Financiële zelfstandigheid van vrouwen: hard nodig of overbodig?

Ter gelegenheid van internationale vrouwendag organiseren het Informatiebureau van het Europees parlement en de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland in samenwerking met de gemeente Rotterdam een gespreksavond over economische zelfstandigheid van vrouwen. De zaal en de sprekers gaan op 9 maart in discussie over het beleid dat in Rotterdam, Nederland en Europa gevoerd wordt ten aanzien van economische onafhankelijkheid van vrouwen.

Onder leiding van Petra Stienen (expert emancipatie) zullen Ronald Schneider (Wethouder Gemeente Rotterdam), Toos Dankers (RET, Kracht on Tour Rotterdam 2.0), Abigail Norville (directeur HR, Communicatie & Juridische Zaken Gemeente Rotterdam), Kirsten van den Hul (kandidaat tweede kamerlid PvdA), Ans Merens (SCP), Jaqueline Prins (directeur emancipatie OCW), Jens van Tricht (eMANcipator), Cora van Nieuwenhuizen (Europarlementariër VVD) en Judith Litjens (Europese Commissie), een dialoog aangaan over de financiële positie van de vrouw. Na dit gesprek is er de mogelijkheid om kennis te maken met een aantal maatschappelijke initiatieven uit Rotterdam die zich inzetten voor economische onafhankelijkheid van vrouwen.


Datum: donderdag 9 maart
Locatie: Maassilo, Maashaven Zuidzijde 1-2, Rotterdam.
Aanvang: 18:30 uur (deuren geopend vanaf 18:00 uur)
Toegang: gratis, aanmelden kan via http://bit.ly/2lHtGRL

Meer informatie kunt u verkrijgen bij: Ingelise de Boer, 06-12940913, ingelise.deboer@ep.europa.eu

Europees Parlement Den Haag

plaats:
Rotterdam
website:
http://www.europeesparlement.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234