Bijdrage Ploumen aan Giro555 onderstreept belang actie tegen honger

Met een bijdrage van 2 miljoen euro aan de actie Help Slachtoffers Hongersnood, heeft minister Ploumen vandaag onderstreept hoe belangrijk het is dat de noodhulp in de hongergebieden snel wordt uitgebreid.

Actievoorzitter van Giro555 Farah Karimi: 'Na de gulle eerste gaven van het publiek in de eerste actiedagen, maakt nu ook de minister een heel gul gebaar. Wij zijn daar ontzettend blij mee. De minister onderstreept hiermee dat het om een uitzonderlijke ramp gaat, en spreekt haar vertrouwen uit in de hulporganisaties die met dit geld noodhulp geven.'

Met deze bijdrage komt het totaal beschikbare bedrag op dag 4 van de actie op 5.171.975,05 euro. Daarin is meegenomen een bedrag van 640.232 euro, dat na sluiting van de actie voor Nepal spontaan op Giro555 werd gestort. Het totale bedrag wordt direct verdeeld tussen de organisaties die actief zijn in de hongergebieden en zal vanaf nu worden besteed aan noodhulp.

Karimi: 'Wij zijn ontzettend onder de indruk van deze tussenstand, zo snel na de lancering van de actie. We zullen de komende weken de actie steeds verder uitbreiden. Want dit is nog maar het begin. De hongercrisis is ontzettend groot, en de Nederlandse hulporganisaties achter Giro555 hebben vele tientallen miljoenen euro's nodig om de komende maanden levens te redden en miljoenen mensen door de crisis heen te helpen.'

De komende dagen gaan verschillende acties van start om bekendheid te geven aan Help Slachtoffers Hongersnood. Vandaag lanceren YouTubers het platform viewsvoor555.nl. Daar kunnen YouTubers met #viewsvoor555 video's doneren om zoveel mogelijk views - en dus aandacht - te genereren voor de actie. Tijdens de vorige actie 'Nederland helpt Nepal' doneerden meer dan 140 YouTubers een filmpje, waarmee meer dan 1 miljoen views werden behaald. Meewerking is onder andere toegezegd door Arjen Lubach, Giel Beelen, Frans Bauer en Tim Hofman.

Acties voor Giro555 kunnen aangemeld worden op www.giro555.nl/kom-in-actie

Einde.

Noot voor de redactie:
Voor nadere informatie kunt u opnemen met persvoorlichters van Giro555 op nummer 070-2211577

Giro555

plaats:
Den Haag

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234