Culinaire reis door het rijk van Genghis Khan tijdens Pasen

Tijdens de Paasdagen, op zondag 16 en maandag 17 april, vindt bij het Nationaal Militair Museum (NMM) de tweede editie van Festival Militair Culinair plaats. Dit jaar staat het foodfestival in het teken van Genghis Khan. Topkok Ramon Beuk verzorgt kookdemonstraties en vertelt over de culinaire stromingen en invloeden uit landen behorend tot het rijk van Khan.

Genghis Khan voerde vele veldtochten en stichtte het grootste rijk in de wereldgeschiedenis. Vanuit de oorsprong in China heeft de Khan dynastie zich langzaam vergroot: via Perzië, Pakistan, Afghanistan en zelfs tot aan de poorten van Wenen. Overal kwamen de Mongolen in aanraking met nieuwe culturen en culinaire gewoonten. Deze gewoonten vinden we terug in de verschillende keukens die gaandeweg de decennia zijn ontstaan. Op Festival Militair Culinair proeven bezoekers van het NMM de smaken van Genghis: een culinaire ontdekkingsreis langs landen uit het rijk van Khan.

Festival Militair Culinair
Festival Militair Culinair is een evenement van het NMM en is gratis toegankelijk voor bezoekers van het museum. Hapjes en drankjes zijn tegen betaling verkrijgbaar en er zijn leuke activiteiten voor kinderen. Parkeren bij het NMM is gratis. Volg de borden vanaf de parkeerplaats naar het festivalterrein.

Nationaal Militair Museum
Het Nationaal Militair Museum (NMM) is hét museum over de betekenis van de krijgsmacht voor Nederland in het heden, verleden en de toekomst. Het museum belicht deze betekenis aan de hand van verhalen, activiteiten en actuele exposities die je bijblijven. Naast zes themadelen waar met moderne museale presentaties het verhaal van de land- en luchtmacht wordt verteld, is er een enorme presentatieruimte waarin veel imposante collectiestukken zoals vliegtuigen, tanks, pantservoertuigen en helikopters zijn te bezichtigen.

Dit jaar staat bij het NMM in het teken van Genghis Khan; een Mongoolse krijgsheer uit de 13e eeuw. Sinds februari bezochten meer dan 45.000 mensen de tentoonstelling, 'Genghis Khan, wereldveroveraar te paard'. Speciaal voor kinderen is er het speurboekje 'Khan voor Kids'. Kijk voor meer informatie op www.nmm.nl of volg ons via Facebook en Twitter.

Geplaatst in:

Noot voor de redactie: u bent van harte uitgenodigd om bij dit evenement aanwezig te zijn op eerste of tweede paasdag, voor pers ligt een proeverij kaart klaar waarmee u 3 gerechten kunt proeven. Aanmelden kan via communicatie@nmm.nl. Meer informatie? Neem contact op met de afdeling communicatie: 085-0036023.

Nationaal Militair Museum

plaats:
Soest

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234