Valet File boys/girls in Utrecht Science Park

Utrecht, 27 maart 2017

Vandaag start Utrecht Science Park met een pilot Valet File. Studenten nemen tijdelijk het stuur over van automobilisten in de file, zodat zij kunnen genieten van een moment ontspanning, nog wat werk kunnen doen of even een krantje kunnen lezen. Na een week wordt de pilot geëvalueerd en bekeken of de service kan worden uitgebreid. De service wordt geïntroduceerd omdat in het Utrecht Science Park (USP) momenteel veel bouwwerkzaamheden plaatsvinden en de bereikbaarheid onder druk staat. Van maart tot september wordt gewerkt aan het belangrijkste verkeersplein in het USP, het kruispunt van de Universiteitsweg/Heidelberglaan. Voor mensen die de file niet kunnen vermijden biedt de Valet File verlichting en hopelijk ook een glimlach. De pilot vindt deze week plaats tijdens de ochtend- en avondspits in het USP.

Studenten aan de slag als Valet File boys/girls
Dagelijks reizen 22.000 medewerkers van en naar het Utrecht Science Park en ook nog eens 50.000 studenten. Enkele studenten die woonachtig zijn op het USP hebben zich opgegeven om deze week elke ochtend- en avondspits bestuurders een Valet File service aan te bieden. Vanmorgen in de ochtendspits maakten de eerste automobilisten daar gebruik van. De eerste reacties op de Valet File boys/girls waren zeer positief. Naast de geboden ontspanning startten de bestuurders hun dag met een grote glimlach.

Bereikbaarheid Utrecht Science Park
De komende twee jaar vinden er veel bouwprojecten plaats op het Utrecht Science Park. Denk aan de aanleg van de tramlijn, de nieuwbouw van het Prinses Máxima Centrum, Genmab, Hogeschool Utrecht, Universiteit Utrecht, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). De bouwwerkzaamheden leggen een grote druk op de leefbaarheid en bereikbaarheid van het USP. Naast het ontzorgen van spitsrijders attenderen de Valet File boys/girls de automobilisten ook op verschillende alternatieven, zoals parkeren in de P+R, gebruik maken van het extra ingezette OV en het vaker pakken van de fiets. De Valet File pilot loopt van 27 t/m 31 maart in het Utrecht Science Park. Na een week wordt op basis van beoordelingen en reacties besloten of de service op meerdere plekken kan worden ingezet. Meer informatie staat op www.utrechtsciencepark.nl/bouwen .

Video:In samenwerking met:

Utrecht Science Park Leefbaarheidsfonds

Universiteit Utrecht

Hogeschool Utrecht

UMC Utrecht

Prinses Máxima Centrum

Genmab

De exacte locatie in het UP waar de Valet File boys/girls werkzaam zijn, kan wijzigen afhankelijk van de plek van de file.

Voor het maken van een afspraak en voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Utrecht Science Park via:
Brechje Manschot, 06 21 20 23 58, brechje.manschot@utrechtsciencepark.nl
Nicoline Meijer, 06 52 13 34 19, nicoline.meijer@utrechtsciencepark.nl

De foto en video kunt u rechtenvrij gebruiken. Meer beeldmateriaal staat op www.utrechtsciencepark.nl/bouwen 'pers'.

Utrecht Science Park
Utrecht Science Park is het kloppende hart van Europa's meest competitieve regio. Op het Utrecht Science Park werken kennisinstellingen, onderzoeksinstituten en bedrijven intensief samen om nieuwe oplossingen te vinden voor een langer en gezonder leven, nu en in de toekomst. Utrecht Science Park is een unieke plek waar inspiratie, ontmoeting en samenwerking centraal staan.

Utrecht Science Park

plaats:
Utrecht

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234