Planon-software gevalideerd voor FASB en IASB

NIJMEGEN, Nederland, April 5, 2017 /PRNewswire/ --

De software voor huidige en nieuwe leaseberekeningen is goedgekeurd door een van de

vier grote accountantsbedrijven  

De software voor leaseberekeningen van Planon, wereldwijd leider in IWMS [https://planonsoftware.com/nl/actueel/knowledge-center/begrippenlijst/iwms/?utm_source=Press-release&utm_medium=Press-release&utm_campaign=Press-Release_Lease_Accounting ] , is weer gevalideerd door een van de vier grote accountantsbedrijven. Deze validatie bevestigt de bekwaamheid van Planon om nauwkeurige leaseberekeningen voor operationele en financiele/kapitaalleases te leveren die voldoen aan zowel de huidige als de nieuwe standaarden voor lease accounting [https://planonsoftware.com/nl/actueel/knowledge-center/begrippenlijst/lease-accounting/?utm_source=Press-release&utm_medium=Press-release&utm_campaign=Press-Release_Lease_Accounting ] van de FASB (Financial Accounting Standards Board) en de IASB (International Accounting Standards Board).

Volgens de nieuwe standaarden moeten beursgenoteerde ondernemingen vanaf januari 2019 hun leaseverplichtingen voor zowel vastgoed als bedrijfsmiddelen opnemen in de balans. Deze veranderingen zijn een reactie op de zorgen die beleggers, andere gebruikers van jaarrekeningen en de SEC (Securities and Exchange Commission) in de Verenigde Staten hebben geuit over het gebrek aan transparantie bij belangrijke leaseverplichtingen die niet op de balans werden vermeld. Om u te informeren over de veranderingen en u te helpen op tijd te voldoen aan de nieuwe standaarden, organiseert Planon een gratis webinar. [http://pages.planonsoftware.com/Webinar-How-the-new-lease-accounting-standards-will-impact-your-business-2017-NL_Registration/?utm_source=Press-release&utm_medium=Press-release&utm_campaign=Press-Release_Lease_Accounting ]

"Met de nieuwe boekhoudkundige standaarden moeten facility en real estate Managers inzichtelijk hebben welke gevolgen hun leaseovereenkomsten hebben voor de balans," zegt Pierre Guelen, CEO Planon. "De validatie door een van de vier grote accountantsbedrijven toont aan dat de software van Planon deze boekhoudkundige situaties kan verwerken. Hierdoor kunnen facility- en vastgoedmanagers, financieel accountants en CFO's erop vertrouwen dat hun verslaglegging over leases transparant is en aan alle regels voldoet."

Bij de evaluatie van Planon heeft het accountantsbedrijf de software gevalideerd voor diverse gebruiksdoeleinden, met afweging van de gevolgen die de nieuwe standaarden met zich meebrengen voor alle soorten leases. Hierbij is het perspectief van zowel de leasenemer als leasegever meegewogen, evenals diverse betalings- en boekhoudkundige perioden.

Over Planon 

Met meer dan dertig jaar ervaring in het IWMS-domein is Planon een internationale, marktleidende softwareleverancier die organisaties ondersteunt die streven naar optimalisatie van werkplekken, vastgoed en bijbehorende dienstverlening. Planon levert innovatieve softwareoplossingen, bewezen best practices en professionele ondersteuning die bijdragen aan het verhogen van productiviteit en kostenefficiency. Planon's geintegreerde, toekomstbestendige oplossingen leveren betrouwbare managementinformatie. Meer leren over Planon's FMIS-oplossing? Bezoek dan http://planonsoftware.com.


Planon


CONTACT: Meer informatie, neem dan contact op met: Rianne Verhoef,rianne.verhoef@planonsoftware.com, +31 24 6413135

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234