FMC Corporation kondigt acquisitie aan van significant deel van DuPonts gewasbeschermingsbedrijf; gelijktijdige verkoop van Health and Nutrition aan DuPont

- FMC zal het deel van het gewasbeschermingsbedrijf van DuPont verwerven dat is benodigd om afgestoten te worden, volgens een uitspraak van de Europese Commissie aangaande de fusie van DuPont met The Dow Chemical Company.

- DuPont zal FMC Health and Nutrition aankopen.

- FMC zal een cash betaling verrichten aan DuPont van $ 1,2 miljard.

- Deze transacties zullen direct bijdragen aan de aangepaste inkomsten per aandeel van FMC, bij afsluiting. (1)

PHILADELPHIA, 3 april 2017 /PRNewswire/ -- FMC Corporation en DuPont kondigden vandaag de ondertekening aan van een definitieve overeenkomst, waarbij FMC het aandeel van het gewasbeschermingsonderdeel van DuPont verwerft dat benodigd is voor afstoting, om te voldoen aan een uitspraak van de Europese Commissie aangaande haar fusie met The Dow Chemical Company. Daarnaast zal DuPont FMC Health and Nutrition verwerven en $ 1,2 miljard aan contanten ontvangen. FMC zal de internationale portfolio voor producten tegen vretende insecten verwerven, samen met haar wereldwijde graanherbiciden voor breedbladig onkruid, en een substantieel deel van de wereldwijde R&D-capaciteiten voor gewasbescherming van DuPont. FMC verwacht dat haar verworven bedrijfsactiviteiten ongeveer $1,5 miljard aan inkomsten en $475 miljoen aan EBITDA zullen genereren over 2017.(2 )

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20111101/NE97440LOGO [http://photos.prnewswire.com/prnh/20111101/NE97440LOGO]

Na het afronden van de acquisitie zal FMC Agricultural Solutions het op vier na grootste chemische bedrijf voor gewasbescherming ter wereld zijn, gemeten naar inkomsten, met geschatte jaarinkomsten van ongeveer $ 3,8 miljard.

"Dit is een significante stap voorwaarts voor FMC, en voor onze Agricultural Solutions-branche in het bijzonder", zei Pierre Brondeau, president, CEO en chairman van FMC. "De combinatie van marktleidende producten uit de gewasbeschermingsportfolio van DuPont en haar R&D-capaciteiten van wereldklasse zullen ons Agricultural Solutions-bedrijf als organisatie in de landbouwtechnologie naar een veel hoger plan tillen."

"De gewasbeschermingsindustrie ondergaat significante veranderingen, zoals duidelijk wordt uit de huidige consolidering. Om te blijven voldoen aan de eisen van onze klanten moet FMC meer opties aan boeren en telers bieden, die op zoek zijn naar innovatieve oplossingen voor de bescherming van gewassen en het vergroten van de opbrengst. Door de combinatie van deze hoogwaardige producten en R&D-capaciteiten met onze eigen productportfolio, pijplijn en formuleringsexpertise, zal FMC in staat zijn onze klanten beter te bedienen en de snelheid waarmee wij nieuwe oplossingen naar de markt brengen te vergroten", zei Brondeau. "De gelijktijdige verkoop van ons Health and Nutrition-bedrijf stelt ons in staat om onze sterke balans vast te houden, en garandeert dat wij blijven investeren in zowel ons onderdeel Agricultural Solutions als in het onderdeel Lithium."

Acquisitie van het gewasbeschermingsbedrijf

Het verworven deel van het gewasbeschermingsbedrijf van DuPont omvat een toonaangevende portfolio selectieve insecticiden, bestaande uit Rynaxypyr(®), Cyazypyr(®) en Indoxacarb. De eerste twee van deze producten hebben volledige patentbescherming voor hun respectievelijke actieve ingrediënten, en FMC verwacht dat deze producten in 2017 meer dan $1 miljard aan inkomsten zullen generen. Deze selectieve insecticiden passen uitstekend bij de bestaande portfolio van breedspectrum insecticiden van FMC.

De verworven portfolio omvat ook DuPonts internationale graanherbiciden voor breedbladig onkruid, bestaande uit negen actieve ingrediënten en meerdere geformuleerde producten. Deze portfolio aan herbiciden bevat sterke, erkende merken en de eigen technologie van DuPont, PrecisionPac(®). Deze producten zorgen voor een sterke diversificatie van de gewasblootstelling aan herbiciden van FMC, samen met een vergroting van de balans voor voor-opkomst en na-opkomst toepassingen in de portfolio van FMC.

De geografische verdeling van de inkomsten in deze portfolio zorgen voor een significante toename van de aanwezigheid van FMC in Azië en Europa. Na de acquisitie zijn de inkomsten voor gewasbescherming voor FMC gelijkmatig verdeeld over alle vier belangrijke regio's - Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Europa en Azië.

De onderliggende intellectuele eigendommen voor de verworven producten, waaronder patenten, registraties en datapakketten, worden overgedragen aan FMC. FMC verwerft een wereldwijd productienetwerk voor de volledige ondersteuning van deze producten, waaronder vier productiefaciliteiten voor actieve ingrediënten, en 10 regionale formuleringslocaties.

De acquisitie geeft toegang tot de toonaangevende ontdekkings- en ontwikkelingsorganisatie van DuPont, waaronder haar onderzoekshoofdlocatie voor gewasbescherming in Delaware, 14 regionale ontwikkelingslaboratoria en aanverwante reguleringscapaciteiten. Deze organisatie omvat een pijplijn van 15 synthetische, actieve ingrediënten die momenteel in ontwikkeling zijn, waaronder insecticiden, herbiciden en fungiciden, en een uitgebreide collectie met 1,8 miljoen synthetische verbindingen. Het grootste deel van het onderzoekspersoneel voor gewasbescherming van DuPont zal naar FMC overgaan, als onderdeel van deze transactie.

Desinvestering FMC Health and Nutrition

FMC Health and Nutrition zal deel uit gaan maken van het onderdeel Nutrition & Health van DuPont.

"FMC Health and Nutrition is een uitermate winstgevend bedrijf met toonaangevende posities in het overgrote deel van haar portfolio, diepgravende kennis en een uitgebreid internationaal netwerk van laboratoria en productiefaciliteiten. Het is een uitermate passende toevoeging aan de huidige portfolio van DuPont. Wij hebben alle vertrouwen in een succesvolle toekomst onder leiding van DuPont, en zullen bedragen aan hun succesvolle Nutrition & Health-bedrijf", zei Brondeau.

Aanvullende gegevens

De transactie is onderhevig aan de afronding van de fusie van Dow en DuPont, samen met de gebruikelijke slotvoorwaarden en goedkeuring door regelgevende instanties. Afronding is voorzien voor het vierde kwartaal van 2017. FMC verwacht dat deze transactie direct bij zal dragen aan de aangepaste inkomsten per aandeel, en zal een nieuw advies voor 2017 geven bij haar berichtgeving over inkomsten, gepland voor 2 mei 2017.

Dyal Co. LLC en Citi traden op als financieel adviseurs, en Wachtell, Lipton, Rosen & Katz als juridisch adviseurs voor FMC. Citi zorgde voor financieringsadvies en gecommitteerde schuldfaciliteiten.

Conferentiegesprek

Het bedrijf zal op vrijdag 31 maart 2017 een conferentiegesprek via internet geven, om 8:00 ET, open voor alle geïnteresseerden d.m.v. uitzending via internet en telefoon.

Uitzending via internet: http://www.fmc.com [http://www.fmc.com/]
Wachtwoord: FMC

Telefoonnummers voor inbellen:
VS / Canada: (800) 230-1059
Internationaal: (612) 332-0226
Conferentie ID # 421549

Een herhaling van dit bericht zal telefonisch en via internet beschikbaar zijn vanaf 10:00 ET van vrijdag 31 maart 2017 tot zondag 30 april 2017.

Afspelen via internet: http://www.fmc.com [http://www.fmc.com/]
VS / Canada: (800) 475-6701
Internationaal: (320) 365-3844
Conference ID # 421549

Over FMC

Al meer dan een eeuw lang bedient de FMC Corporation de wereldwijde markten voor landbouw, industrie en consumenten met innovatieve oplossingen, toepassingen en kwalitatief hoogwaardige producten. Inkomsten bedroegen ongeveer $ 3,3 miljard in 2016. FMC heeft wereldwijd ongeveer 6000 mensen in dienst en beheert bedrijven in drie segmenten: FMC Agricultural Solutions, FMC Health and Nutrition en FMC Lithium. Ga voor meer informatie naar www.FMC.com [http://www.fmc.com/].

Over DuPont

DuPont zorgt sinds 1802 voor wetenschap en techniek van wereldklasse voor de internationale markt, in de vorm van innovatie producten, materialen en diensten. Het bedrijf gelooft dat, door samen te werken met klanten, overheden, ngo's en opinieleiders wij oplossingen kunnen vinden voor wereldwijde uitdagingen, zoals het leveren van voldoende gezond voedsel voor mensen wereldwijd, een afnemende afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, en bescherming van leven en het milieu. Voor meer informatie over DuPont en haar inzet voor inclusiviteit in innovatie gaat u naar www.dupont.com [http://www.dupont.com/].

Safe Harbor-verklaring onder de Private Securities Act van 1995: Verklaringen in dit persbericht die toekomstgericht zijn, zijn onderhevig aan verscheidene risico's en onzekerheden, aangaande specifieke factoren die worden beschreven in Formulier 10-K en andere bij de SEC ondergebrachte documenten van de FMC Corporation. Dergelijke informatie die hier is ondergebracht is een weerspiegeling van het best mogelijke oordeel van het management op dit moment, en met de huidige beschikbare informatie. FMC Corporation heeft niet de intentie om deze informatie te updaten en verwerpt iedere juridische verplichting hiertoe. Resultaten uit het verleden bieden niet noodzakelijkerwijs een indicatie van prestaties in de toekomst.

Het persbericht bevat bepaalde "niet-GAAP financiële termen" die worden gedefinieerd op onze website op www.fmc.com [http://www.fmc.com/]. Daarnaast tonen wij op onze website via www.fmc.com [http://www.fmc.com/] ook harmonisaties van niet-GAAP termen met de meest direct vergelijkbare GAAP-term.1. Ook al geeft FMC voorspellingen voor aangepaste inkomsten per aandeel en
aangepaste contanten uit activiteiten (beiden niet-GAAP financiële
maatstaven), toch is FMC niet in staat om de meest direct vergelijkbare
maatstaven die in overeenstemming met GAAP worden berekend en
gepresenteerd te voorspellen. Bepaalde elementen van de samenstelling van
de GAAP-bedragen zijn niet voorspelbaar, waardoor deze voor ons niet
praktisch worden om te voorspellen. Dergelijke elementen omvatten, maar
zijn niet beperkt tot, herstructurering, acquisitiekosten en afgeblazen
activiteiten en gerelateerde cash-activiteiten. Derhalve wordt geen
GAAP-vooruitzicht gegeven.
2. Vertegenwoordigt de schatting voor 2017 EBITDA van FMC van het
geacquireerde bedrijf, indien het een op zichzelf staand bedrijf zou
betreffen. EBITDA is een niet-GAAP financiële term en vertegenwoordigt
inkomsten vóór aftrek van rente, belastingen, afschrijving en
amortisatie.
FMC Corporation


CONTACT: CONTACTPERSOON: Contactpersoon Media FMC: Dwayne Roark,+1.215.299.6820, dwayne.roark@fmc.com; Contactpersoon investeerders FMC:Michael Wherley, +1.215.299.6543, michael.wherley@fmc.com


Web site: http://www.fmc.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234