ZTE: omzet over heel 2016 stijgt tot RMB 101,2 miljard door groei carrier-netwerken en consumentenbusiness

SHENZHEN, China, 23 maart 2017 /PRNewswire/ -- ZTE Corporation (0763.HK / 000063.SZ), een belangrijke internationale provider van solutions op het gebied van telecommunicatie en zakelijke en consumententechnologie voor het mobiele internet, heeft bekendgemaakt dat de omzet over het hele jaar 2016 is gestegen naar RMB 101,2 miljard. Dit is te danken aan groei van ZTE's carrier-netwerken en consumentenbusiness.

Het bedrijfsresultaat is gegroeid naar RMB 1,17 miljard, zo blijkt uit ZTE's vandaag bekendgemaakte jaarresultaat. Het netto aan gewone aandeelhouders toe te kennen verlies van RMB 2,36 miljard is inclusief een provisie van ongeveer $ 892 miljoen, die te maken heeft met de schikking van de rechtszaak van het bedrijf in de Verenigde Staten (VS). Zonder deze provisie zou ZTE een nettowinst hebben geboekt van RMB 3,83 miljard, 19,2 procent hoger dan het jaar daarvoor.

De inkomsten van de Divisie Carrier Networks steeg tot RMB 58,9 miljard in 2016, nu ZTE's innovatieve netwerksolutions zoals Pre-5G, Big Video en Netwerkvirtualisatie en Cloudificatie door steeds meer exploitanten over de hele wereld worden geïmplementeerd. ZTE's onderscheiden Pre-5G-solutions, waaronder Grootschalige MIMO, stellen exploitanten in staat om 5G-technologieën van de volgende generatie versneld toe te passen op bestaande 4G LTE-netwerkinfrastructuur, en zijn geïmplementeerd in meer dan 40 netwerken in meer dan 30 landen.

ZTE's toonaangevende solutions op het gebied van SDN (softwaregedefinieerd netwerken) en NFV (netwerkfunctievirtualisatie) zijn geïmplementeerd in meer dan 180 netwerken over de hele wereld, nadat het bedrijf in 2016 meer dan 40 projecten toevoegde.

De inkomsten van de consumentenbusiness stegen tot RMB 33,5 miljard terwijl ZTE's smartphones en apparaten hun leidende marktposities consolideerden in de VS, Europa en Australië. Met een vastberaden focus op kwaliteit en gebruikerservaring op nieuwe producten staat ZTE in de top 4 van smartphoneleveranciers in de VS en klom het bedrijf naar de vijfde plaats in Europa. In Australië staat ZTE op nummer 3.

Op de overheids- en zakelijke markt boekte ZTE in 2016 een omzet van RMB 8,9 miljard.

Met een doorlopende focus op innovaties in netwerk- en ICT-technologieën van de volgende generatie, waaronder 5G, cloud computing, Big Data, halfgeleiders en het Internet der Dingen (IoT), stond ZTE op de nummer 1-positie van de meest recente jaarlijst voor patentaanvragen van de Wereldorganisatie voor de Intellectuele Eigendom (World Intellectual Property Organization (WIPO)). ZTE deed 4.123 patentaanvragen onder het Verdrag tot samenwerking inzake octrooien (Patent Cooperation Treaty (PCT)). Dat is meer dan enig ander bedrijf, zo blijkt uit door WIPO gepubliceerde gegevens.

ZTE bouwt voort aan haar leiderschap in 5G-netwerkinnovaties met meer dan 1.500 gerelateerde patentaanvragen, en heeft strategische allianties gesloten wat betreft onderzoek naar 5G met toonaangevende serviceproviders zoals Deutsche Telekom, Telefonica, SoftBank, China Mobile, KT Group, China Unicom en China Telecom. Tijdens het Mobile World Congress 2017 heeft ZTE een nieuwe serie 5G-basisstations voor hoge en lage frequenties gelanceerd en het bedrijf verwacht in het derde kwartaal van 2018 te beginnen met de pre-commerciële implementatie van 5G.

Wat betreft draadnetwerken richt ZTE zich op nationale breedbandprojecten over de hele wereld, naast mogelijkheden in optische transportnetwerken met grote capaciteit als resultaat van de toegenomen vraag naar mobiele video en gevirtualiseerde datacentra. Vorige maand lanceerde ZTE de innovatieve 5G Flexhaul-solution en integreerde daarmee optische netwerk- en IP-technologieën voor backhaul- en fronthaul- dragersnetwerken. ZTE blijft de toon zetten op het gebied van IP Video, met nieuwe Big Video-solutions voor end-to-end 4K+ video en virtual reality.

ZTE is vastberaden industrieleider te zijn in de ontwikkeling van IoT-solutions, met innovaties op het gebied van Narrowband-IoT (NB-IoT) en LoRa-technologieën.

Over ZTE

ZTE is een leverancier van geavanceerde telecommunicatiesystemen, mobiele apparaten en zakelijke technologische solutions voor consumenten, serviceproviders, bedrijven en klanten in de publieke sector. Als onderdeel van haar M-ICT-strategie is ZTE toegewijd aan het voorzien in geïntegreerde eind-tot-eind-innovaties voor de levering van uitmuntendheid en waarde nu de telecommunicatie- en informatietechnologiesector samenkomen. Met een notering aan de aandelenbeurzen van Hongkong en Shenzhen (H-aandelencode: 0763.HK / A-aandelencode: 000063.SZ), worden ZTE's producten en diensten verkocht aan meer dan 500 exploitanten in meer dan 160 landen. ZTE reserveert 10 procent van haar jaarlijkse inkomsten voor onderzoek en ontwikkeling en vervult leiderschapsrollen in internationale standaardisatieorganisaties. ZTE is toegewijd aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en is lid van de VN Global Compact. Kijk voor meer informatie op www.zte.com.cn [http://www.zte.com.cn/].

Mediacontacten:


Margrete Ma Daniel Beattie

ZTE Corporation AxiCom

Tel: +86 755 26775207 Tel: +44 (0)20 8392 8071

E-mail: ma.gaili@zte.com.cn E-mail: daniel.beattie@axicom.com
---------------------------
ZTE Corporation

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234