LANDELIJKE ACTIEDAG GIRO555 VAN START IN BEELD EN GELUID

Om precies 5.55 uur trapte NPO Radio 2 dj Gerard Ekdom de landelijke actiedag "Help Slachtoffers Hongersnood" van Giro555 af vanuit het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Dat deed hij samen met Wieger ter Braak (10), die zelf met zijn hockeyteam geld inzamelde voor Giro555, minister Ploumen en actievoorzitter Farah Karimi. Medewerkers van hulporganisaties, bekende Nederlanders, youtubers, gamers en vrijwilligers zetten vandaag alles op alles om mensen te bewegen geld te geven voor slachtoffers van hongerrampen in Zuid-Soedan, Noordoost-Nigeria, Somalië en Jemen.

De dag begon met de bekendmaking van de beginstand: 17.564.993 euro. "Een fantastisch begin. Het is geweldig dat al zoveel mensen hebben gegeven. Maar ik hoop dat daar nog heel veel geld bijkomt vandaag. Want de ramp is groot", zegt actievoorzitter Farah Karimi. Twintig miljoen mensen hebben honger. Volgens de Verenigde Naties dreigt de grootste humanitaire ramp sinds 1945. "Alle organisaties achter Giro555 zijn volop bezig met het verlenen van noodhulp, maar dat kost geld. Veel geld. We roepen daarom vandaag iedereen op: geef voor de slachtoffers van hongersnood."

Mensen kunnen de hele dag op allerlei manieren geld overmaken aan Giro555. Honderden vrijwilligers zitten klaar om telefonische giften te ontvangen via het nummer 0800 1112. Ook kunnen mensen geven via de website www.giro555.nl, via de app van NPO Radio 2 of door acties te steunen via het crowdfunding platform www.inactievoor555.nl.

Bekende Nederlanders, zoals Jan Slagter, Hadewych Minis en Margot Ribberink, en youtubers als Banjomovies en King Alert, ondersteunen de actie door telefoontjes aan te nemen, via social media oproepen te doen en cheques en giften in ontvangst te nemen. De hele dag door besteden radio en TV aandacht aan de actie. NPO Radio 2 zendt live uit vanuit Beeld en Geluid en in de studio zijn optredens van artiesten als Typhoon en Blof. Presentator Art Rooijakkers is het gezicht van de actiedag.

Voor het eerst in de geschiedenis van Giro555 zetten ook bekende gamers, zoals Kwebbelkop, TheKIng77NL en Sjaak, zich in. Zij zetten hun virtuele leven op het spel in een 4 uur durend gaming event, dat start om 17.00 uur. In de competitie wordt gespeeld met populaire games zoals Mario Kart, FIFA 17, Rocket League en Formule 1. Via donaties op inactievoor555.nl/lifeforlife kunnen mensen extra virtuele levens voor hun helden kopen.

Voor vragen, bel Eva Barneveld, persvoorlichter Giro555: 06 10812100, of Ruud Huurman, 06 5117 5316. Volg op twitter voor direct nieuws en aankondigingen @Giro555Newsfeed.

Giro555

plaats:
Hilversum

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234