UATP werkt samen met Trustly om veilige online bankbetalingen te bieden aan luchtvaartmaatschappijen

WASHINGTON, 2 maart 2017 /PRNewswire/ -- UATP heeft vandaag zijn partnerschap met het Zweedse bedrijf voor financiële technologie Trustly aangekondigd om het gemakkelijker te maken voor luchtvaartmaatschappijen om instant online bankbetalingen voor vliegticketaankopen te aanvaarden in heel Europa.

http://mma.prnewswire.com/media/75542/UNIVERSAL_AIR_TRAVEL_PLAN_LOGO.jpg [http://mma.prnewswire.com/media/75542/UNIVERSAL_AIR_TRAVEL_PLAN_LOGO.jpg]

Dankzij het partnerschap tussen UATP en Trustly hebben de reizigers meer flexibiliteit om rechtstreeks van het boekingsplatform van een luchtvaartmaatschappij vliegtickets te kopen via hun favoriete bankrekening. Deze nieuwe dienst verlaagt de distributiekost van de luchtvaartmaatschappij, elimineert het risico van fraude, beperkt het terugbetalingsrisico voor de luchtvaartmaatschappijen en vereenvoudigt de rechtstreekse verkoop door de luchtvaartmaatschappijen.

"Trustly is verheugd samen te werken met UATP om in Europa een toonaangevende betaaloptie via de bank te bieden," zei Oscar Berglund, algemeen directeur bij Trustly. "In antwoord op de vraag van de klant is het dankzij Trustly nu mogelijk voor de reizigers om rechtstreeks van hun bankrekeningen betalingen te doen. Een gemakkelijke en veilige methode die de omrekeningskoers helpt aansturen en die het aantal afgebroken boekingen naar beneden haalt."

"Dankzij dit partnerschap behalen de luchtvaartmaatschappijen die lid zijn van UATP een concurrentievoordeel omdat ze de reiziger toegang bieden tot een betaalmethode die in Europa de voorkeur geniet," zei Ralph Kaiser, voorzitter en algemeen directeur van UATP. "Momenteel bestrijkt Trustly 29 landen en is het system met meer dan 190 banken verbonden. Gezien de band met een groot aantal banken in Europa zal het UATP/Trustly-partnerschap zich vooral richten op luchtvaartmaatschappijen in deze regio."

Voor meer informatie kunt u UATP.com [http://www.uatp.com/] of Trustly.com [http://www.trustly.com/] bezoeken.

OVER UATP

UATP is een wereldwijde betaaloplossing die het eigendom is van en beheerd wordt door luchtvaartmaatschappijen wereldwijd en die aanvaard wordt door duizenden handelaren voor betalingen op het gebied van lucht- en treinverkeer en via reisbureaus. UATP zorgt voor een koppeling tussen luchtvaartmaatschappijen en alternatieve vormen van betaling om een groter bereik en wereldwijd een stijgende verkoop te waarborgen. UATP biedt eenvoudig te gebruiken data tools, DataStream℠ en DataMine℠, die aan emittenten en zakelijke abonnees volledige accountgegevens verstrekken voor een nauwgezet travel management.

Als een vorm van betaling die is aanvaard voor zakenreizen wereldwijd door luchtvaartmaatschappijen, reisbureaus en Amtrak®, worden de UATP-accounts geëmitteerd door: Aeromexico; Air Canada Air New Zealand (ANZFF.PK); Air Niugini; American Airlines ; APG Airlines; Austrian Airlines; China Eastern Airlines ; Delta Air Lines ; EL AL Israel Airlines; Etihad Airways; Frontier Airlines; GOL Linhas aereas inteligentes S.A. ; Hahn Air; Japan Airlines (9201:JP); Malaysia Airlines; Qantas Airways (QUBSF.PK); Shandong Airlines; Transavia Airlines; TUIfly GmbH; Turkish Airlines (ISE:THYAO); United Airlines en WestJet.

AirPlus International emitteert de op UATP gebaseerde zakelijke account voor Lufthansa German Airlines.

OVER TRUSTLY

Trustly Group AB is een Zweeds bedrijf voor financiële technologie dat is opgericht in 2008 met als doel te zorgen voor snelle, eenvoudige en veilige online elektronische bankbetalingen. Het bedrijf biedt grensoverschrijdende betalingen van en naar rekeningen in 190 consumentenbanken in 29 Europese markten en zorgt voor connecties tussen het bedrijfsleven en consumenten op het gebied van de elektronische handel, reizen, gaming en financiële diensten.

De voorspelling van FinTechCity London is dat Trustly een revolutie zal veroorzaken in de financiële dienstensector. In 2016 kende het dagblad Dagens Industri een Gasell-onderscheiding toe aan Trustly als één van de snelst groeiende Zweedse bedrijven.

Trustly heeft 150 medewerkers en heeft zijn hoofdkantoor in Stockholm, Zweden. Het bedrijf heeft regionale kantoren in Spanje, Malta, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Trustly is een vergunning houdende betalingsinstelling onder toezicht van de Zweedse Financiële Toezichthoudende Autoriteit. Kijk op www.trustly.com [http://www.trustly.com/] voor meer informatie.

Contact:UATP Corporate CommunicationsWendy Ward, wward@uatp.com [mailto:wward@uatp.com]

Logo - http://mma.prnewswire.com/media/75542/UNIVERSAL_AIR_TRAVEL_PLAN_LOGO.jpg [http://mma.prnewswire.com/media/75542/UNIVERSAL_AIR_TRAVEL_PLAN_LOGO.jpg]Photo: http://mma.prnewswire.com/media/75542/UNIVERSAL_AIR_TRAVEL_PLAN_LOGO.jpghttp://mma.prnewswire.com/media/75542/UNIVERSAL_AIR_TRAVEL_PLAN_LOGO.jpg


UATP


Web site: http://www.uatp.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234