ZTE lanceert E2E VR live-solution

BARCELONA, Spanje, 2 maart 2017 /PRNewswire/ -- ZTE Corporation (0763.HK / 000063.SZ), een belangrijke internationale provider van solutions op het gebied van telecommunicatie en zakelijke en consumententechnologie voor het mobiele internet, heeft vandaag de officiële lancering bekendgemaakt van haar end-to-end (E2E) virtual reality (VR) live-solution tijdens Mobile World Congress (MWC) 2017. MWC, dat wordt georganiseerd door de Global System for Mobile Communications Association (GSMA) in Barcelona, Spanje, is ʹs werelds meest invloedrijke jaarlijkse communicatiebeurs.

Met de algemene ontwikkeling van breedband en 4G/5G, maakt de big video-sector een periode door van snelle ontwikkeling, en VR is een van haar vlaggenschiptechnologieën. Met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van video en doorlopend onderzoek naar geavanceerde big video-technologie, heeft ZTE vandaag officieel haar E2E VR live-solution uitgebracht. De solution bestaat uit vier kerncomponenten: VR-videoregistratie, flexibele netwerken, een hoogwaardig videoplatform en VR-software development kits (SDK)/settopbox (STB).

Tijdens MWC demonstreerde ZTE haar 2K P30 VR-uitzendservice met lage latentie, gebaseerd op draadloze netwerken en bekabelde netwerken met 360-graden panoramavideo en mobiele videoregistratie. ZTE presenteerde dit aan bezoekende klanten door middel van VR-terminals, VR-applicaties voor mobiele telefoons en STBʹs. De VR live-solution verkort de vertraging naar minder dan 2 seconden, en de nieuwe VR EPG 6.0 verschaft de gebruikers ook de ultieme interactieve ervaring.

De VR-multicast-solution met lage latentie vermindert de druk op het toegangsnetwerk aanzienlijk en zorgt bovendien voor een forse reductie van de investeringsuitgaven, en just-in-time packaging- en transcoderingstechnologie verzekert een efficiënte contentdistributie en VR live-kwaliteit. Het content delivery network (CDN) ondersteunt grootschalige gelijktijdige verwerking, waardoor een stabiele VR-live-ervaring wordt verzekerd. Volgens de vereisten van VR-live verzekert snelle en flexibele toegewijde orkestratie van grote bandbreedte met lage latentie VR-live-stabiliteit.

ZTE's E2E VR live-solution is nu commercieel verkrijgbaar. De toepassingsscenarioʹs zijn zeer uitgebreid en bevatten onder meer live-entertainment, VR-educatie, VR-medicatie en VR-winkelen. Dit is een revolutionaire video-ervaring voor gebruikers.

ZTE's E2E VR SDK/STB-solution brengt een verbeterde kijkervaring naar woningen over de hele wereld. Door de integratie van VR-decoderingsmogelijkheden is de ZTE HC100 een geavanceerde STB, die de toonaangevende super 4-core CPU en 5-core GPU integreert voor de realisatie van VR Live & VOD-streamdecodering en die gebruikers voorziet van een uitstekende video-ervaring. ZTE's big video-marktaandeel blijft leidend en heeft momenteel niet alleen meer dan 90 commerciële zaken met een systeemcapaciteit van 80 miljoen gebruikers, maar ook meer dan 100 commerciële CDN-zaken, met een totale gezamenlijke capaciteit van meer dan 100Tbps. Met meer dan 6 miljoen gebruikers is Jiangsu Telecom ʹs werelds grootste provider van IPTV/OTT. Met de voortdurende ontwikkeling van VR-technologie zal ZTE doorgaan met de uitbreiding van applicaties en businessmodels op het gebied van VR, om gebruikers te kunnen voorzien van een levendiger visuele ervaring.

Over ZTE

ZTE is een leverancier van geavanceerde telecommunicatiesystemen, mobiele apparaten en zakelijke technologische solutions voor consumenten, serviceproviders, bedrijven en klanten in de publieke sector. Als onderdeel van haar M-ICT-strategie is ZTE toegewijd aan het voorzien in geïntegreerde eind-tot-eind-innovaties voor de levering van uitmuntendheid en waarde nu de telecommunicatie- en informatietechnologiesector samenkomen. Met een notering aan de aandelenbeurzen van Hongkong en Shenzhen (H-aandelencode: 0763.HK / A-aandelencode: 000063.SZ), worden ZTE's producten en diensten verkocht aan meer dan 500 exploitanten in meer dan 160 landen. ZTE reserveert 10 procent van haar jaarlijkse inkomsten voor onderzoek en ontwikkeling en vervult leiderschapsrollen in internationale standaardisatieorganisaties. ZTE is toegewijd aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en is lid van de VN Global Compact. Kijk voor meer informatie op www.zte.com.cn [http://www.zte.com.cn/].

Mediacontacten:


Margrete Ma Daniel Beattie

ZTE Corporation AxiCom

Tel: +86 755 26775207 Tel: +44 (0)20 8392 8071

E-mail: ma.gaili@zte.com.cn E-mail: daniel.beattie@axicom.com
---------------------------------


ZTE Corporation


Web site: http://www.zte.com.cn/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234