Omzet Fastned met 148% toegenomen in eerste kwartaal 2017

AMSTERDAM, 11 April 2017 /PRNewswire/ 

Eerste twee stations operationeel break-even
Ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2016, zijn de afzet, omzet en het aantal klanten van Fastned in het eerste kwartaal van 2017 sterk toegenomen:

- Afzet: 194.834 kWh (+160% t.o.v. Q1 2016) 
- Omzet: EUR87.883 (+148% t.o.v. Q1 2016) 
- Aantal actieve klanten: 3.520 (+62% t.o.v. Q1 2016) 

Highlights:
- De eerste twee snellaadstations passeerden in maart het operationeel break-even
punt. Dit betekent dat de uitgaven voor het operationeel houden van deze stations zijn
gedekt door de inkomsten op die stations.
- De bouw van 6 nieuwe stations is gestart, waarmee het netwerk van Fastned nog voor de
zomer 63 stations zal tellen.

Toelichting:
Op dit moment rijden er ongeveer 15.000 volledig elektrische auto's in Nederland, 40% meer dan een jaar geleden. Bijna de helft van deze groei werd gerealiseerd sinds 1 januari, mede het gevolg van de aantrekkelijke bijtelling van 4% op elektrische auto's versus 22% voor alle andere auto's. In maart is het percentage elektrische auto's onder nieuw verkochte auto's opgelopen tot meer dan 2% (Cijfers RAI). Fastned verwacht dat dit percentage steeds verder zal toenemen nu er steeds meer elektrische modellen op de markt komen met een goede actieradius. 

Bekijk hier [https://fastned.nl/nl/investeren/investor-relation... ] de Fastned Q1 cijfers en bijbehorende grafieken. 

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor meer informatie, zie http://www.fastned.nl. Of ga naar de pressroom [http://fastned.pr.co ], in de presskit [http://pers.fastned.nl/presskit?reheat_cache=1 ] zijn logo's, foto's en filmpjes beschikbaar. Zie de newsroom [http://www.fastned.nl/nl/in-het-nieuws ] voor de meest recente nieuwsartikelen over Fastned. 

Algemene informatie Fastned 
Fastned bouwt 's werelds eerste netwerk van snellaadstations voor alle elektrische auto's. De stations worden gebouwd op A-locaties langs de snelweg en in steden, waar elektrische auto's in gemiddeld 20 minuten kunnen opladen. Hiermee wil Fastned de elektrische rijder de vrijheid geven om straks door heel Europa te kunnen rijden. Momenteel zijn er in Nederland 57 snellaadstations operationeel. Daarnaast werkt Fastned aan uitbreiding van haar netwerk naar de rest van Europa. Fastned is genoteerd aan de Nxchange effectenbeurs. 

De realisatie van een netwerk van Europees snellaadstations door Fastned speelt in op de snelle ontwikkeling van elektrisch rijden. Fabrikanten zoals Tesla [http://www.teslamotors.com ], Audi [http://www.audi.com/corporate/en/innovations/studi... ] , Volvo [http://fortune.com/2015/10/15/volvo-electric-cars-... ], Aston Martin [http://www.theverge.com/2015/10/21/9587218/aston-m... ], BMW [http://www.bmw.nl/nl/modellen/bmw-i/i3/showroom/in... ], Nissan [http://www.nissan.nl/NL/nl/vehicle/electric-vehicl... ], Mitsubishi [http://www.autoexpress.co.uk/mitsubishi/93071/mits... ] , Porsche [http://www.porsche.com/microsite/mission-e/interna... ], Volkswagen [http://ecomento.com/2015/09/17/volkswagen-20-plug-... ], Mercedes [http://www.autonews.com/article/20150915/OEM04/150... ] , Ford [http://www.autoblog.com/2015/12/10/ford-electric-v... ], General Motors [http://www.wired.com/2016/01/the-chevy-bolt-costs-... ] en Renault [https://www.renault.ie/future-models/new-zoe-revea... ] en andere fabrikanten [http://www.theweek.co.uk/69705/best-new-electric-c... ] investeren miljarden in de ontwikkeling en productie van deze auto's. Het aantal elektrische auto's op de weg groeit steeds sneller en daarmee groeit de vraag naar kwalitatieve laadinfrastructuur. Fastned speelt in op deze ontwikkeling en bouwt nu aan de duurzame tankstations van morgen. Mede-oprichter Michiel Langezaal: "Wij zijn de Shell van de toekomst, alleen onze bronnen zijn zon en wind." 

Voor meer informatie ga naar http://www.fastned.nl.

Source: Fastned

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234