Professor Halbertsma geeft lezing over Mongoolse Marco Polo

Op zondag 2 april 2017 geeft Prof. Tjalling Halbertsma een lezing in het Nationaal Militair Museum (NMM) over Rabban Sauma, de gezant van de Khan en tegenligger van Marco Polo. De lezing is gratis voor bezoekers van het NMM.

Rabban Sauma: gezant van de Khan en tegenligger van Marco Polo
Aan het eind van de dertiende eeuw reisde een Mongoolse monnik en gezant vanuit het huidige Beijing naar Europa. Rabban Sauma beschreef zijn wonderbare reis in een dagboek. Wie was deze tijdgenoot van Marco Polo en waarom bezocht hij Rome en Parijs? Wat had hij gemeen met het Westen en waarom werd deze Mongoolse ontdekker van Europa zo snel weer vergeten? En wat is er in de tentoonstelling 'Genghis Khan, wereldveroveraar te paard' te zien van de wereld van Rabban Sauma?

Zondag 2 april 14.00 uur
Het NMM organiseert deze lezing in het kader van de tentoonstelling 'Genghis Khan, wereldveroveraar te paard'. Deelname is gratis voor bezoekers van het NMM (op vertoon van een geldig toegangsbewijs). Het aantal plaatsen is beperkt, bezoekers kunnen zich vooraf aanmelden via de website nmm.nl/aanmelden.

Professor Tjalling Halbertsma
Tjalling Halbertsma is bijzonder hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen en schreef verschillende boeken over het Nestoriaanse erfgoed van Binnen-Mongolië en de reis van Rabban Sauma.

Nationaal Militair Museum
Het Nationaal Militair Museum (NMM) is hét museum over de betekenis van de krijgsmacht voor Nederland in het heden, verleden en de toekomst. Het museum belicht deze betekenis aan de hand van verhalen, activiteiten en actuele exposities die je bijblijven. Naast zes themadelen waar met moderne museale presentaties het verhaal van de land- en luchtmacht wordt verteld, is er een enorme presentatieruimte waarin veel imposante collectiestukken zoals vliegtuigen, tanks, pantservoertuigen en helikopters zijn te bezichtigen. Kijk voor meer informatie op www.nmm.nl of volg ons via Facebook en Twitter.

Noot voor de redactie: Deelname aan de lezing is gratis voor bezoekers van het NMM op vertoon van een geldig toegangsbewijs. Aanmelden vooraf via www.nmm.nl/aanmelden. Pers kan zich aanmelden via communicatie@nmm.nl. Meer informatie? Neem contact op met de afdeling communicatie: 085-0036023, Jeroen Klaphake.

Nationaal Militair Museum

plaats:
Soest

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234