Belangrijkste banken in de Verenigde Staten en Europa moeten hun cyberbeveiliging voor e-mail versterken, aldus een nieuwe studie van de Global Cyber Alliance

De introductie van het DMARC e-mailbeveiligingsprotocol moet vaart krijgen om zowel merken als consumenten te beschermenNEW YORK, 3 april 2017 /PRNewswire/ -- Het vertrouwen, van zowel klanten als beleggers, is de belangrijkste valuta voor financiële dienstverleners. Een schending van dat vertrouwen kan uitermate schadelijk zijn terwijl het behoud ervan tot succes op lange termijn kan leiden. De kern van de zaak is dat de klanten van financiële dienstverleners verwachten dat hun bank hun geld en hun informatie veilig zal houden. En het begint met de meest elementaire vorm van communicatie in de 21(e) eeuw - e-mail.

Hoe goed presteren 's werelds meest vooraanstaande financiële instellingen?

Een nieuwe studie uitgevoerd door de Global Cyber Alliance (GCA) levert het goede nieuws dat de vijf grootste banken in de Verenigde Staten momenteel het e-mailbeveiligingsprotocol Domain-based Message Authentication, Reporting & Conformance (DMARC) implementeren om te voorkomen dat hun merken gegijzeld zullen worden. Met de implementatie ervan verwachten zij dat zij in staat zullen zijn om hun klanten tegen gegevensdiefstal te beschermen.

Er is echter nog veel werk te doen.

Slechts 11 van de 50 belangrijkste Amerikaanse banken en slechts 9 van de 50 grootste Europese banken hebben DMARC geïmplementeerd om spoofberichten te blokkeren of ze als spam aan te merken. Bovendien maakt GEEN van de 50 snelst groeiende onafhankelijke banken in de Verenigde Staten gebruik van DMARC. Een extra 22 banken uit de top 50 in de Verenigde Staten en 10 uit de top 50 in Europa hebben DMARC nog niet volledig geïmplementeerd, waardoor deze organisaties niet kunnen profiteren van de voordelen van DMARC. De redenen hiervoor kunnen per bank verschillen, waaronder het feit dat een bank pas recentelijk met de implementatie van DMARC is begonnen.

"We hebben DMARC in de bewakingsmodus getest en gebruikt en we bewegen ons in de richting van de "afwijzing"-modus om de meer dan 60 miljoen e-mails die we maandelijks verspreiden te beschermen," aldus Troels Oerting, Group Chief Security Officer, Group CISO voor Barclays Plc. "Meer bedrijven moeten DMARC implementeren zodat het ecosysteem sterker wordt. Ik doe een beroep op mijn collega's binnen de financiële sector en alle andere industrieën om DMARC te implementeren als onderdeel van hun inspanningen op het gebied van e-mailbeveiliging en anti-phishing."

Banken die DMARC implementeren kunnen spammers en phishers ervan weerhouden om de naam van een organisatie te gebruiken om nietsvermoedende klanten te misleiden en cyberaanvallen uit te voeren. DMARC biedt inzicht in elke spam-, phish- of spear-phish- poging waarbij gebruik gemaakt wordt van het merk of de naam van een organisatie. DMARC wordt ondersteund door 85 procent van e-mailpostvakken van consumenten in de Verenigde Staten (waaronder Gmail, Yahoo, Microsoft enz.) en meer dan 2,5 miljard e-mailpostvakken wereldwijd.

"DMARC vormt een cruciale bescherming tegen spear-phishing e-mails en andere phishing-aanvallen via e-mailberichten," aldus Freddy Dezeure, hoofd van het Computer Emergency Response Team van de Europese Unie (CERT-EU). "We raden ten zeerste aan dat elke organisatie DMARC implementeert om hun bedrijf, werknemers en klanten te beschermen."

"DMARC verhindert het gijzelen van het merk van de onderneming en beschermt de bedrijfsreputatie en de zakenrelaties met klanten en beleggers," zei Philip Reitinger, voorzitter en CEO van de GCA. "DMARC is beproefd en gratis. De implementatie is heel eenvoudig voor een groot aantal kleine en middelgrote organisaties, en redelijk voor grote organisaties met name gezien het aanzienlijke rendement op investeringen. Als een klant uw correspondentie per e-mail niet kan vertrouwen, dan zullen zij snel ergens anders heen gaan."

GCA biedt nu een DMARC installatiegids waarmee de netwerkbeveiligingsprofessionals stapsgewijs door het gehele DMARC-installatieproces geholpen worden. De gids is beschikbaar op https://dmarc.globalcyberalliance.org [https://dmarc.globalcyberalliance.org/].

Over de Global Cyber AllianceDe Global Cyber Alliance (GCA) is een internationale, sector overschrijdende inspanning die zich richt op het confronteren van de cyberrisico's en het verbeteren van onze 'connected world'. Het is een katalysator die gemeenschappen met algemene belangen en voorkeuren samenbrengt in een omgeving vol met innovatie en concrete, meetbare prestaties. GCA's mantra "Do something. Measure It." (Doe iets. Meet het) is een directe weerspiegeling van haar missie om systematische cyberrisico's uit te roeien.

GCA, een 501(c)3, werd in september 2015 opgericht door het kantoor van de District Attorney in Manhattan, de politie van de City of London en het Center for Internet Security. Ga voor meer informatie naar www.globalcyberalliance.org [http://www.globalcyberalliance.org/].
Global Cyber Alliance


CONTACT: Josh Zecher, Vrge Strategies, (703) 930-4941, josh@vrge.us


Web site: http://www.globalcyberalliance.org/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234