Finse Containerships Ontvangt Bijna 17 Miljoen Euro Subsidie van EU en NEFCO

HELSINKI, April 4, 2017 /PRNewswire/ --Containerships zal aanzienlijke financiering ontvangen van de Europese Unie en de Nordic Environment Finance Corporation (NEFCO) voor haar vloeibaar aardgas- (LNG-) project. Met deze subsidies zal de Finse scheepvaartmaatschappij uitvoering kunnen geven aan een milieuvriendelijke strategie, die gebaseerd zal zijn op het gebruik van LNG voor de volledige logistieke bedrijfsketen.  
(Photo: http://mma.prnewswire.com/media/485560/Containerships.jpg )

Containerships wil het eerste Europese bedrijf zijn dat een logistieke keten invoert welke geheel op LNG is gebaseerd. Op dit moment zijn vier LNG-vrachtschepen in aanbouw bij de Chinese scheepswerf Wenchong, die eind 2018 moeten zijn opgeleverd. De Kiellegging van het eerste LNG-schip en het Snijden van het Eerste Staal van het tweede LNG-schip zullen plaatsvinden op 7.4.2017 in Guangzhou.
De maatschappij ontvangt steun voor de implementatie van haar strategie in de vorm van forse projectfinanciering ten bedrage van 16,9 miljoen EUR uit de kas van de Europese Unie. Hiervan zal een bedrag van 10,7 miljoen EUR worden geinvesteerd in schepen en 6,2 miljoen EUR aan de ontwikkeling van een Europees LNG-terminal netwerk samen met de partners in dit project.
De Nordic Environment Finance Corporation (NEFCO) heeft besloten 5 million EUR te investeren in de bedrijfsstrategie van de maatschappij in de Oostzeeregio.
"Wij ontvangen dankzij de deelname in het project van de Europese Unie en NEFCO aanzienlijke steun bij het bouwen van de eerste milieuvriendelijke toeleveringsketen in Europa," luidt de lofzang van de CEO van Containerships plc Kari-Pekka Laaksonen.
Naast nieuwe schepen zal de maatschappij tevens investeren in de aanschaf van LNG-trucks. Containerships rijdt op dit moment al met meer dan 40 trucks op gas. Het plan is om dit aantal uit te breiden naar 150-200. Het bedrijf heeft daarnaast geinvesteerd in een LNG-bevoorradingsstation in het Verenigd Koninkrijk.
De totale waarde van investeringen door het Finse familiebedrijf Containerships bedraagt momenteel ongeveer 150-200 miljoen EUR, inclusief acquisities voor zowel scheeps- als wegvervoer.
"Volgens de feedback van onze klanten zullen in de toekomst steeds meer grote ondernemingen waar mogelijk gebruik gaan maken van emissie-vrije leveringsketens. Voor ons betekent milieuvriendelijk een praktische keuze, ook vanuit zakelijk oogpunt. En dankzij de verbeteringen kunnen we de klanten waar voor hun geld bieden," belooft Laaksonen.
Containerships' Kari-Pekka Laaksonen is beschikbaar voor interviews op de Transport en Logistiek Beurs in Muenchen van 9-12 mei 2017.
Containerships is een logistiek familiebedrijf met hoofdvestiging in Helsinki dat beschikt over ruim 50 jaar ervaring in logistieke dienstverlening. Het bedrijf levert veilige, milieuvriendelijke en snelle containerscheepvaartdiensten tussen Finland, Rusland, de Baltische Staten, continentaal Europa, het Verenigd Koninkrijk en Ierland alsmede tussen Turkije en Noord-Afrika, en maakt hierbij behalve van zeescheepvaart gebruik van vervoersvormen als wegvervoer, treinvervoer en binnenscheepvaart. http://www.containershipsgroup.com.


Photo:
http://mma.prnewswire.com/media/485560/Containerships.jpg


Containerships


CONTACT: Kari-Pekka Laaksonen, CEO, Containerships plc, tel.+358(0)207-441-441 e-mail: kari-pekka.laaksonen@containerships.fi.

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234