Ondernemersorganisaties: voorzichtig handelen rond Brexit

De Europese Unie moet er alles aan doen om de Britse markt zo toegankelijk mogelijk te houden voor ondernemers. Dat zeggen VNO-NCW en MKB-Nederland nu premier May de Brexit officieel de procedure in gang heeft gezet om de EU te verlaten.

Nederlandse ondernemers zijn gebaat bij een zorgvuldige Brexit-strategie, benadrukken de ondernemersorganisaties. Niet alleen zijn er miljarden euro's met de handel met de Britten gemoeid, maar ook tenminste 200.000 banen. Qua toegevoegde waarde is het VK onze tweede exportbestemming. De Nederlandse belangen zijn daarmee groter dan die van veel andere EU-landen.

Ondernemers moeten een goede toegang houden tot de Britse markt tijdens het hele proces van uittreding, inclusief goede overgangsregelingen. Zo moet de schade door de Brexit zoveel mogelijk worden beperkt. VNO-NCW, MKB-Nederland en hun Europese collega-organisaties BusinessEurope en UEAPME zouden uiteindelijk graag vasthouden aan een douane-unie. Ook is het essentieel dat de Britten zich op de interne markt aan de EU-regels houden, omdat anders het gelijke speelveld wordt verstoord. 'We moeten het spel stevig spelen, maar uiteindelijk constructief blijven. Zowel het VK als wij hebben erg veel te verliezen,' aldus de ondernemersorganisaties.

Taskforce Brexit
VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland hebben een speciale Taskforce Brexit ingesteld van leden die regelmatig bij elkaar komen met oog op de Nederlandse positie en belangen. Nu al is er ongerustheid onder ondernemers over het proces en de schade die zij kunnen ondervinden.

Voor meer informatie: Mieke Ripken, 06-11351727

VNO-NCW en MKB-Nederland

plaats:
Den Haag

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234