Internationale Vrouwendag: SPIE versterkt zijn gemengd netwerk So'SPIE Ladies

PARIJS, March 6, 2017 /PRNewswire/ --In de aanloop naar Internationale Vrouwendag gaat "So'SPIE Ladies", het uit mannen en vrouwen bestaande interne netwerk van SPIE, zijn activiteit opvoeren. Door de ontwikkeling van dit netwerk te bevorderen bevestigt SPIE, de onafhankelijke Europese leider in multitechnische diensten op het gebied van energie en communicatie, zijn prioriteiten: het vertalen naar actie van gelijkheid op de werkplek om gemengde teams te stimuleren, om het beste talent aan te trekken en om de verbetering van individuele vaardigheden te bevorderen. 
Voor het zien van de Multimedia News Release, klik hier: https://www.multivu.com/players/uk/8054951-international-women-day-so-spie-network 
Wacht niet op Internationale Vrouwendag om actie te ondernemen  
Het in 2015 opgerichte netwerk So'SPIE Ladies is in twee jaar tijd een belangrijke speler geworden voor het ondernemen van actie om een betere samenstelling van de teams van SPIE te stimuleren. Internationale Vrouwendag is een evenement dat op één lijn ligt met de door dit netwerk gekozen benadering en biedt een kans om medewerkers nog dichter bij elkaar te brengen wat betreft gelijkheid op de werkplek. In dit geval zal elke vrouw en man bij de dochterondernemingen van de Groep worden gevraagd deel te nemen aan workshops, ontbijtseminaries, vertoningen van So'SPIE Ladies-video's en prijsvragen voor het beste idee om gemengde teams te bevorderen. Ook worden er bij sommige bedrijven de dag vóór 8 maart circa tien rollenspellen gespeeld voor de bewustwording van teams met als doel het bestrijden van stereotypen. Al deze initiatieven zullen de ronde doen op het interne sociale netwerk van het bedrijf, waar al verschillende So'SPIE Ladies-groepen zijn opgericht.
De rol van vrouwen in het bedrijf: een zaak die iedereen aangaat 
SPIE investeert het hele jaar door veel in het bevorderen van gelijkheid op de werkplek. De Europese dochterondernemingen van SPIE streven ernaar de rol van vrouwen te optimaliseren, niet alleen in verantwoordelijkheidsposities, maar ook in de technische divisies. Om dit doel te bereiken is een reeks op alle medewerkers gerichte sleutelinitiatieven in een periode van twee jaar uitgerold. Elke divisie richt zich op een bepaald initiatief op basis van zijn eigen prioriteiten. De door het netwerk gedane voorstellen zijn o.a. workshops voor het delen van ervaring en brainstorming, het vragen om feedback van vrouwelijke SPIE-medewerkers, begeleidingsprogramma's en wervingsworkshops die op vrouwen gericht zijn.
Bewustwording bij externe partners is een andere prioriteit. Er is een groeiend aantal samenwerkingsverbanden met technische- en managementscholen. Sommige dochterondernemingen werken ook met de vereniging "Elles bougent" voor het nemen van initiatief bij onderwijsinstellingen om jonge vrouwen voor te lichten over carrièrekansen bij SPIE.
"So'SPIE Ladies": een lokaal netwerk 
 Bij elke dochteronderneming rolt de vrouwelijke So'SPIE Ladies-functionaris de initiatieven uit binnen het netwerk en rapporteert regelmatig aan het directiecomité van de dochteronderneming. Daarnaast treden lokale vrouwelijke vertegenwoordigers op als contactpersoon met functionarissen die de optimalisatie van de carrières van vrouwen bevorderen.
Frédérique Weber, afdelingshoofd en "So'SPIE Ladies"-functionaris bij de dochteronderneming SPIE Nucléaire, vat de raison d'être van het netwerk als volgt samen: "Om aan te tonen dat we op het werk voldoening kunnen krijgen, goed geïntegreerd kunnen zijn, zelfs op technische gebieden, beperkingen kunnen wegnemen, zodat we de barrières kunnen doorbreken en vrouwen kunnen stimuleren voor technische carrières te kiezen!" .
Over SPIE Nederland 
SPIE Nederland is een dochteronderneming van de SPIE Groep, dé onafhankelijke Europese leider in multitechnische dienstverlening op de gebieden van energie en communicatie. SPIE Nederland begeleidt zijn klanten in het ontwerp, de uitvoering, de exploitatie en het onderhoud van netwerksystemen en energie-, infrastructurele-, industriële- en gebouwinstallaties. SPIE Nederland behoort tot de top 3 van technische dienstverleners in Nederland.
Met ruim 38.000 medewerkers verdeeld over bijna 600 vestigingen in 38 landen genereert de SPIE Groep een geconsolideerde omzet van EUR5,3 miljard en een geconsolideerde EBITA van EUR351 miljoen in 2015.
In het segment North-Western Europe, waar 9400 medewerkers werkzaam zijn vanuit meer dan 130 vestigingen, genereert de SPIE Groep een omzet van EUR1.31 miljard in 2015.
http://www.spie-nl.com
http://www.facebook.com/SPIENederland  
http://www.twitter.com/SPIENederland
http://www.linkedin.com/company/spie-nederland
(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20120731/552278 )
Photo:
http://photos.prnewswire.com/prnh/20120731/552278

Video:
https://www.multivu.com/players/uk/8054951-international-women-day-so-spie-network


SPIE


CONTACT: SPIE : Pascal Omnès, Groepsdirecteur communicatie, Tel. +33 (0)134 41 81 11, pascal.omnes@spie.com; Alexandra Raimbault,Ontwikkelingsmanager HR, HR Development Manager, Tel.: +33(0)1.34.41.81.21;Agence Droit Devant, Philippe Hériard, Tel. +33 (0)1 39 53 53 33,heriard@droitdevant.fr

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234