Landis+Gyr wijzigt leidinggevende functies

- Richard Mora benoemd tot Chief Executive Officer- Andreas Umbach benoemd tot Executive ChairmanZUG, Zwitserland, 4 april 2017 /PRNewswire/ -- Landis+Gyr, de wereldleider op het gebied van het transformeren van de wijze waarop energie wordt geleverd en beheerd, kondigde vandaag, als onderdeel van een goed georganiseerde transitie voor continuïteit van het management, aan dat haar Raad van Bestuur Richard Mora heeft benoemd tot Chief Executive Officer. Hij volgt Andreas Umbach op, die de Executive Chairman van Landis+Gyrs is geworden.

"Ik ben er extreem trots op de nieuwe Chief Executive Officer van Landis+Gyr te zijn. Het bedrijf is een 121-jaar oud icoon in de industrie, en het vertrouwen dat mij is gegeven door middel van deze functie en de kans om leiding te geven aan onze 6000 geweldig getalenteerde medewerkers, die wereldwijd toonaangevende nutsbedrijven bedienen, is een grote eer", zei Richard Mora.

Voordat hij Chief Operating Officer werd, was Dhr. Mora, die al 17 jaar werkzaam is bij Landis+Gyr, Executive Vice President voor de regio Noord- en Zuid-Amerika van het bedrijf.

In zijn rol als Executive Chairman blijft Dhr. Umbach een leidinggevende en medewerker van het bedrijf, waarbij zijn focus verschuift naar aansturing van de strategie en het managen van de Raad van Bestuur voor een groot aantal jaren.

"Ik ben enorm tevreden over hetgeen het management van Landis+Gyr de afgelopen jaren heeft bereikt, bij de overgang van het bedrijf van een gespecialiseerde leverancier van metersystemen, naar het aanbieden van de meest geavanceerde netwerk- en IoT-oplossingen voor onze klanten in de branche. Richard heeft hieraan een cruciale bijdrage geleverd, en daarom is zijn promotie volkomen verdiend. Ik kijk uit naar de blijvende ontwikkeling van onze portfolio om de wereld te helpen bij een beter beheer van energie", concludeerde Dhr. Umbach.

Over Landis+Gyr

Landis+Gyr is de toonaangevende wereldwijde leverancier van integrale oplossingen voor energiebeheer voor de nutssector. Met zijn brede portefeuille aan producten en diensten om het hoofd te bieden aan de complexe uitdagingen in deze sector, biedt het bedrijf allesomvattende oplossingen voor de basis van een slimmer netwerk, waaronder slimme meters, sensing- en automatiseringsinstrumenten voor het distributienetwerk, lastcontrole, analytics en energieopslag. Met een jaarlijkse verkoop van meer dan USD 1,6 miljard is Landis+Gyr, een onafhankelijk groeiplatform van de Toshiba Corporation en 40% eigendom van de Innovation Network Corporation of Japan (INCJ), actief in 30 landen op vijf continenten. Het bedrijf heeft 6000 werknemers met als enig mandaat de wereld te helpen om energie beter te beheren. Meer informatie is beschikbaar op www.landisgyr.com [http://www.landisgyr.com/]


Landis+Gyr


CONTACT: CONTACTPERSOON: Oliver Williams, +1.202.346.8811,oliver.williams@fticonsulting.com

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234