Letterpress-visitekaartjes nu voor iedereen verkrijgbaar - Onlineprinters werkt samen met partner voor drukwerk Letterpresso

AMSTERDAM, March 1, 2017 /PRNewswire/ --

Letterpress is van oudsher populair bij reclamemakers, zakelijke klanten en reclamemensen, die waarde hechten aan een bijzondere presentatie. Via de onlineshop van Onlineprinters kunnen visitekaartjes in het letterpress-procedé vanaf nu worden besteld in de formaten 8,5 x 5,5 centimeter en 9,5 x 4,5 centimeter. Klanten kunnen kiezen uit drie exclusieve papiersoorten met telkens twee verschillende gramsgewichten. Daarmee zorgt Onlineprinters, een van de toonaangevende onlinedrukkerijen van Europa ervoor, dat ambachtelijk fraai gedrukte letterpress-producten gewoon voor iedereen verkrijgbaar zijn.

(Photo: http://mma.prnewswire.com/media/473771/Letterpress_Maschinen.jpg )(Photo: http://mma.prnewswire.com/media/473773/Letterpress_Visitenkarten_Onlineprinters.jpg )Exclusieve samenwerking  

Onlineprinters biedt het letterpress-procedé aan in samenwerking met een in Essen gevestigde partner voor drukwerk. De machines waarmee de visitekaartjes worden geproduceerd, zijn top-onderhouden "Cylinder"- of Tiegel-machines van de firma Heidelberger Druckmaschinen, die allemaal dateren uit de bloeiperiode van de boekdrukkunst. Maar de matrijzen worden niet meer zoals vroeger met de hand gemaakt. In plaats daarvan worden op basis van digitale gegevens, fotopolymere en gegraveerde drukvormen gemaakt.

Deze wijze van drukken is ideaal voor visitekaartjes die door middel van grafische designs een elegante en hoogwaardige gevoelsindruk moeten achterlaten. "Heldere kleuren en de reliëfachtige diepdruk maken iets bijzonders van het drukwerk. Daarom zal letterpress onder designers en grafisch ontwerpers die op zoek zijn naar iets aparts, steeds populairder worden", zo vertelt Sven Winterstein, directeur van Letterpresso, de partner voor drukwerk van Onlineprinters, overtuigd. Hij ontdekte zijn passie voor het traditionele drukprocedé meer dan tien jaar geleden. Sindsdien verzamelt hij oude boekdrukmachines van de fabrikant van drukmachines Heidelberg, en is in de Duitstalige landen ondertussen dé toonaangevende aanbieder van het letterpress-procedé.

Luxe visitekaartjes voor design-liefhebbers 

Onlineprinters is de eerste dienstverlener die letterpress-visitekaartjes in meer dan 30 landen gewoon online kan leveren. "Wij zien in het B2B-segment een trend om er door middel van hoogwaardige gedrukte producten voor te zorgen, dat mensen zich jou herinneren", aldus Michael Fries, "daarom vormen letterpress-visitekaartjes een zinvolle aanvulling op ons assortiment, om nog meer veeleisende klanten aan ons te kunnen binden."

Over Onlineprinters 

Onlineprinters GmbH behoort tot de grootste onlinedrukkerijen van Europa. Onder het motto "Drukwerk gewoon online bestellen" verkoopt de onderneming drukbare producten via 16 webshops aan 600.000 klanten in 30 landen van Europa. Internationaal is het bedrijf bekend onder de merknaam "Onlineprinters", in Duitsland presenteert het zich als "diedruckerei.de". Het productassortiment omvat 1400 soorten drukwerk variërend van visitekaartjes, briefpapier, flyers, catalogi en brochures tot grootformaat reclamesystemen. Het succesrecept van de productie van individueel drukwerk zoals bedoeld in de industrie 4.0 is gebaseerd op drie pijlers: onlineverkoop, een volledig geïntegreerde productie van bestelling tot en met verzending en verzameldruk. In dit laatste onderdeel worden in zogenoemde gecombineerde bewerkingen meerdere drukopdrachten gezamenlijk geproduceerd, waardoor kosten worden verlaagd en het milieu wordt ontzien. Klanten kunnen kiezen uit opties als spoeddruk (productie op dezelfde werkdag), overnight-levering, klimaatneutrale productie en vrije formaatkeuze bij geselecteerde producten. Onlineprinters GmbH heeft 650 medewerkers in dienst en produceert jaarlijks meer dan twee miljard stuks drukwerk.

Videobijdrage "Een blik achter de schermen bij Onlineprinters": 

https://youtu.be/QnOvMIoXVT8?list=PLEriQeICU0ivtEYJj-o_RrMIX5TUH5MuB

Over Letterpresso 

Printproducten van Letterpresso maken het verschil - op het eerste gezicht. En op het eerste gevoel. Letterpresso kan met geen enkele andere onlinedrukkerij worden vergeleken, want alle geprinte producten worden ambachtelijk gemaakt en zorgen voor een zintuiglijke en luxe beleving. Letterpresso is een merk van Letterjazz.


 
Perscontacten: 
Perscontact: 
Onlineprinters GmbH 
Patrick Piecha 
Hoofd Pers en PR 
Tel.: +49-9161-6209807 
+49-174-3077250 
press@onlineprinters.nl 
http://www.onlineprinters.nl 

Letterpresso 
Markus Galla 
Pers 
Tel. +49-89-66616241 
mg@markusgalla.de  Photo:
http://mma.prnewswire.com/media/473771/Letterpress_Maschinen.jpghttp://mma.prnewswire.com/media/473773/Letterpress_Visitenkarten_Onlineprinters.jpg
Onlineprinters GmbH

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234