Nederland van buitenaf bekeken

Een nieuw Kabinet staat voor grote opgaves. Maar hoe kijken Nederlanders die al lang over de grens wonen eigenlijk naar ons land? Waar doen we het goed en waar moeten we stappen zetten? En hoe kijkt men in het buitenland eigenlijk naar ons land?

Op deze en andere vragen zullen professor Robbert Dijkgraaf en topondernemer Ben Verwaayen, gerenommeerd op hun vakgebied én al lang werkzaam in het buitenland, hun visie geven. Dit gebeurt op maandag 10 april 2017 in de Malietoren. Dit is de eerste bijeenkomst van VNO-NCW in een serie over de kracht van Nederland aan de vooravond van een nieuwe regering.

Aanmelden
Pers is van harte welkom het programma bij te wonen. Beide sprekers zijn ook beschikbaar voor de pers na afloop. SVP aanmelden via de website van VNO-NCW: https://www.vno-ncw.nl/agenda/blik-van-buiten-dijkgraaf-verwaayen

Praktische informatie
Datum: Maandag 10 April 2017
Locatie: De 'Malietoren', Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Programma:
- 16.30 uur - Inloop
- 17.00 uur - Welkom en opening VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer
- 17.10 uur - Robbert Dijkgraaf
- 17.40 uur - Ben Verwaayen
- 18.10 uur - Vragen en discussie met de zaal
- 19.15 uur - Afsluiting & borrel
De bijeenkomst is eventueel ook te volgen via een livestream vanaf de hiervoor genoemde webpagina.

Achtergrondinformatie
Professor Robbert Dijkgraaf is sinds 1 juli 2012 directeur van het Institute for Advanced Study in Princeton, V.S. en Leon Levy Professor. Daarnaast is hij, sinds 2005, universiteitshoogleraar aan de UvA. Tot juni 2012 was hij president van de KNAW. Ben Verwaayen was tot april 2013 de ceo van Alcatel-Lucent, en daarvoor onder meer topman van British Telecom. Sinds een paar jaar investeert hij met Keen Venture Partners in jonge veelbelovende Europese en internationale start-ups en scale-ups.

Edwin van Scherrenburg, woordvoerder VNO-NCW, 070-3490173, 0630417005, Scherrenburg@vnoncw-mkb.nl

VNO-NCW

plaats:
Den Haag

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234