Airborne Wireless Network ondertekent memorandum van overeenstemming met spin-offbedrijf ViaLight van German Aerospace voor maximalisatie van gegevenssnelheid voor netwerken

LOS ANGELES, 13 maart 2017 /PRNewswire/ -- Airborne Wireless Network (OTCQB: ABWN) (het "Bedrijf") is verheugd aan te kondigen dat het een memorandum van overeenstemming ("MvO") heeft ondertekend met het spin-offbedrijf ViaLight van het German Aerospace Center (DLR). Overeenkomstig het MvO zullen beide bedrijven onderzoek doen over de integratie van een op laser gebaseerd communicatiesysteem met het volledig vermaasde lucht-gedragen breedbandsysteem Infinitus Super Highway(TM) van het Bedrijf om de gegevenssnelheden te verbeteren en te maximaliseren, ver voorbij wat de op dit moment bestaande netwerken bieden.

Jason T. de Mos, vicevoorzitter voor Business Development en Aviation Compliance van het Bedrijf, zei: "Wij geloven dat eens ons hybride systeem is ontwikkeld, het in combinatie met traditionele radiokoppelingen met laser een lucht-gedragen ruggengraat met een extreme capaciteit kan zijn die voor een ongekende bandbreedte zal zorgen tegen een redelijke prijs. Wij streven naar een samensmelting van radiofrequentiecontrole voor een precieze locatie van vliegtuigen in de maas met de mogelijkheid om heen en weer te schakelen tussen laser- en radiofrequentie voor datacommunicatie. Op die manier kan het systeem dat wij voor ogen hebben met succes zijn taak vervullen in slechte weersomstandigheden en wordt daarbij het beste van twee werelden geboden."

Laser is 100% beveiligd tegen storingen en onderschepping. Gezien de beperkte straaldivergentie blijft het ongemerkt. Het voorgestelde hybride lasercommunicatiesysteem zal laserlicht gebruiken dat veilig is voor de ogen om gegevens te verzenden voor communicatie over een ultralangeafstand. Met dit voorgestelde systeem met een hoge bandbreedte zou het niet toegankelijk zijn voor om het even welke huidige concurrerende technologie.

Over ViaLight

ViaLight heeft al meer dan 15 jaar een ruime ervaring in lasercommunicatie in point-to-point communicatiescenario's op de grond, in de lucht en in de ruimte. ViaLight heeft met succes zijn laserterminal ingezet op een Tornado-straaljager die aan een snelheid van meer dan 750 Km per uur vliegt. Zijn technologie biedt een communicatie over lange afstanden aan een ultrahoge datasnelheid met tegelijkertijd een efficiënt energieverbruik en veiligheid.

Over Airborne Wireless Network

Het Bedrijf is van plan om een zeer snel draadloos en lucht-gedragen breedbandnetwerk te creëren door commerciële vliegtuigen in de lucht met elkaar te verbinden. Ieder vliegtuig dat deelneemt aan het netwerk zal als een lucht-gedragen repeater of router die breedbandsignalen verzendt en ontvangt van het ene vliegtuig naar het andere functioneren waardoor een digitale supersnelweg in de lucht ontstaat. Het Bedrijf verwacht dat het netwerk een zeer snelle breedbandinternetpijplijn zal worden die de connectiviteitsdekking verbetert. Het is niet de bedoeling van het Bedrijf om deze dienst aan particuliere klanten en eindgebruikers te bieden, maar om als wholesale-carrier te functioneren voor een bepaalde doelgroep zoals internetserviceproviders en telefoonmaatschappijen.

Op dit moment is de connectiviteit van de wereld verzekerd door onderzeese kabels, over land lopende vezelnetwerken en satellieten te gebruiken. Het Bedrijf is van mening dat zijn lucht-gedragen digitale snelweg een oplossing is voor het hiaat in connectiviteit in de wereld. Zodra het netwerk is ontwikkeld en volledig is geïmplementeerd, zijn de toepassingsmogelijkheden vrijwel grenzeloos. Eens het is ontwikkeld, zal het netwerk van het Bedrijf een voordelige, zeer snelle connectiviteit bieden ten voordele van landelijke gebieden, eilandnaties, schepen op zee, boorplatforms, evenals connectiviteit voor commerciële en particuliere vliegtuigen in de lucht.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.airbornewirelessnetwork.com [http://www.airbornewirelessnetwork.com/]

Mededeling inzake Toekomstgerichte Verklaringen:

De informatie in dit persbericht kan "toekomstgerichte verklaringen" bevatten in de zin van de safe-harbor bepalingen van de United States Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Deze verklaringen zijn gebaseerd op wat de bedrijfsmanagers op dit moment geloven en verwachten en zijn onderhevig aan belangrijke risico's en onzekerheden. Indien de onderliggende veronderstellingen onjuist blijken te zijn of de onzekerheden zich voordoen, kunnen de feitelijke resultaten wezenlijk verschillen van die in de toekomstgerichte verklaringen.

De risico's en onzekerheden omvatten, maar zijn niet beperkt tot, de beschikbaarheid van kapitaal; de onzekerheden die inherent zijn aan de ontwikkeling van nieuwe producten of technologieën en het feit dat het bedrijf actief is in ontwikkeling; onze mogelijkheden voor het verkrijgen van de bijkomende financiering die we nodig hebben om verder te gaan met onze zakelijke activiteiten en onze plannen voor productontwikkeling; onze mogelijkheden om producten te ontwikkelen en op de markt te brengen op basis van ons technologieplatform; de concurrentie in de sector waarin wij actief zijn en op de markt; de algemene situatie van de sector; algemene economische factoren; de gevolgen van de regelgeving voor de sector; technologische veranderingen; nieuwe producten en octrooien van concurrenten; moeilijkheden of vertragingen in de productie; de afhankelijkheid van de doeltreffendheid van de octrooien van het bedrijf; en de blootstelling aan rechtszaken, met inbegrip van octrooigeschillen en/of regelgevende maatregelen.

Contact:info@airbornewirelessnetwork.com [mailto:info@airbornewirelessnetwork.com] 805-583-4302


Airborne Wireless Network


Web site: http://www.airbornewirelessnetwork.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234