Fastned verdrievoudigt omzet in 2016

AMSTERDAM, March 9, 2017 /PRNewswire/ --- Snellaadbedrijf publiceert jaarcijfers 2016 
Fastned, dat bouwt aan een Europees snellaadnetwerk voor elektrische auto's, is het afgelopen jaar wederom hard gegroeid. In 2016 verdrievoudigde de omzet tot EUR 227.613. In totaal werd er 460.783 kWh bij Fastned geladen door 3.177 actieve klanten. Fastned heeft nu 57 stations. 
De sterke groei komt doordat meer klanten meer kWh laden bij meer Fastned stations. Dit resulteerde in meer laadsessies per station. Deze autonome groei is het bewijs dat Fastned steeds relevanter wordt voor EV-rijders op van basis de landelijke dekking, betrouwbare service en transparante, aantrekkelijke prijzen.
Fastned blijft investeren in de uitbreiding van het netwerk in binnen- en buitenland. Mede hierdoor kwam het nettoresultaat uit op EUR 5 miljoen negatief waarvan EUR 2 miljoen 'non-cash' (afschrijvingen en geconverteerde rente). De aanloopverliezen worden veroorzaakt doordat Fastned vooruit investeert in laadstations voor de komende generaties elektrische auto's.
In 2016 is het aantal volledige elektrische auto's op de Nederlandse wegen toegenomen van 9.368 tot 13.105, een toename van 40% ten opzichte van 2015. De afzet in kWh van Fastned groeide met 258%, dus 7 maal sneller dan de markt. Voor steeds meer EV-rijders is laden bij Fastned een vast onderdeel van hun routine.
Michiel Langezaal, CEO Fastned: "De markt is echt aan het veranderen. Er zijn steeds meer volledig elektrische auto's met goede range om uit te kiezen. De Nederlandse overheid heeft nu definitief gekozen voor elektrisch. De bijtelling is vanaf 1 januari 4% op elektrische auto's versus 22% voor alle andere auto's. Een benzineauto met stekker rijden en toch weinig belasting betalen is nu niet meer mogelijk. BOVAG-cijfers laten zien dat het aantal volledig elektrische auto's nu snel aan het toenemen is."
Bekijk hier [https://fastned.nl/nl/investeren/investor-relations ] de Fastned jaarcijfers van 2016.
Noot voor de redactie (niet voor publicatie): 
Voor meer informatie, zie http://www.fastned.nl . Of ga naar de pressroom, in de presskit zijn logo's, foto's en filmpjes beschikbaar. Zie de newsroom voor de meest recente nieuwsartikelen over Fastned.
Algemene informatie Fastned 
Fastned bouwt 's werelds eerste netwerk van snellaadstations voor alle elektrische auto's. De stations worden gebouwd op A-locaties langs de snelweg en in steden, waar elektrische auto's in gemiddeld 20 minuten kunnen opladen. Hiermee wil Fastned de elektrische rijder de vrijheid geven om straks door heel Europa te kunnen rijden. Momenteel zijn er in Nederland 57 snellaadstations operationeel. Daarnaast werkt Fastned aan uitbreiding van haar netwerk naar de rest van Europa. Fastned is genoteerd aan de Nxchange effectenbeurs.
De realisatie van een netwerk van Europees snellaadstations door Fastned speelt in op de snelle ontwikkeling van elektrisch rijden. Fabrikanten zoals Tesla, Audi, Volvo, Aston Martin, BMW, Nissan, Mitsubishi, Porsche, Volkswagen, Mercedes, Ford, General Motors en Renault en andere fabrikanten investeren miljarden in de ontwikkeling en productie van deze auto's. Het aantal elektrische auto's op de weg groeit steeds sneller en daarmee groeit de vraag naar kwalitatieve laadinfrastructuur. Fastned speelt in op deze ontwikkeling en bouwt nu aan de duurzame tankstations van morgen. Mede-oprichter Michiel Langezaal: "Wij zijn de Shell van de toekomst, alleen onze bronnen zijn zon en wind." Voor meer informatie ga naar http://www.fastned.nl . PRN NLDFastned


CONTACT: Voor meer informatie en/of een interview met een van deoprichters, Bart Lubbers of Michiel Langezaal, kun je contact opnemen metKyra Hartlief: kyra.hartlief@fastned.nl, tel nr 020-7055320 (ook buitenkantooruren bereikbaar).

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234