Museon met NatGeo Focus Gallery programma op Professional Imaging

Museon presenteert nieuwe NatGeo Focus Gallery programmering op Professional Imaging 2017

Op 18, 19 en 20 maart 2017 is het Museon vertegenwoordigd op Professional Imaging 2017 in Nijkerk, de toonaangevende vakbeurs voor de fotografie. De beurs biedt een breed spectrum aan informatie met de meest gerenommeerde bedrijven, bekende fotografen en een uitgebreid lezingenprogramma. Kijk voor het programma en meer informatie op: www.professionalimaging.nl.

Het Museon presenteert op dit evenement de nieuwe programmering van de permanente NatGeo Focus Gallery, de enige fototentoonstelling ter wereld waar aaneensluitend wisselexposities van National Geographic worden gepresenteerd. Het Museon introduceert de komende tentoonstellingen Future of Food en Photo Ark.

Brent Stirton
Hoofdspreker in het programma is Brent Stirton, de winnaar van de World Press Photo in de categorie Nature series. De bevlogen Zuid-Afrikaanse fotograaf maakt iconische foto's die aantonen hoe je als fotograaf een rol kan spelen op het gebied van bewustwording en wereldverbetering. Op dit moment is in het Museon de tentoonstelling Iconen van National Geographic (Icons) te zien, waarin Stilton's indrukwekkende beeld van een volwassen berggorilla, die door rangers en vrijwilligers naar zijn laatste rustplaats in het Virunga National Park in Congo wordt gedragen.

NatGeo Focus Gallery
Vanaf 13 april 2017 wordt in het Museon Future of Food in de NatGeo Focus Gallery geprogrammeerd, over de impact van landbouw, veeteelt en visserij op het klimaat, de natuurlijke leefgebieden en de bossen. Confronterend in de tentoonstelling is de enorme verspilling van voedsel en het nieuwe gezicht van honger.

De National Geographic Photo Ark expositie is vanaf eind september 2017 open voor het publiek. Fotograaf Joel Sartore wil met zijn beelden elke in gevangenschap levende soort vastleggen. Hij heeft de intentie hiermee mensen inspireren om deze dieren te beschermen om zo hun toekomst veilig te stellen voor de volgende generaties. De National Geographic Photo Ark is een indrukwekkende en visueel krachtige fototentoonstelling. Naast het creëren van een foto-archief van diersoorten belicht de fotograaf ook individuen en organisaties, die het beschermen en behoud van de soorten wereldwijd als doelstelling hebben.

Samenwerking
De NatGeo Focus Gallery is tot stand gekomen in samenwerking met National Geographic en het Museon. Productie Museon-stand op Professional Imaging: Atelier Van Zijderveld / De Resolutie Rijswijk.

Museon
Het Museon is een interactief Museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen. Met de activerende VN-expositie One Planet zien dat er wel degelijk antwoorden zijn op grote, mondiale vragen. Met One Planet vervult het Museon zijn door de VN bekrachtigde rol als pionier en inspirator voor het behalen van de 17 wereldwijde duurzame ontwikkelingsdoelen. Bezoekers zijn welkom om zich te laten inspireren, mee te denken en tot actie over te gaan.

Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag
070-3381338
I: www.museon.nl
E: info@museon.nl

Voor informatie en fotomateriaal: Rob de Winter - tel. 0610905384 / mail rdwinter@museon.nl

Museon

plaats:
Den Haag Nijkerk
website:
http://www.museon.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234