RadiAction, de ontwikkelaar van de technologie voor het drastisch verminderen van stralingsblootstelling in interventiekamers, heeft $ 5,7 miljoen ingezameld.

TEL AVIV, Israël, March 7, 2017 /PRNewswire/ --Investeringen ontvangen van Chinese HighGround Capital Fund  
RadiAction Medical [http://radiactionmedical.com ], de ontwikkelaar van een innovatief beschermingsapparaat tegen straling van fluoroscopische systemen in interventiekamers, heeft aangekondigd dat het fondsen heeft verworven ten bedrage van $ 5,7 miljoen in een strategische A-ronde onder leiding van HighGround Tairun Investment LLP's, een beleggingsfonds dat gezamenlijk beheerd wordt door HighGround Capital en Boya Capital, beide uit China.
De technologie is uitgevonden door veelvoudig ondernemer Dr. Amir Belson, M.D. en ontwikkeld door RadiAction, dat in 2014 door Dr. Belson en Jonathan Yifat in de RAD Biomed-incubator in Israël werd opgericht. De technologie handelt om een apparaat waarmee de stralingsafscherming verschoven wordt van het personeel naar het fluoroscopiesysteem zelf. De technologie integreert tevens naadloos met de werkstroom van de arts en heeft geen nadelige gevolgen voor de kwaliteit van de röntgenbeelden.
Dr. Belson heeft meer dan 10 medische technologiebedrijven opgericht, waaronder o.a. NeoGuide, dat in 2009 werd overgenomen door Intuitive Surgica, Vascular Pathways, in 2015 overgenomen door C.R. Bard, Inc., Zipline Medical, Emboline, Qool Therapeutics en Modular Surgical.
Jonathan Yifat, CEO van RadiAction: "Door onze baanbrekende oplossing zullen medische teams in staat gesteld worden om beeldgeleide interventionele procedures uit te voeren zodat het jaarlijks uitgevoerde aantal procedures verhoogd kan worden en waardoor de teams langer in het katheterisatielab kunnen verblijven, efficiënter kunnen werken en op een comfortabele manier de risico's verbonden aan de stralingsblootstelling aanzienlijk kunnen verminderen. We zijn verheugd om met onze nieuwe beleggers aan het werk te gaan en om onze unieke technologie wereldwijd op de markt te brengen."
Met de snelle wereldwijde opkomst van minimaal-invasieve beeldgeleide procedures, worden de medewerkers van de interventiekamers geconfronteerd met een significant verhoogd risico op hersentumoren, staar, cognitieve schade en verschillende soorten kanker als gevolg van de hoge mate van stralingsblootstelling. De zware beschermende kleding, die decennialang wezenlijk onveranderd is gebleven, leidt tot ernstig orthopedisch letsel en verlies van werkdagen.
Proeven met een niet-commercieel prototype hebben aangetoond dat de technologie van RadiAction over het potentieel beschikt om de verspreide stralingsniveaus in de katheterisatiekamers te verminderen met minimaal 97%, zonder dat persoonlijke beschermende kleding noodzakelijk is.
De technologie van RadiAction wordt beschermd door verschillende octrooien in de VS en wereldwijd. Het bedrijf is van plan om de opbrengst van de huidige ronde te gebruiken voor het versnellen van de R&D-activiteiten, het afronden van de vereiste testen, het verkrijgen van de wettelijke goedkeuringen en om een commercieel product op de markt te brengen.
De heer Zhu Jianping, een partner bij HighGround Capital en een van de bestuurders van RadiAction: "We zijn erg blij om deel te mogen uitmaken van RadiAction en we zijn ervan overtuigd dat hun baanbrekende technologie de norm zal worden voor stralingsbescherming in interventiekamers."
Ga voor meer informatie naar de website van RadiAction op http://www.radiactionmedical.com of neem contact op met Jonathan Yifat, CEO van RadiAction, via jonathan@radiactionmedical.com.RadiAction Medical


CONTACT: +972-76-539-4849

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234