Lustrum Landelijke Loslaatdag 25 maart 2017: De waarde van loslaten

Op zaterdag 25 maart 2017 vindt in diverse steden de vijfde landelijke Loslaatdag plaats. Tijdens de Loslaatdag kunnen mensen op die dag workshops volgen die helpen om gemakkelijker spullen en een overvolle agenda los te laten. Dat geeft ruimte in je huis én in je hoofd, waardoor je meer rust ervaart. En dat is precies waar steeds meer mensen naar verlangen!
Initiatiefneemster Yvonne de Bruin van Sloworganizing: 'Het is makkelijk om je huis te vullen met spullen, om je agenda te vullen met afspraken en om je tijd door te brengen achter de computer. Het is veel moeilijker om die spullen weer los te laten, om nee te zeggen tegen uitnodigingen en om niet meteen te reageren op een e-mail of een update op social media. Die bewuste keuze voor minder geeft de rust en ruimte waar veel mensen zo naar verlangen.'

Lustrum 2017 Loslaatdag
De Loslaatdag viert haar eerste lustrum. Yvonne de Bruin -life-organizer en specialist in eenvoud- van SlowOrganizing.nl organiseerde deze speciale dag vijf jaar geleden voor het eerst. Daarom staat dit jaar de hele maand maart in het teken van loslaten. Er vinden door het hele land activiteiten plaats die helpen bij het loslaten van spullen. De actuele locaties vind je op www.loslaatdag.nl.

Ontdek de waarde van loslaten
De Loslaatdag zet veel mensen aan het denken en laat hen in actie komen. Enkele vragen die daarbij helpen zijn:
- Wat levert het je op om los te laten?
- Wat zijn je spullen waard voor anderen? In geld of in gebruik.
- Wat leer je over jezelf door los te laten?
- Welke waarde of betekenis hecht jij aan je spullen waardoor loslaten lastig is?

Wat levert loslaten je op?
Yvonne: 'Mensen die willen loslaten, focussen vaak eerst op wat ze kwijtraken. Bij de Loslaatdag willen we juist benadrukken wat het oplevert. Zo wordt loslaten aantrekkelijker en makkelijker om in de praktijk te brengen.' Veel mensen weten wel dat ze teveel spullen hebben of dat hun agenda te vol staat. De angst om dingen te missen of gebeurtenissen mis te lopen neemt toe in de samenleving. De Loslaatdag helpt je om meer rust en ruimte te ervaren in je leven. Daar verlangen steeds meer mensen naar. In plaats van 'geleefd' te worden, willen mensen liever 'leven'. Keuzes maken is daarbij onvermijdelijk. De verschillende 'Loslaatcoaches' helpen je daarbij.

Wil je graag meer ruimte in je leven en ben je op zoek naar eenvoud? Kom naar de Landelijke Loslaat-dag. Houd voor meer informatie over het programma www.loslaatdag.nl in de gaten.

Voor meer informatie over Sloworganizing of beeldmateriaal op hoge resolutie kunt u contact opnemen met Yvonne de Bruin (06-30365787 of info@sloworganizing.nl). Of kijk op www.loslaatdag.nl voor meer informatie.
Over Sloworganizing: Yvonne de Bruin is life-organizer en specialist in eenvoud. In 2006 is ze gestart met opgeruimd organiseren. Ze brengt Sloworganizing in de praktijk sinds 2012 via cursussen op internet, tijdens workshops of tijdens één op één begeleidingstrajecten. In 2010 is haar boek 'Opgeruimd leven' uitgekomen, dat ze samen met enneagramcoach Sonja Buijs heeft geschreven (ISBN-nummer: 978 90 5877 869 7). Sinds 2013 organiseert Yvonne de Bruin jaarlijks de Landelijke Loslaatdag. Yvonne is lid van De Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers (NBPO).

De NBPO is de beroepsvereniging van professionals organizers die actief zijn op zowel de particuliere als de zakelijke markt. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Jantina van Beers, bestuurslid pr en communicatie via 06-21177883 of via pr@nbpo.nl

NBPO Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers

plaats:
Tilburg

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234