Enerkem Behaalt Alle Productiemijlpalen voor de Biofuel-Installatie in Edmonton

MONTREAL, April 12, 2017 /PRNewswire/ --Enerkem Inc. (http://www.enerkem.com [http://enerkem.com ]), een wereldmarktleider in de productie van biobrandstoffen en chemicaliën uit afval, maakte vandaag bekend dat zijn eerste grootschalige, commerciële productiefaciliteit in Edmonton, Alberta (Canada) alle operationele streefdoelen heeft behaald die waren opgesteld door de grootste kredietverstrekker, Integrated Asset Management (IAM).
"De Alberta Biofuels productiefaciliteit van Enerkem in Edmonton is volledig operationeel en voldoet aan zeer strenge productienormen," aldus Vincent Chornet, President en Chief Executive Officer van Enerkem. "Deze validering door derden komt op het juiste moment nu wij onze aanwezigheid in Noord-Amerika en Europa aan het vergroten zijn. Onze baanbrekende oplossing vormt de nieuwe standaard voor afvalbeheer, biobrandstoffen en chemicaliën. Daarmee versnellen wij de transitie naar een circulaire economie waarin afval een grondstof wordt voor alledaagse producten."
"Wij waren onder de indruk van Enerkem's discipline en toewijding tijdens het opbouwproces van deze eerste commerciële operatie in zijn soort ter wereld," verklaart Greg Dimmer, Managing Director van IAM Private Debt Group. "Als Enerkem's grootste kredietverstrekker kijken we uit naar verdere uitbreiding van de samenwerking door middel van toekomstige financieringsmogelijkheden terwijl het bedrijf zijn marktbereik blijft vergroten."
Met behulp van Enerkem's technologie verandert huishoudelijk afval binnen vijf minuten in 99,9 procent zuivere vloeibare chemicaliën en biobrandstoffen. Al sinds de ingebruikname voldoet Enerkem's Alberta Biofuels aan de hoogste kwaliteitsnormen zoals vastgelegd door de International Methanol Producers and Consumers Association (IMPCA) voor de productie en verkoop van methanol. Vorig jaar werd Enerkem's bioraffinaderij tevens de eerste installatie ter wereld met ISCC certificering (International Sustainability and Carbon Certification) voor het omzetten van vast stedelijk afval in biomethanol.
Deze faciliteit met voortrekkersrol wordt gefinancierd door particulieren en ontvangt daarnaast financiële steun van Sustainable Development Technology Canada (SDTC), Alberta Innovates en Alberta Energy.
Integrated Asset Management Corp. ("IAM") is één van de meest toonaangevende alternatieve vermogensbeheerders in Canada, met rond $2,6 miljard aan vermogen en toegezegd kapitaal onder beheer in vastgoed en particuliere schulden. IAM Private Debt Group beheert en verstrekt financiering afkomstig van Integrated Private Debt Fund cv's namens een aantal pensioenfondsen en andere institutionele beleggers. IAM Private Debt Group biedt investeringswaardige termijnleningen met vaste rentevoet aan bedrijven uit het middensegment van de markt voor o.m. herfinanciering van bestaande schuld, acquisities, uitbreiding of modernisering van faciliteiten, projectfinanciering en management buyouts.
Over Enerkem  
Enerkem produceert biobrandstoffen en hernieuwbare chemicaliën uit afval. Met behulp van grensverleggende propriëtaire technologie zet Enerkem niet-recycleerbaar vast stedelijk afval om in methanol, ethanol en andere veelgebruikte chemische tussenproducten. Het bedrijf, met hoofdvestiging in Montreal (QC) Canada, exploiteert een volwaardige commerciële installatie in Alberta alsmede een innovatiecentrum in Quebec. Enerkem's faciliteiten bestaan uit geprefabriceerde systemen, gebaseerd op de modulaire infrastructuur voor productie, welke wereldwijd door het bedrijf kunnen worden toegepast. Enerkem's technologie kan bijdragen tot diversificatie van de energiemix en de vergroening van alledaagse producten, maar levert ook een slim en  duurzaam alternatief voor afvalstort en -verbranding. http://www.enerkem.com [http://enerkem.com ]

 
Mediarelaties: 
Pierre Boisseau 
Senior Director 
Communications and Marketing, Enerkem Inc. 
+1-514-875-0284, x. 251 
pboisseau@enerkem.com 


 Enerkem Inc.

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234