Het Chinese E Fund en Nederlands APG introduceren Financial Future Planning Academy

GUANGZHOU, China, 21 maart 2017 /PRNewswire/ -- Na het ondertekenen van de intentieovereenkomst afgelopen juni, plannen de 3e grootste asset manager van China, E Fund, en een van de grootste Europese pensioenfondsen, APG, samen de oprichting van de Financial Future Planning Academy. De academie werkt met topuniversiteiten uit beide markten en richt zich op financiële investeringen, technologie, beleid en regelgeving, en zal onderzoek uitvoeren naar onderwerpen uit de sector om betere investeringsproducten en advies voor de implementatie van beleid te leveren.

Sau Kwan, president van E Fund, zegt, "We zijn erg verheugd om samen met APG deze academie te kunnen opzetten. Ik ben van mening dat de academie de denktank zal zijn die 'thought leadership' en oplossingen levert voor beide markten en ons zal helpen betere besluitvormers te worden die onze klanten en community te kunnen blijven dienen."

Het partnerschap tussen E Fund en APG begon afgelopen juni en dekt een breed spectrum van pensioenbeheer, asset management en ICT. Er is de afgelopen 10 maanden veel bereikt waaronder een gemeenschappelijk investeringsplatform voor de Chinese markt alsook een technologiepartnerschap. Ten aanzien van de oprichting van de academie verklaart Gerard van Olphen, CEO van APG tevens: "We vinden het erg leuk dat we medeoprichters van de academie kunnen zijn. Dit is een belangrijke stap in ons partnerschap met E Fund. De academie zal professionele kennis en advies leveren die ons ondersteunen in onderzoek en investering, en investeerders en individuen leidt tot betere pensioenplannen."

Over APG

APG beheert pensioenen en pensioenvermogen van één op de vijf Nederlandse gezinnen. Sinds het einde van 2016 investeert het als fiduciaire pensioenbeheerder 443 miljard euro van pensioenfondsen waarmee het de grootste pensioenbeheerder in Europa is en een van de grootste fiduciaire beheerders wereldwijd. APG is wereldwijd actief met kantoren in Nederland (Amsterdam en Heerlen) en vestigingen in Hongkong en New York, en heeft meer dan 2.000 zeer bekwame medewerkers in pensioenbeheer en vermogensbeheer.

Over E Fund

E Fund werd op 17 april 2001 opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot een toonaangevende asset manager die asset-managementdiensten levert in China met beleggingsfondsen, pensioenfondsen en aparte rekeningen. Sinds het eind van 2016 heeft het bedrijf een totaal aan beheerd vermogen van meer dan 1 biljoen RMB waarmee het in de top 3 fondsmanagers in China staat. Het bedrijf loopt voorop wat betreft beheerd vermogen zonder geldmarktfondsen. E Fund is gevestigd in Guangzhou, China, en heeft kantoren in Peking, Shanghai, Hongkong, andere grote steden in China en New York.
E Fund


CONTACT: Amy Xie, +86 138 7152 2085, xiecong@efunds.com.cn


Web site: http://www.efunds.com.cn/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234