Vooraanstaande Nederlandse universiteiten werken samen met Tableau voor het ontwikkelen van data-analytics-vaardigheden

Trainingscursussen in data-analytics adresseren groeiende vaardigheidskloof en vergroten inzetbaarheid studenten op arbeidsmarktAMSTERDAM, 7 maart 2017 /PRNewswire/ -- Meer dan 20 toonaangevende onderzoeks-, postgraduate en undergraduate universiteiten in Nederland, waaronder de Hogeschool Amsterdam, de Technische Universiteit Delft en de Rotterdam School of Management (Erasmus Universiteit) - werken samen met Tableau Software [http://www.tableau.com/] in het uitproberen van een praktische opleiding in data-analytics aan studenten en hoogleraren. Gedurende twee weken t/m 24 februari, gaf Tableau 24 trainingscursussen in Utrecht en bereikte daarmee meer dan 1300 studenten en hoogleraren.

http://mma.prnewswire.com/media/411941/TABLEAU_SOFTWARE_LOGOjpg_Logo.jpg [http://mma.prnewswire.com/media/411941/TABLEAU_SOFTWARE_LOGOjpg_Logo.jpg]

Deze samenwerking tussen de openbare en particuliere sector bood persoonlijke training aan in het gebruik van de toonaangevende visuele analytics-software van Tableau. Tableau is ontwikkeld met het doel om basis-datavaardigheden aan te leren en universiteitspersoneel en -studenten bewust te maken van het toenemende belang hiervan op de arbeidsmarkt.

Door de groei van kunstmatige intelligentie en 'machine learning' verwacht men dat de hoeveelheid data exponentieel toeneemt, wat nieuwe uitdagingen en kansen creëert voor moderne bedrijven. Op de cursussen van Tableau leert men essentiële vaardigheden, waarmee studenten van nu beter voorbereid zijn op een arbeidsmarkt waarbinnen de concurrentie voortdurend toeneemt.

Datavaardigheden behoren zelfs tot een van de door werkgevers meest gewenste vaardigheden. Een onlangs verschenen rapport [https://blog.linkedin.com/2016/10/20/top-skills-2016-week-of-learning-linkedin] van LinkedIn over de wereldwijd meest belangrijke vaardigheden, liet zien dat statistische analyse en datamining de op een na meest gevraagde vaardigheid is en dat die in Nederland onder werkgevers als de belangrijkste bekwaamheid wordt gezien.

"Vaardigheid in data-analytics is niet langer een pre, maar een must," aldus Diederick Beels, directeur van Tableau voor België, Nederland en Luxemburg. "Door nauw samen te werken met universiteiten in Nederland om mensen bewust te maken van data-analytics-vaardigheden en door praktische training te verzorgen, helpen we om de vaardigheidskloof tussen moderne afgestudeerde mensen en de arbeidsmarkt kleiner te maken."

Alle universiteiten die meewerken aan de trainingscursussen doen ook mee aan Tableau Academic [http://www.tableau.com/academic], het vlaggenschipprogramma van Tableau. Dit biedt gratis Tableau desktoplicenties en technische ondersteuning aan aan studenten en hoogleraren, en helpt hen daarmee data te visualiseren en begrijpen.

Dr. Rene Kleijn, universitair hoofddocent aan het Centrum voor milieuwetenschappen aan de Universiteit Leiden en directeur Onderwijs van een samenwerkingsprogramma in de industriële ecologie van de Universiteit Leiden en TU Delft, zei, "Ik heb het positieve effect van het gebruik van visuele analytics-software in mijn colleges al kunnen vaststellen, en gun deze ervaring aan meer studenten en hoogleraren. Onze afgestudeerden komen te werken in verscheidene beroepen waarin zij snel grote hoeveelheden data moeten kunnen analyseren. Ik weet zeker dat deze vaardigheden heel nuttig zullen zijn in hun beroepsleven."

Over heel EMEA gebruiken hoogleraren visuele analytics met Tableau Academic [http://www.tableau.com/academic] om het curriculum te verrijken in vakken zoals economie en gezondheidszorg. Onder de universiteiten die deelnemen aan Tableau Academic [http://www.tableau.com/academic] bevinden zich onder andere Imperial College in Londen, HEC in Parijs, LMU in München en de Universiteit van Kaapstad.

Zie voor meer informatie over Tableau: www.tableau.com/ [http://www.tableau.com/]. Voor meer over Tableau Academic [http://www.tableau.com/academic], het academische programma van Tableau, zie: www.tableau.com/academic [http://www.tableau.com/academic]

Noot voor de redactie Om een briefing aan te vragen of verder aan te vragen, waaronder de complete details van de modulen/cursussen kunt u contact opnemen met Kelly Genton, kgenton@tableau.com [mailto:kgenton@tableau.com], +44(0)2033104831.

Over Tableau Tableau Software helpt mensen data te visualiseren en begrijpen. Tableau stelt iedereen in staat om snel informatie te analyseren, visualiseren en te delen. Meer dan 54.000 klantenaccounts boeken met Tableau snel resultaten op kantoor en onderweg. Tienduizenden mensen delen informatie op hun blogs en websites met Tableau Public. Ervaar zelf wat Tableau voor u kan betekenen met een gratis proefversie op www.tableau.com/trial [http://www.tableau.com/trial].

Tableau en Tableau Software zijn handelsmerken van Tableau Software, Inc. Alle andere bedrijven en productnamen kunnen handelsmerken zijn van respectievelijke, daarmee geassocieerde bedrijven.

Logo - http://mma.prnewswire.com/media/411941/TABLEAU_SOFTWARE_LOGOjpg_Logo.jpg [http://mma.prnewswire.com/media/411941/TABLEAU_SOFTWARE_LOGOjpg_Logo.jpg]
Photo: http://mma.prnewswire.com/media/411941/TABLEAU_SOFTWARE_LOGOjpg_Logo.jpg


Tableau Software


Web site: http://www.tableau.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234