ZTE stijgt naar nummer 1-positie op patentenlijst van Wereldorganisatie voor de Intellectuele Eigendom

SHENZHEN, China, 16 maart 2017 /PRNewswire/ -- ZTE Corporation (0763.HK / 000063.SZ) staat op nummer 1 van de meest recente jaarlijst voor patentaanvragen van de Wereldorganisatie voor de Intellectuele Eigendom (World Intellectual Property Organization (WIPO)). Dit reflecteert ZTE's toegenomen focus op onderzoek en ontwikkeling van de volgende generatie technologieën, waaronder 5G, netwerkvirtualisatie, cloudificatie en het Internet der Dingen (IoT).

In 2016 deed ZTE 4.123 patentaanvragen onder het Verdrag tot samenwerking inzake octrooien (Patent Cooperation Treaty (PCT)). Dat is meer dan enig ander bedrijf, zo blijkt uit door WIPO gepubliceerde gegevens. ZTE steeg dit jaar naar de nummer 1-positie vanaf de derde plaats. Sinds 2010 staat ZTE in de Top 3 van WIPO's jaarlijst.

Met 3.692 patentaanvragen in 2016 staat Huawei Technologies op de tweede plaats, gevolgd door Qualcomm Inc., Mitsubishi Electric en LG Electronics met respectievelijk 2.466, 2.053 en 1.888 patentaanvragen.

"ZTE's koppositie in de nieuwe jaarlijst patenten van WIPO weerspiegelt onze doorlopende ambitie om de leiding te nemen binnen de ICT-branche en de ontwikkeling van de volgende generatie technologieën," aldus Shen Nan, Chief Intellectual Property Officer van ZTE. "Als een mondiale leider in technologische innovatie is ZTE zeer toegewijd aan de bevordering en bescherming van intellectueel eigendom."

Met 20 centra voor onderzoek en ontwikkeling (R&D) in Azië, Noord-Amerika en Europa investeert ZTE meer dan 10 procent van de jaarlijkse omzet aan R&D. ZTE heeft meer dan 30.000 onderzoeksprofessionals in dienst voor de ontwikkeling van de volgende generatie technologieën zoals 5G, IoT, NFV, SDN, Cloud Computing, Big Data en Smart City.

Met meer dan 1.500 5G-gerelateerde patentaanvragen was ZTE ʹs werelds eerste verkoper die in 2016 de kerntechnologieën toetste van de 5G millimeter-golf- en sub-6GHz-frequenties. ZTE heeft het 5G single-point-technologie en prototypeonderzoek afgerond en zit momenteel in de fase van onderzoek van de 5G-solution en onderzoek en ontwikkeling.

"Achter de internationale groei van patent- en handelsmerkaanvragen zitten veel in China gevestigde aanvragers. Deze doen grote stappen vooruit in het internationaliseren van hun activiteiten in het proces van 'Made in China' naar 'Created in China'," aldus Francis Gurry, Director General van WIPO.

ZTE's gepatenteerde Pre-5G-solutions stellen serviceproviders in staat 5G-technologieën versneld toe te passen op bestaande 4G LTE-infrastructuur. Deze solutions zijn geïmplementeerd in meer dan 40 netwerken in 30 landen door serviceproviders als SoftBank, China Mobile en Telefonica.

Over ZTE

ZTE is een leverancier van geavanceerde telecommunicatiesystemen, mobiele apparaten en zakelijke technologische solutions voor consumenten, serviceproviders, bedrijven en klanten in de publieke sector. Als onderdeel van haar M-ICT-strategie is ZTE toegewijd aan het voorzien in geïntegreerde eind-tot-eind-innovaties voor de levering van uitmuntendheid en waarde nu de telecommunicatie- en informatietechnologiesector samenkomen. Met een notering aan de aandelenbeurzen van Hongkong en Shenzhen (H-aandelencode: 0763.HK / A-aandelencode: 000063.SZ), worden ZTE's producten en diensten verkocht aan meer dan 500 exploitanten in meer dan 160 landen. ZTE reserveert 10 procent van haar jaarlijkse inkomsten voor onderzoek en ontwikkeling en vervult leiderschapsrollen in internationale standaardisatieorganisaties. ZTE is toegewijd aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en is lid van de VN Global Compact. Kijk voor meer informatie op www.zte.com.cn [http://www.zte.com.cn/].


Mediacontacten:

Margrete Ma Daniel Beattie

ZTE Corporation AxiCom

Tel: +86 755 26775207 Tel: +44 (0)20 8392 8071

E-mail: ma.gaili@zte.com.cn E-mail: daniel.beattie@axicom.com
---------------------------------
ZTE Corporation

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234