Cordaid breidt hulp aan slachtoffers hongersnood Zuid-Soedan uit

Hulporganisatie Cordaid breidt haar activiteiten in de door hongersnood getroffen Zuid-Soedanese deelstaat Unity uit. Momenteel verstrekken wij extra voedzaam eten, waterzuiveringstabletten, ORS en visgerei aan de 1500 zwaarst getroffen mensen in Leer. Op zeer korte termijn zullen wij nog eens 6000 mensen, van wie 4800 kinderen, in Mayendit van onder andere aanvullende voeding en medicijnen voorzien.

"Om levens te redden, moeten we nu in actie komen", aldus Paul Borsboom, noodhulpexpert van Cordaid. "Dat is lastig in deze afgelegen en onrustige gebieden, maar door onze samenwerking met de lokale hulporganisatie UNIDO (Universal Intervention and Development Organization) kunnen wij de ondervoede bevolking toch bereiken. Vanuit Juba sturen we hulpgoederen per vliegtuig naar Leer en Mayendit. UNIDO-medewerkers zorgen voor de verdere verspreiding. Zo komt de hulp terecht bij de mensen, vooral kinderen en vrouwen, die onze hulp het hardst nodig hebben."

Volgens de VN dreigen alleen al in de deelstaat Unity 100.000 mensen om te komen van de honger. Het aantal ondervoede mensen kan de komende maanden oplopen tot 5,5 miljoen in heel Zuid-Soedan. Cordaid biedt daarom vanuit haar veldkantoor in Juba niet alleen hulp aan de zwaar getroffen bevolking van Unity, maar ook aan de vele ontheemden in de deelstaten Upper Nile, Western Bahr el Gazal en Eastern Equatoria.

Peter Oomen, programmamanager van Cordaid in Zuid-Soedan, is net terug van een bezoek aan de stad Wau in Western Bahr el Gazal: "De stad barst uit zijn voegen. Niemand weet precies hoeveel inwoners er nu zijn. Het kunnen er 150.000 zijn, maar ook 200.000. Naar schatting bivakkeren er 60.000 ontheemden in opvangkampen. De afgelopen tijd heeft Cordaid in Zuid-Soedan 75.000 mensen geholpen aan onder andere visgerei, zaden, landbouwgereedschappen, zeilen, dekens en sanitaire voorzieningen. En daar blijven we natuurlijk mee doorgaan. Samen met onze lokale partnerorganisaties en zusterorganisaties uit het Caritas Internationalis-netwerk zetten we alles op alles om mensenlevens te redden."

Peter Oomen is beschikbaar voor interviews.
Vanaf 9 maart is ook onze noodhulpexpert Paul Borsboom in Zuid-Soedan.
Voor meer informatie en interviewverzoeken kunt u contact opnemen met persvoorlichter Valerie Kierkels. E: vki@cordaid.org T: +31 6 533 89135

Cordaid

plaats:
Den Haag
website:
http://www.cordaid.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234