Qvest Media en Comcast Technology Solutions bundelen hun krachten om de volgende generatie tv-diensten te bevorderen

Qvest Media breidt zijn portefeuille uit met de toonaangevende oplossingen van Comcast Technology Solutions voor multiplatform videobeheer, monetisatie en publicatieKEULEN, Duitsland, 21 maart 2017 /PRNewswire/ -- Comcast Technology Solutions, een van de toonaangevende aanbieders wiens portefeuille het videoplatform voor videobeheer, publicatie en monetisatie bevat, en Qvest Media, de toonaangevende systeemarchitect op het gebied van omroep- en mediatechnologie, zijn een internationale kanaalovereenkomst aangegaan.

http://mma.prnewswire.com/media/480479/Neil_Barry_Headshot.jpg [http://mma.prnewswire.com/media/480479/Neil_Barry_Headshot.jpg]

Met een initiële focus op het Midden-Oosten en Azië, zal Qvest Media dienen als een internationale reseller en systeemintegrator voor het videobeheersysteem van Comcast Technology Solutions, een van de meest uitgebreide portefeuilles voor multiplatform-videobeheer- en monetisatie die er momenteel beschikbaar is.

Thomas Müller, General Manager Qvest Media Dubai zei: "Het medialandschap van vandaag de dag wordt gevormd door de groeiende vraag naar flexibele en op maat gemaakte technische oplossingen en diensten. Mediabedrijven zijn voortdurend op zoek naar nieuwe ontwikkelingen om hun content op verschillende platforms en verschillende output-apparaten te publiceren terwijl tegelijkertijd aandacht besteed wordt aan de verschillende leveranciers en commerciële modellen. Met de capaciteiten van Comcast Technology Solutions zijn wij in staat om bedrijven te ondersteunen bij het aanpakken van deze uitdagingen en kunnen wij kijkers de meest hoogwaardige gebruikerservaring bieden."

Vanaf dit moment werken Qvest Media en Comcast Technology Solutions samen om nieuwe afzetmogelijkheden te ontwikkelen en ondersteunen, waardoor het fundament gelegd wordt voor de introductie van de volgende generatie tv-diensten voor Over The Top (OTT), Subscription Video On Demand (SVOD), Transactional Video On Demand (TVOD), Electronic Sell Through (EST) en Internet Protocol TV (IPTV). In samenwerking met Comcast Technology Solutions kan Qvest Media niveau 1-omroeporganisaties, telecomoperatoren en betaaltelevisiebedrijven een uitgebreide toolkit aanbieden om de publicatie, distributie en monetisatie van hun online videocontent te vereenvoudigen. Als full-service-systeemarchitect ondersteunt Qvest Media klanten met consulting-, installatie-, implementatie- en voortdurende supportdiensten om het OTT-platform in hun media-waardeketen te integreren.

"Het videoplatform van Comcast Technology Solutions is een van de meest complete multiplatform videobeheeroplossingen voor commercieel gebruik binnen de sector. Het biedt gestroomlijnd workflowbeheer, media-orkestratie en een uitgebreid platform voor het uitzenden van video en voor digitale distributie, wat gecombineerd wordt met een krachtige video-commerciemotor," aldus Neil Berry, Vice President en Managing Director, International bij Comcast Technology Solutions.

Met geautomatiseerde end-to-end publicatie en distributie naar een reeks output-apparaten zoals desktop-pc's, mobiele apparatuur en tv's, biedt het videoplatform geavanceerde werkprocessen waarmee het publiceren en distribueren van online videocontent voor Video on Demand (VOD), live evenementen, lineaire kanalen, syndicatie en het delen van sociale media vereenvoudigd wordt. Het videoplatform maakt gebruik van mpx, dat alle bedrijfsmodellen voor videomonetisatie ondersteunt, met inbegrip van SVOD, AVOD, TVOD en EST.

Over Qvest MediaQvest Media is een toonaangevende systeemarchitect op het gebied van omroep- en mediatechnologie en specialiseert zich op de televisie- en de media en telecommunicatiesector. Het bedrijf heeft kantoren in Keulen, Berlijn, München, Schaffhausen, Dubai en Singapore en heeft een team bestaande uit meer dan 180 medewerkers. Met een krachtig spectrum aan diensten bestaande uit consultancy & ontwikkeling, systeemintegratie en service & support, biedt Qvest Media allround expertise op het gebied van ontwerp, ontwikkeling, implementatie en operationele ondersteuning van infrastructuren voor mediatechnologieën. Met het bedrijfsonderdeel voor professionele producten is Qvest Media gespecialiseerd in het aanbieden en distribueren van IT producten voor AV en omroepen. Het partnernetwerk op dit gebied bevat de meest innovatieve en belangrijkste producenten van hardware en software. Qvest Media is ook een van de grootste leveranciers van dry-hire-apparatuur en systeemoplossingen voor het live uitzenden van evenementen, sport en entertainment. Het klantenbestand van Qvest bestaat op dit moment uit vooraanstaande internationale omroeporganisaties, telecom-aanbieders en media-netwerken zoals ARD en ZDF, Sky, RTL, Al Arab, SRG, Al Jazeera, MediaCorp, beIN SPORTS, Dubai Media Incorporated, SES ASTRA, Deutsche Telekom, Etisalat, Turner Broadcasting enz. www.qvestmedia.com [http://www.qvestmedia.com/]

Over Comcast Technology SolutionsComcast Technology Solutions, een divisie van Comcast Cable, bedient adverteerders, contentproviders en de wereldwijde exploitant- en technologiemarkten met een complete portefeuille van producten en capaciteiten om tegemoet te komen aan de veranderende vraag naar contentdistributie en -monetisatie in een multiplatform-wereld. Gebouwd op de robuuste media en entertainment-infrastructuur van Comcast biedt Comcast Technology Solutions een ongeëvenaarde brede en diepe deskundigheid, met meer dan twintig jaar uitzend- en digitale ervaring, om klanten te helpen boeiende ervaringen te leveren en nieuwe bedrijfsmodellen te smeden. Ga voor meer informatie naar http://www.comcasttechnologysolutions.com [http://www.comcasttechnologysolutions.com/]

Foto - http://mma.prnewswire.com/media/480479/Neil_Barry_Headshot.jpg [http://mma.prnewswire.com/media/480479/Neil_Barry_Headshot.jpg]Photo: http://mma.prnewswire.com/media/480479/Neil_Barry_Headshot.jpg


Comcast Technology Solutions


CONTACT: Qvest Contact: Bjoern Korb | +49 221 97 77 67-11 |bjoern.korb@plus4media; Comcast Technology Solutions Contact: Sally Reid |+44 7801 752224 | sally@prcoms.com

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234