Investments groep waar hij de leiding had over een wereldwijd team dat zich richtte op investeringen in beurzen, e-handelsplatformen, post-trade-netwerken en andere financieel-technische oplossingen binnen de marken voor vaste inkomens, valuta, grondstoffen en vermogens. In 2015 werd hij vernoemd op de Institutional Investors inaugurele "Fintech Finance 35" lijst.

Voorafgaande aan Goldman Sachs, was de heer Jessop algemene directeur bij Standard & Poor's waar hij verantwoordelijk was voor het opstarten en runnen van verschillende bedrijven, het beheren van functieoverschrijdende teams en voor het bieden van strategische planning en marktleiderschap.

De heer Jessop heeft een MBA van New York University en een BA in Economics van The College of the Holy Cross. Hij is een bestuurder van Tuesday's Children, een organisatie die hulp biedt aan de families van 9/11-slachtoffers en slachtoffers van andere terroristische daden wereldwijd, en hij is medevoorzitter van de Holy Cross Leadership Council in New York.

Over Chain:

Chain, Inc. (www.chain.com) is een technologiebedrijf dat samenwerkt met toonaangevende organisaties om blockchain-netwerken op te bouwen, te implementeren en te exploiteren waarmee baanbrekende financiële producten en diensten gerealiseerd worden. Chain is de auteur van het Chain Protocol, waarmee het bekroonde Chain Core blockchain-platform aangedreven wordt. Chain werd in 2014 opgericht en heeft meer dan $ 40 miljoen in financiering verkregen door middel van de Khosla- en RRE-samenwerkingsverbanden en strategische partners zoals Capital One, Citigroup, Fiserv, Nasdaq, Orange en Visa.

Contact:

Elizabeth AlinikoffTelefoon: +1 (415) 598-0346elizabeth@chain.com [mailto:elizabeth@chain.com]

Foto - http://mma.prnewswire.com/media/490429/Chain_Inc_President_Tom_Jessop.jpg [http://mma.prnewswire.com/media/490429/Chain_Inc_President_Tom_Jessop.jpg]

Photo: http://mma.prnewswire.com/media/490429/Chain_Inc_President_Tom_Jessop.jpg


Chain, Inc.


Web site: http://www.chain.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234